sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do Pana Prezydenta

Zwracam się do Pana z zapytaniem a jednocześnie z prośba. Otóż dlaczego nasza Łomża jest tak bardzo zaniedbana. Wszystkie ulice /za wyjątkiem Polowej, Sadowej i kawałka Giełczyńskiej / są bardzo zarośnięte zielskiem. "Niby trawniki" nie był koszone od tygodni. Jezdnie nie są zamiatane a jak już to bardziej na "rozkurz" niż dla uzyskania porządku. Dlaczego nasze miasto jest skazane na takie niechlujstwo. Kto jest za to odpowiedzialny, proszę o podanie nazwiska. Łatwiej wg władz jest wydawać setki tysięcy złotych na nowe inwestycje niż potem za niewielkie pieniądze utrzymywać je w czystości. Mam tu na myśli Groblę Jednaczewską. W ubiegłym roku nowa droga, z ciągami pieszymi i rowerowymi, dzisiaj zarośnięta chwastami odstrasza nie tylko do spacerów ale i do spojrzenia na nią.. Przykładów podobnych dostarczają prawie wszystkie zakątki miasta.. Uruchomiona niedawno fontanna 'na strzelnicy" mogłaby przyciągać widzów ale co z tego gdy teren wokół zaśmiecony i zarośnięty chwastami. Nieco lepiej jest na osiedlach spółdzielczych. A teraz prośba do Pana, proszę o publiczną wypowiedź dlaczego musimy żyć w mieście, którego ze względu na bród musimy się wstydzić. Dlaczego temu miastu jest tak daleko do cywilizacyjnych standardów. I ponowne pytanie kto jest osobiście za taki stan odpowiedzialny. Mam nadzieje, że zechce pan odpowiedzieć bo w Panu widzę głównego gospodarza miasta.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do Pana Prezydenta

ok

Dodam od siebie, że zwróciłem uwagę na ogromną ilość piachu na ulicach. Normalnie ciężko się jeździ, a kurzy się jak na żwirówce. Inna sprawa to okropne bramki oddzielające jezdnie, postawione chyba wtedy jak Papież był w Łomży i wtedy pomalowane i nigdy więcej nie poprawione. Jest jeszcze oczywiście fontanna, a teraz dwie, tylko komu to potrzebne jak wszędzie ogólny syf.

popieram

popieram

popieram!!

Latam, Skaczę i jeżdżę

Czyżby temu najbardziej niezorganizowanemu, ciotowatemu społeczeństwu, zaczynały odrastać jaja?

< wieczne im odpoczywanie >

Ja w swojej sferze marzeń mam jeszcze takie pytania:

Kiedy zostanie rozebrana hala targowa na Starym Rynku?

Kiedy zostanie przystosowany wizualnie do pozostałych budynków i przestanie straszyć blok przy St.Rynku (ten wzdłuż Rządowej)?

Kiedy powstaną te cholerne bulwary ??

Kiedy w mieście zacznie się dziać "coś" ?

"Znów dziś myślałem o emigracji" - jak śpiewał Muniek Staszczyk.
Chyba się przeprowadzę do Ostrołęki.

the thruth tracker

Kiedy zaśpiewa Stasio Wiszowaty na muszli ?

Ty! Małgosiaaa!

Kiedy doczekamy sie prawdziwej muszli koncertowej z ławkami na Zjeździe,
Jak przejechać rowerem w ścieżce rowerowej R11 przez ul.Zjazd do ul.Rybaki?, problem niesamowity, brak jakichkolwiek znaków.
kiedy zostaną zbudowane chodniki przy ul. Zjazd do mostu, obecnie jest tragicznie i niebezpiecznie.

Już nie długo wybory... Teraz to sobie możecie pytania zadawać, a i tak nie dostaniecie odpowiedzi, bo i po co się męczyć, jak nie wiadomo, czy "mnie" wybiorą! Teraz trzeba się skupić na wyborach i wybrać na najważniejszy stołek takiego prezydenta, żeby nie popełniać błędów sprzed lat. Nie wiem kto będzie kandydował, ale moim zdaniem czas dać szansę młodemu, obrotnemu człowiekowi, który coś po sobie zostawi. I Swoim babkom przed wyborami też to wytłumaczcie. Nie samym kościołem człowiek żyje.

A tak na marginesie, jutro...

