Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁSM |
A to heca!! Wczoraj, na kilkanaście dni przed walnym zgromadzeniem w ŁSM, przez dotychczasową radę, został wybrany nowy zarząd. Niezwykle ciekawe wydarzenie, oto kilka zdań z artykułu z 4lomza. Wyjaśnia nam, dlaczego taki krok został podjęty.. "To, że na kilkanaście dni wcześniej stara Rada Nadzorcza wybierze nowy zarząd budzi zdziwienie i oburzenie wielu z tych, którzy zamierzają kandydować do nowej Rady. Pytany o to Zbigniew Bronowicz odpowiada, że dla niego nie jest to jakimś faux pas. Tłumaczy też że do nowej Rady mogą wejść ludzie którzy niekoniecznie będą znali się na spółdzielczości." a to link to całej treści: http://4lomza.pl/index.php?wiad=22175 Może trzeba powiedzieć jasno, iż istnieje ryzyko, że w nowej radzie zasiądą osoby niekoniecznie związane ze starym układem, ale pewnie się mylę, bo co ja mogę widzieć o spółdzielczości....... Dobrej nocy!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁSM |
wisiun i tak Cię nie wybiorą, idź już spać
|
|
To dlatego Pan Brodziuk zrezygnował z mandatu radnego, bo był pewien funkcji prezesa ŁSM na kilka tygodni przed wyborami. ŁSM jest to udzielne księstwo na własnych prawach, nie podlegających żadnej kontroli. To się nazywa demokracja.
|
|
Nie tylko w ŁSM.W innych SM-ach jest tosamo,a może jeszcze gorzej.
|
|
Niech zbiorą się mieszkańcy i pogonią te towarzystwo.Brodziuk niech się wytłumaczy mieszkańcom ze swojego kontaktu operacyjnego "Orkan"i rejestracji przez SB PRL-u.Wielki były radny.Najpierw wykolegował Poredę,a pózniej Zarembę. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Klika brodziuka bała się ,że do nowej Rady wejdą uczciwi ludzie, którzy nie będą głosować na typów o podejrzanej przeszłości, stąd te przyśpieszone wybory.
|
|
Nowego prezesa powinna wybierać raczej nowa Rada Nadzorcza,a nie stara.Znowu przekręt,a walne zebranie nie ma nic do powiedzenia.Kolesie się powybierali. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
...a jeśli ktoś jeszcze nie wie to walne odbędzie się w terminach 22 i 23 czerwca(wtorek, środa) początek obrad o godz. 13:00! Bardzo dogodna godzina dla pracujących;) Żebyśmy sobie nie pomyśleli że oni są tutaj dla nas.. to my się musimy dostosować i kropka!!
|
|
Całkowity brak szacunku dla członków ŁSM
|
|
mam nadzieję, że ciepła woda będzie dostępna 24h/dobę a nie oszukują ludzi! Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Kiedyż wreszcie, mieszkańcy zrozumieją że, to oni stanowią spółdzielnię i są właścicielami tejże spółdzielni. I na prezesa powinni wybrać człowieka, wolnego od przekrętów i szalbierstwa. I który, mądrze i z rozwagą, zarządzałby majątkiem spółdzielni, biorąc za to niemałą kasę. Nie tak dawno w Gliwicach, członkowie nieźle się wk*rwili, i o mały włos, prezesinę-kutasinę, nie wywieźli na taczkach. Jedyne co potrafił to, brać pieniądze i robić nowe długi. A tak na marginesie. Niechże ktoś kompetentny, wytłumaczy mi, jak to jest, że w Łomży, zimna woda jest ponad dwukrotnie droższa, aniżeli w USA, w stanie New York? Trzy lata temu, zapytałem inkasenta o cenę zimnej wody. Odpowiedział mi że, ponad siedem zł za metr/3. Czyżbyśmy mieszkali na jakiejś pieprzonej pustyni? A może, nasi pracownicy wodociągów, zarabiają ponad dwukrotnie więcej, aniżeli ich odpowiednicy w USA? Piszę tylko o zimnej wodzie, bo akurat cena tejże jest mi znana. Pytając znajomych, odpowiadali mi że, coś około dolara za metr?3-troszkę więcej od cubic-yard. < wieczne im odpoczywanie >
|
|
Pytasz się kalam o ceny wody zimnej w Łomży a w Nowym Jorku. To jest na tyle ciekawostka, którą łatwo Ci wytłumaczę. Otóz w Nowym Jorku przepompownie, które były budowane miały swój potencjał np. na pobór wody przez 15mln ludzi ale z emigrantami jest ich dwa razy więcej bo oni nie są rejestrowani i stąd masz cenę wody niższą niż gdziekolwiek. Woda w Stanach nie zdąży z oczyszczalni przefiltrować się przez ziemię a już jest wyciągana. Natomiast w Naszej Łomży "wspaniałej" cenę masz tak wysoką przez krętaczy, którzy wybudowali oczyszczalnię 5 razy większą niż potrzeby mieszkańców, których w tej chwili jest raptem ok 63tyś a oczyszczalnia wybudowana na 250tyś mieszkańców to chyba musielibyśmy włączyć w te zasoby Białystok i Suwałki aby ta kretyńska inwestycja się zwróciła i czytaj dale wiesz już dlaczego płacisz złodziejskie stawki za wodę a nie wspominam już o ściekach. Także płacimy za błędy prezydentów, którzy akceptują inwestycje prezesów miejskich spółek.
|
|
do: samuraj Dzięki za wyjaśnienie. Osobiście byłem świadkiem, jak to zraszacze trawników, codziennie z rana i wieczora, przez godzinę leją wodę na trawniki. Z frontu i z tyłu domu, od wiosny do jesieni. Mieszkańcy, nawet kilkakrotnie biorą prysznic w ciągu dnia.Wynajmując zarówno dom, jak i mieszkanie, płaciłem zawsze za prąd, gaz, lecz nie za wodę. A gdy na początku miesiąca, właściciel przyjeżdżał po kasę, jeszcze przypominał mi o podlewaniu trawników. Dodam że, mieszkaliśmy w pięć osób. U nas też się spotykam, tyle tylko że z tym, iż ludzie stosują jakieś dzienne, czy nocne "kapanki". Tak aby wodomierz nie wykazał, i aby trochę zaoszczędzić. I tak, stawki za wodę rosną, więc ludzie bardziej oszczędzają. A żeby firmie zysk nie malał, podnosi cenę. I "burdel" się powiększa. Ponoć jesteśmy znani w świecie, z niezłego "gazowania", niedługo będziemy znani z niezłego smrodu. Coraz częściej można oberwać od kogoś po nozdrzach, czy to w Biedronce, czy autobusie. pozdrawiam < wieczne im odpoczywanie >
|
|
początek o 13, nic dziwnego , dawni milicjanci i wojskowi, aparat partyjny ubecy i esbecy są juz na emeryturkach, mają dużo wolnego czasu, mogą swoich wybrać
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |