sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁSM

A to heca!! Wczoraj, na kilkanaście dni przed walnym zgromadzeniem w ŁSM, przez dotychczasową radę, został wybrany nowy zarząd. Niezwykle ciekawe wydarzenie, oto kilka zdań z artykułu z 4lomza. Wyjaśnia nam, dlaczego taki krok został podjęty..
"To, że na kilkanaście dni wcześniej stara Rada Nadzorcza wybierze nowy zarząd budzi zdziwienie i oburzenie wielu z tych, którzy zamierzają kandydować do nowej Rady. Pytany o to Zbigniew Bronowicz odpowiada, że dla niego nie jest to jakimś faux pas. Tłumaczy też że do nowej Rady mogą wejść ludzie którzy niekoniecznie będą znali się na spółdzielczości."

a to link to całej treści: http://4lomza.pl/index.php?wiad=22175

Może trzeba powiedzieć jasno, iż istnieje ryzyko, że w nowej radzie zasiądą osoby niekoniecznie związane ze starym układem, ale pewnie się mylę, bo co ja mogę widzieć o spółdzielczości.......

Dobrej nocy!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁSM

wisiun i tak Cię nie wybiorą, idź już spać

To dlatego Pan Brodziuk zrezygnował z mandatu radnego, bo był pewien funkcji prezesa ŁSM na kilka tygodni przed wyborami. ŁSM jest to udzielne księstwo na własnych prawach, nie podlegających żadnej kontroli.
To się nazywa demokracja.

Nie tylko w ŁSM.W innych SM-ach jest tosamo,a może jeszcze gorzej.

Niech zbiorą się mieszkańcy i pogonią te towarzystwo.Brodziuk niech się wytłumaczy mieszkańcom ze swojego kontaktu operacyjnego "Orkan"i rejestracji przez SB PRL-u.Wielki były radny.Najpierw wykolegował Poredę,a pózniej Zarembę.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Klika brodziuka bała się ,że do nowej Rady wejdą uczciwi ludzie, którzy nie będą głosować na typów o podejrzanej przeszłości, stąd te przyśpieszone wybory.

Nowego prezesa powinna wybierać raczej nowa Rada Nadzorcza,a nie stara.Znowu przekręt,a walne zebranie nie ma nic do powiedzenia.Kolesie się powybierali.

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

...a jeśli ktoś jeszcze nie wie to walne odbędzie się w terminach 22 i 23 czerwca(wtorek, środa) początek obrad o godz. 13:00! Bardzo dogodna godzina dla pracujących;)
Żebyśmy sobie nie pomyśleli że oni są tutaj dla nas.. to my się musimy dostosować i kropka!!

Całkowity brak szacunku dla członków ŁSM

mam nadzieję, że ciepła woda będzie dostępna 24h/dobę a nie oszukują ludzi!

Latam, Skaczę i jeżdżę

Kiedyż wreszcie, mieszkańcy zrozumieją że, to oni stanowią spółdzielnię i są właścicielami tejże spółdzielni. I na prezesa powinni wybrać człowieka, wolnego od przekrętów i szalbierstwa. I który, mądrze i z rozwagą, zarządzałby majątkiem spółdzielni, biorąc za to niemałą kasę.
Nie tak dawno w Gliwicach, członkowie nieźle się wk*rwili, i o mały włos, prezesinę-kutasinę, nie wywieźli na taczkach. Jedyne co potrafił to, brać pieniądze i robić nowe długi.
A tak na marginesie.
Niechże ktoś kompetentny, wytłumaczy mi, jak to jest, że w Łomży, zimna woda jest ponad dwukrotnie droższa, aniżeli w USA, w stanie New York? Trzy lata temu, zapytałem inkasenta o cenę zimnej wody. Odpowiedział mi że, ponad siedem zł za metr/3. Czyżbyśmy mieszkali na jakiejś pieprzonej pustyni? A może, nasi pracownicy wodociągów, zarabiają ponad dwukrotnie więcej, aniżeli ich odpowiednicy w USA? Piszę tylko o zimnej wodzie, bo akurat cena tejże jest mi znana. Pytając znajomych, odpowiadali mi że, coś około dolara za metr?3-troszkę więcej od cubic-yard.

< wieczne im odpoczywanie >

Pytasz się kalam o ceny wody zimnej w Łomży a w Nowym Jorku. To jest na tyle ciekawostka, którą łatwo Ci wytłumaczę. Otóz w Nowym
Jorku przepompownie, które były budowane miały swój potencjał np. na pobór wody przez 15mln ludzi ale z emigrantami jest ich dwa razy więcej bo oni nie są rejestrowani i stąd masz cenę wody niższą niż gdziekolwiek. Woda w Stanach nie zdąży z oczyszczalni przefiltrować się przez ziemię a już jest wyciągana. Natomiast w Naszej Łomży "wspaniałej" cenę masz tak wysoką przez krętaczy, którzy wybudowali oczyszczalnię 5 razy większą niż potrzeby mieszkańców, których w tej chwili jest raptem ok 63tyś a oczyszczalnia wybudowana na 250tyś mieszkańców to chyba musielibyśmy włączyć w te zasoby Białystok i Suwałki aby ta kretyńska inwestycja się zwróciła i czytaj dale wiesz już dlaczego płacisz złodziejskie stawki za wodę a nie wspominam już o ściekach. Także płacimy za błędy prezydentów, którzy akceptują inwestycje prezesów miejskich spółek.

do: samuraj
Dzięki za wyjaśnienie.
Osobiście byłem świadkiem, jak to zraszacze trawników, codziennie z rana i wieczora, przez godzinę leją wodę na trawniki. Z frontu i z tyłu domu, od wiosny do jesieni. Mieszkańcy, nawet kilkakrotnie biorą prysznic w ciągu dnia.Wynajmując zarówno dom, jak i mieszkanie, płaciłem zawsze za prąd, gaz, lecz nie za wodę. A gdy na początku miesiąca, właściciel przyjeżdżał po kasę, jeszcze przypominał mi o podlewaniu trawników. Dodam że, mieszkaliśmy w pięć osób.
U nas też się spotykam, tyle tylko że z tym, iż ludzie stosują jakieś dzienne, czy nocne "kapanki". Tak aby wodomierz nie wykazał, i aby trochę zaoszczędzić.
I tak, stawki za wodę rosną, więc ludzie bardziej oszczędzają. A żeby firmie zysk nie malał, podnosi cenę. I "burdel" się powiększa. Ponoć jesteśmy znani w świecie, z niezłego "gazowania", niedługo będziemy znani z niezłego smrodu. Coraz częściej można oberwać od kogoś po nozdrzach, czy to w Biedronce, czy autobusie.
pozdrawiam

< wieczne im odpoczywanie >

początek o 13, nic dziwnego , dawni milicjanci i wojskowi, aparat partyjny ubecy i esbecy są juz na emeryturkach, mają dużo wolnego czasu, mogą swoich wybrać

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org