sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
łomżyński deptak z punktu widzenia przechodnia

przechodząć naszym pięknym deptakiem po lipnych "kocich łbach" idąc od strony wypasionej fontanienki (szacun dla projektanta i osób zatwierdzajacych - to coś! mniejszych nie było?).
Ale nie o tym.
Po srodku rząd pięknych ławeczek, wszystko by było ok, ale na ławeczkach łomżyńskie ochlajmordy, siedzą takie brudasy zachlane, nawet się na nich spojrzeć nie można - bo ci zaraz pojedzie z k... i ch..., inteligenci aż miło posłuchać, przykład dla dzieci i młodzieży.
Godzina 16.00 siedzą i browary żłopia. Wypił i wyrzucił do tyłu, gdzie wiatr zawieje tam puszka leży.
I nikt z tym nic nie robi! Gdzie są nasze wspaniałe służby mundurowe?
Pracują tylko do 15.00?
A "Elita" jak wstanie rano tak siedzi na tych ławeczkach, sadzą krótkie i długie, puszczają żele z nosa i chrachy od serca. O papierosach nie wspomnę. Chyba że to są miejsca palące - to przepraszam.
.
A na rogu jak filary się zaczynają wisi kamera monitoringu miejskiego. Chyba nie działa, albo z 20 m nic już nie widać co się wyrabia do okoła.
Prawidłowo zainwestowane pieniądze podatników.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: łomżyński deptak z punktu widzenia przechodnia

Do getta z kurestwem!

!

A dlaczego nie zadzwoniłeś po te służby? Myślisz że oni nie mają nic do roboty tylko chodzić w te i z powrotem po deptaku? Jak ktoś zakłóca porządek publiczny to należałoby to zgłaszać, a nie marudzić na forum.

ja nawet nie wiem gdzie to jest

to się dzieje na oczach straży miejskiej tylko pseudo strażnicy się boją tych żuli nie raz byłem świadkiem jak chlali wódkę na skwerku pod drzewkiem a strażnik przechodził obok i tylko zwiesił głupią gębę ze wstydu

powinni pogonic ich z tamtat,bo wizerunek miasta psuja.

w melinie pozamykac, niech sie jedza sami z soba,

a dlaczego mam dzwonić przecież jest tam całodobowy monitoring za "grube" pieniądze podatników. chyba sami widzą co się dzieje!
pozatym Strażnicy Miejscy z hali targowej to ma niedalego, ale Oni tylko idą jak znajomy zadzwoni z pocztarskiej, bo mu ktoś autem pod oknem stoi "na zakazie".
To najpierw idą po sklepikach żeby właściciele autami odjechali i dopiero przyjezdnym wlepiają mandaty.

A co ty myślisz że oni cały dzień siedzą i gapią się w monitoring?? Jak jesteś w pracy i ci się do domu włamują to o tym nie wiesz, musi cię ktoś poinformować żebyś zaczął działać. Tak samo ty powinieneś podejść do tych co stoją w oddali i powiedzieć że takie rzeczy się tam dzieją żeby zaczęli działać. Ludzie już wam język odjęło, czy tylko potraficie się żalić na forum?

"Stare miasto" łomżyńskie to największe slamsy w Łomży, stare kamienice, żule, menele, meliny, kurestwo, chamstwo.
Czym byś tych ulic nie wyłożył, tych "ludzi" nie zmienisz.

Tak właśnie myślę -Feder- chyba po to zakładali monitoring na mieście, a jak jest monitoring, to jest też centrum monitoringu, w którym siedzą ludzie i nadzorują. za to im płacą.
Chyba że to wszystko jest ściema i na mieści, na tych wszystkich skrzyżowaniach wiszą atrapy kamer.

tak sie przejol lomzynskim deptakiem idz zrob porzadek to szybciej wyjdziesz niz weszles buhaaaaa

kamery to nie atrapy bo mandat z takiej kamery dostałem :-(

To co robi Straż Miejska to przegięcie, tak więc zgadzam się z przedmówcą! Gdy siądziesz sobie nad rzeką żeby wypić kulturalnie jedno piwko z Kolegą, bez śmiecenia, hałasowania, przeszkadzania komukolwiek to zaraz przyjadą i wlepiają mandat! Ale gdy grupa "żuli" siedzi w centrum miasta i żłopie wódę czy wino to nigdy ich nie ma... Jeżdżą sobie swoją piękną, nowiutką Kia i nic z tego nie wynika... I przecież nie trzeba dzwonić, jak powiedział któryś z Przedmówców, bo przecież wszyscy mieszkańcy wiedzą gdzie to menelstwo można znaleźć, tak więc jakim cudem straż nie wie??

