Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
protest przeciwko wycinaniu drzew |
To co się dzieje w Łomży to barbarzyństwo, drzewa są celowo okaleczane aby można je było wyciąć kiedy w końcu uschną, drzewa są wycinane bez jakiegokolwiek racjonalnego powodu, czy naprawdę musi być tak, że po nas choćby potop? czy Polak zawsze musi być mądry po szkodzie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: protest przeciwko wycinaniu drzew |
Mijasz sie z prawdą, drzewa wycinane są wtedy jak sa chore ( maja uschnąć) od tego jest koserwator przyrody i on wie najlepiej ktore nalezy wyciąć. Ja słyszałem taką pogłoske ze nasz lasek Jednaczewski jest chory i mają go wyciąć ale to niesprawdzona informacja, takze wycinka jest pożyteczna dla zdrowych drzew.Pozdrawiam
|
|
zauważcie że te drzewa miały rację bytu 30 at temu, teraz lepiej je wyciac a gdzie indziej posadzic las Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
u mnie przed blokiem rosną piękne zdrowe drzewa i obcinają wszystkie gałęzie zostawiając same pnie! co roku to samo! ludzie opamiętajcie się, dostali piły i nie mają się na czym wyżyć!
|
|
bez sensu, powinno sie sadzic nowe a nie wycinac, najlepiej zalac wszystko betonem...;/ fajnie jak jest duzo zieleni w miescie
|
|
ciekawe co bedziecie pisac,szanowni obroncy zieleni, gdy podczas burzy zwali wam sie uschniete drzewo na banie.to jest miasto nie dzungla ze drzewa maja same padac. kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
jedno drzewo jak ci spadnie na twoj maly l... ,to ci wyklaruje jak szanowac zielen!
|
|
JASIO RZONDZI
|
|
JASIO RZONDZI
|
|
istnieja zalesia mlodych drzew, wystarczy je przesadzac w puste miejca!)
|
|
Konserwator nie robi nic, żeby chronić drzewa. Podczas mojej interwencji w ub.roku odpowiedział mi pan z wydziału "ochrony" środowiska, że drzewa trzeba wycinać z każdego powodu. Nie odpowiedział natomiast dlaczego z moich pieniędzy je sadzono a bez mojej zgody je wycinają. Niech przynajmniej odpowie na pytania: 1. Dlaczego wycięto kilkadziesiąt zdrowych drzew przy ulicy Piłsudskiego (w kwietniu?) 2. Dlaczego wycięto drzewa przy ul. Sikorskiego? 3. Dlaczego "fachowcy" zamiast gałęzi przycinają pnie drzewom skazując je na powolne konanie? ( np. jedyne drzewo na ul Pięknej od Ronda w dół przy śmietniku umiera z j e d n ą rachityczną gałązką? 4. Dlaczego -to wiadomo, ale jaki interes mają mieszkańcy z tego, że całą Łomżę władze miasta (in spe) do spółki z ŁSM chcą zabetonować tą ohydną kostką? Mając wille pod lasem w mieście beton im nie przeszkadza! Jak można być tak krótkowzrocznym?
|
|
Teraz wycięto parę drzew na Al. Legionów, na przeciwko jednostki. I konają drzewa przy centrum na Sikorskiego. Wyglądają strasznie. Obcięte wszystkie gałęzie, tylko parę rachitycznych zostało. Tym którzy je tak okaleczyli gratuluję wyobraźni. Łomża będzie niedługo miastem z betonu.
|
|
u mnie tak samo co roku zostawiają same pnie a sąsiedzi są bardzo pomocni w ich usówaniu
|
|
na legionów wycięli bo drogę będą przebudowywać.
|
|
na szosie zambrowskiej, z kazdej strony wyrastaly przepiekne, duze, rozlozyste z ogromnymi pniami drzewa kto je do cholery powycinal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Jeżeli będą przebudowywać - w porządku. Mam nadzieję, że znajdzie się miejsce dla nowych drzew.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |