Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
słupek ul. Zawadzka do zarządu dróg !!! |
witam, Przepraszam ze pisze na taki temat ale musialam to zrobic. Moze osoba, która zleciła lub jest kierownikiem - pomysłodawca postawienia na jednym z pasów na ul. Zawadzkiej słupka na studzience, ktory ma informowac o wadzie w drodze. Drogi Panie czy znakując w taki sposób taką wade MYŚLAŁ PAN O ZAGROŻENIU JAKIE może wynikac z takiego oznakowania czy tylko Pana pracownik zrobil to bez przemyślenia ???!!!!! Jadąc za kolumną samochodów lub nawet za jednym z samochodów tym pasem oznakowanie tego typu nie jest wogóle widoczne i moze spowodowac kolizje lub nawet spowodowało ? Sama dzisiaj bylam w takiej sytuacji kiedy jadac z malutkim dzieckiem w ostatniej chwili (gdy pan przede mna zmienil pas ruchu) zabaczyłam słup na srodku drogi i wyhamowałam po czym za mną kolumna samochodów również ledwo wyhamowała nie powodujac na szczescie kolizji . Jestem pewna ze takich sytuacji dzis bylo wiecej. LUDZIE pomyslcie zanim cos zrobicie ? Panie zarzadzajacy drogami kontroluj to co jest robione na drogach ! Czemu ludzie sa tak bezmyslni ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: słupek ul. Zawadzka do zarządu dróg !!! |
Czy nie lepszy byłby białoczerwony płotek ?
|
|
Popieram!! Wracając wieczorem, zobaczyłem słupek w ostatniej chwili, dobrze że udało się wyhamować i ominąć. Słupek nie oznaczony, stojący za wzniesieniem. Droga jest już dziurawa jak ser. Może zarządcy czekają na budowę centrum handlowego, którego właściciele wyremontują ten kawałek ul. Zawadzkiej.
|
|
Wypadek w tym miejscu to tylko kwestia czasu ! Ale oczywiście winą będzie nadmierna prędkość kierowcy !!!??? Panie zajmujący się tym odcinkiem zmień oznakowanie lub napraw to jak najszybciej (chociaż wątpię w to że to zostanie zrobione w najbliższych dniach) !!!!!!!!!!!
|
|
Kwesta czasu. Jak coś stoi na środku drogi to prędzej czy pużniej ktoś w to wjedzie ! Sam mało co go nie rozjechałem !
|
|
Co za debile zarządzają naszym miastem... :/
|
|
zamiast naprawic zapadniętą studzienkę to oni słupek postawili. a ta dziura to nie od dziś i nie od wczoraj. pogratulować tylko pomysłowości i zaradności.
|
|
Dobrze, że gruzem dziury nie zasypali tak jak to robią na szosie do mężenina.
|
|
Zgrozo, dobrze ,ze nie mam samochodu..
|
|
Nie bójmy się słów. Ten. kto to postawił jest rzeczywiście debilem do kwadratu.
|
|
Słupki na drodze są ostatnio modne w Podlaskim:)))))) Tvn24 tez to wie po emisji materiału z drogi Łomża-Mężenin;)
|
|
Nie mogę tylko jednego zrozumiec jak ludzie myślą jak wysokie jest ich IQ oraz czy posiadaja jakąś wyobraźnię zajmując niektóre stanowiska oraz wydając polecenia ?
|
|
jak się jeździć nie umie i przepisów się nie zna to się tak ma i się zwala najlepiej na kogoś, prawym pasem się jeździ, a nie zakuźwia po lewym i to z dzieckiem, powinni Ci odebrać prawa rodzicielskie
|
|
nie przesadzajcie, ten słupek widać już z daleka. dzisiaj rano jechałem i zdążyłem zmienić pas ;P a co do słupka, postawili go pewnie na moment, bo chłopaki nie nadążają robić wszystkiego na raz, zapewne za pare dni wezmą się za tą studzienkę. nie ma co przeżywać, na pewno ją zrobią a i tak ją będziemy omijać.