Wszyscy na mecz!

nigdy!

jak był inny temat o łomży to wszyscy bronili a tu każdy dołki pod sobą kopie. Zdecydujcie sie w koncu czy wam zle czy dobrze, już nie robcie z lomzy getta, ameryki tez z niej nie zrobicie, nikt wam na okrąglo sprzątac nie będzie, wiatr dzisiaj wieje z prędkościa 17km, i po wysprzątaniu i tak wiatr powieje piach z podwórek, piaskownic, cmentarzy, budowli. A chwasty sami sobie powyrywajcie jak nie macie co robić

nie-pajacuj.... czy to odpowiedź prezydenta na zadane pytania!!!!!!!???
Oj nieładnie traci Pan Dużo>>>>

jeszcze troche i eL-ki przestana z innych miejscowosci do nas przyjezdzac, Panie Prezydencie halo? To my Panskie miasto!!! Kiedy w koncu bedzie lad i porzadek?

chyba by mnie po.ebalo, gdybym odpisal nie_pajacujowi.
z gimbusami się nie dyskutuje.
czeka sie, az pryszcze im znikna i mozg urośnie.

the thruth tracker

Za porządek w mieście odpowiedzialna jest spółka miejska MPGKiM ale cóż z tego jak pracownicy tej spółki nie mają czasu na oczyszczanie miasta bo uprawiają prywatę, zaczynają sprzątanie miejskimi samochodami od sprzątania na własnej ulicy a Pan Prezes MPGKiM to "pionek", który swego czasu dostał angaż Prezesa z ramienia PO obecnych prezydentów. Także nie doszukuj się lepszego miasta bo ŁOMŻA JEST ZAKŁAMANA I KAŻDY TYLKO PATRZY ABY JEMU BYŁO LEPIEJ I JEMU PODOBNYM.

trackone śledziu, troche szacunku do mnie prezydenta, bo jak wniose nowy przepis zakaz parkowania na wszytkich parkingach 30 letnim bmw, tak nie bedziesz mial gdzie zaparkowac

Hehe dobre. Temat w porządku, tylko dlaczego kolego piszesz na ten temat na tym forum? No z pewnością pan Brzeziński jest na tyle zajęty że tego nie przegląda, ale jego synek z pewnością zauważy temat i zda relację, lecz co to da? Bezsensowność i beznadzieja, proponuję zapamiętać to nazwisko i mieć baczenie przy przyszłych wyborach. W sumie jeszcze nasz prezydent przyjmuje u siebie w pseudoratuszu, więc proponuję złożyć mu wizytę, jeśli komuś tak to przeszkadza i powiedzieć jemu to w twarz, tylko proponuję wziąść dyktafon i nagrać tą rozmowę, to będzie temat do kolejnej afery...

Łomża jest na tyle "małym" miastem, że możnaby zrobić tu bajkę - niewielkimi nakładami. Czyściutko, ładniutko, miło. Gorzej zrobić "bajkę" w Warszawie, w Białymstoku, ale jak widzę co sie dzieje w tych miastach to ucieka mi wiara w nasze miasto.

Prezydent Łomży to kawał h..ja reszta dziada. Dba tylko i wyłącznie o swój zad!!! Nie obchodzi go opinia innych ogólnie nie liczy się z innymi! Pamiętacie co zrobił ze szkołą drzewną? Szkoła musiała wynieść się z budynku bo miała tam mieć siedzibe okręgowa komisja egzaminacyjna a co do czego to teraz budynek stoi pusty. A społeczność drzewnej gnieździ się w gimnazjum nr3. I to jest prezydent który dba o swoją społeczność?! To jest zapyziały cham który zawsze musi postawić na swoim!!!

Piękna kobieta
to raj dla oczu,
piekło dla duszy
i czyściec dla kieszeni.

hehe

jasio POWRUCIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autor: TheVictoriaaa , -co ty chrzanisz, dlaczego upadlasz prezydenta Lomzy??
to swojak, bedac dzieckiem pasl krowy na wakacjach, teraz mu sie myli, ciagle widzi stado krow..

Co fakt to fakt słoma mu nadal wystaje z butów!!! Ja go nie upadlam. Tylko stwierdzam fakty. To ten stołek go upodlił. Ciekaew jak Ty bys zareagowała jak szanowny prezydent sprzedał by Twoja szkołe wraz z uczniami za jakieś pieprzone działki. Szczyt chamstwa a Ty mi tu piszesz że ja go upadlam[!][!][!]

Piękna kobieta
to raj dla oczu,
piekło dla duszy
i czyściec dla kieszeni.

Kiedy zamkniecie ryja ?

prezydęt ma nas wszystkich w d..użym poważaniu

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

działki to specjalność władzy:)

Spokojnie obywatele, zajmę się tym. Jutro mam spotkanie z prezydentem Łomży.

panie prezydencie odkaż pan rzekie to wtedy zagłosuje na następne wybory na pana

a ja bardzo bym chciala zeby zalatali dziury, zrobili pare imprez w miescie, przestali budowac biedronki, chociaz teraz lidle beda rozprzestrzeniac, chcialabym tez aby zaczely powstawa jakies nowe miejsca pracy no i zeby wrocil poprzedni prezydent. Ile jeszcze do wyborow?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org