Natomiast fontanna to osobna sprawa... Można było zostawić te pieniążki i przy okazji przebudowy "Starego Rynku" zrobić porządniejszą fontannę... A tak będziemy mieli dwa pisuary, a jedyny w miarę wyglądający wodotrysk znajdował się będzie na starej "strzelnicy"...

Ale na całe szczęście zbliżają się wybory - miejmy nadzieję, że po raz kolejny nie zmarnujemy szansy na przeprowadzenie wymaganych zmian w Łomży...

Przede wszystkim Straż Miejska powinna najpierw zadbać o chodniki i skwery, a dopiero potem stać z fotoradarem na Piłsudskiego. Zresztą Policja jak stoi z fotoradarem to pojedynczo, a po co dwóch strażników?

rzetelny obywatelu zrób coś z tym!

Na straż miejską nie ma co liczyć bo oni są odważni i przepisowi tylko wobec młodzieży z liceum która popala na przerwach. Zamiast pilnować porządku na głównym deptaku miasta, chodzą po krzakach, za starymi kamienicami i innymi dziurami, żeby tylko znalezć nieletniego palacza... Jak żyję w tym mieście tyle lat, to nie widziałam, żeby straż chociaż raz żula doprowadzała do porządku, a będąc w liceum, przez całe 3 lata widziałam ich min raz w tygodniu spisujących uczniów. Ciekawe kto bardziej szkodzi miastu: palący nastolatek który raczej szkodzi swojemu zdrowiu, czy ławkowy pijaczyna, rozrzucający wokół siebie puszki i butelki, a o zapachu który bije od takiego to nie wspomnę...

Co do deptaka to raczej nie można wiele wymagać: jakie miasto i władze nim rządzące- taki deptak czy fontanna. Jak dla mnie wygląda całkiem nieźle, prócz tej fontanny ;) No i jak się tam wybieram wolę przyodziać balerinki niż szpilki bo bruk jest tragiczny, nie jeden flek ze szpilek mi został między szczelinami.

Pozdrawiam

Kukułka.

ja nie wiem co wy wymagacie od straży miejskiej, bo raczej u nas takowej nie ma, im się przecież poprzewracało w głowach, nie dostali się do policji to w straży miejskiej próbują sił, ale chyba obowiązki im się pomyliły, bo nie widać żeby wypelniali swoje obowiązki tylko robią to co robić powinna policja, a może niedługo dostaną jeszcze kamerki do samochodów i za prędkość będą zatrzymywali.

latwiej zlapac jest gowniarza za reke niz zula za leb,
gowniarz bedzie zastraszony, znajdzie lepsza skrytke na wybryki mlodego wieku.., z deprawowanym lachmaniarzem nie poradzi sobie nikt,

ale w takich sytuacjach przecież mogą poprosić o wsparcie od policji, no policja chyba się nie boi pijaczków.

w izbie wytrzezwien!!

dokłdnie, ale po co, przecież to ,,główna wyzytówka" Łomży

teraz prawdziwych zuli juz nie ma...gdzie te czasy ze na zeglika, jak jeszcze rosly tam krzaki, mozna bylo dostac w pysk w bialy dzien

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

a dziewczynki ze szkoly spokojnie wracac do domu nie mogly!!

swiat schodzi na psy

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

A.l., nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Brak jest reakcji służb, od razu widać, że dla Straży Miejskiej jest łatwiej ukarać mandatem kierowcę, najlepiej kobietę, bo bardziej bezbronna. Co do monitoringu to w takim razie szkoda kasy...no chyba, że w tym okresie ławeczki z żulami zasłaniane są przez kwietniki. Z drugiej strony, w sezonie tam powinien być przykładny porządek?
Druga rzecz, która boli, to znieczulica. Można przymknąć oko na niektóre rzeczy, ale jak w NASZYM MIEŚCIE tak się dzieje, to obowiązek jest jednak wykręcić 997, nieważne, co prywatnie o policji myślimy. Bo jak się lumpostwo rozzuchwali, to strach będzie dzieciaka za parę lat tam puścić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org