|
|
słupek wczoraj postawiono, a ta z wysokim IQ już zdezorientowana na drodze i panikę sieje bo jej wyobraźnia zawodzi
|
|
jechales rano-bylo jasno, ja wczoraj jechalam wieczorem, byl polmrok, latarnie jeszcze sie nie swiecily i zapewniam cie, ze nie widzialam tego slupka, maz tez, tak jak wspomniala Pani wyzej w ostatniej chwili samochod jadacy przed nami zmienil pas gdyby nie to, ze na prawym nikogo nie bylo i moglismy wykonac bardzo szybki manewr to pewnie pojechalibysmy z tym slupkiem dalej tym samym pasem, co za idiota zamiast zalatac ta dziure i postawic PLOTEK! postawil mini slupek? Kiedy w koncu ludzka glupota osiagnie apogeum i naucza sie w koncu robic te drogi, jak nie slupek to napierdola zwirku, ze sypie sie jak jasna cholera nawet przy 30/h. Łomża to jest chyba najgorsza wies, napierdalaja *** wie na co te niby fontanny, a ja do domu musze jechac slalomem, bo albo dziury albo zapadniete studzienki, urzedasy ptrzestancie krasc i ciagnac kase dla siebie i zrobcie chociaz raz cos dla swojego miasta, dziury na drogach,zero imprez,tylko kuzwa biedronki i telebiny, to juz ludzkie pojecie przechodzi kolo dworca na kazdej stronie skrzyzowania te jebane telewizorki, niedlugo do kazdego osiedla beda biedronke stawiac, a potzadnej galerii to nawet moje prawnuki sie nie doczekaja, bo sie latami o kawalej ziemii beda klocic
|
|
tez dziś mało na niego nie wjechałem, ten kto to postawił niema mózgu w głowie tylko powietrze.
|
|
http://4lomza.pl/index.php?wiad=22046 dzisiaj mają ją zrobić ,ciekawe czy się wywiążą z obietnicy ;P
|
|
"Niespodzianka na ul. Zawadzkiej" haha nie wierze tragedia w mieście, słupek na ulicy, ale inne miasta i wsie muszą się śmiać z tej strony 4lomza.pl, żeby taki artykuł wstawiać jajca chyba z komendo się pokłóciliście, że innych sensacji nie ma
|
|
A ten słupek to migającego czubka nie powinien mieć przypadkiem?
|
|
Jechałam dzisiaj ulicą Zawadzką w kolumnie samochodów.Zdążyłam wyhamować i zmienić pas.Pan, który jechał za mną niestety nie zdążył i wjechał na ten słupek i wpadł na krawężnik.Pewnie uszkodził samochód.Zgroza.
|
|
to musiał ostro zapier....ć, jednym słowem nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze ;P a mógł chłop jeździć.....
|
|
już płotek postawili.
|
|
To było do przewidzenia;)) M@ster - nie ustawili ograniczenia więc w czym problem. 50 mógł jechać.
|
|
Czesio - postawiłeś słupek, wygłupiłeś się, co co udowodniono, więc już nie pyskuj, tylko zabieraj ten słupek, póki nie było nieszczęścia z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
ta dziura jest tam od tygodnia, a słupek stoi pieknie za wzniesieniem, jechalam wczoraj późnym popołódniem nie szybciej niż 60 i w ostatniej chwili go zauważyłam. Najlepiej poustawiać słupki, bo taniej niz naprawiać ;) za polo była taka dziura obok chodnika że można było koło urwać, po 2 tygodniach postawili słupek po kolejnych dwóch zasypali jakimś gruzem i póki co dziury nie ma ;)))
|
|
Brzeczyszczykiewicz ja nie widzę żadnego problemu. słupek stoi a nawet płotek, zwężenie jezdni a łomżyniacy aferę robią że jeden pas im zabrali, tragedia. wystarczy jechać i patrzeć na drogę a nie na dziewczyny przechadzające się po chodniku ;P jakby jechał przepisowo 50km/h na pewno by zobaczył ten słupek.
|
|
ale płotek stoi od teraz, wcześniej go nie było;)
|
|
brzydula jak ledwo wystajesz z za fajery to se poduszki podłóż i będziesz wsio widziała, a słupek stał na wzniesieniu, badania wzroku to wy robili czy za świniaka prawka podostawali ? bo ja go widziałem już na przejściu z lorda do sawy, z sawy do lorda
|
|
No i postawili płotek :) jakby nie mogli wczoraj o tym pomyśleć. Szkoda słów............ Zgadzam się z tobą lauracrow1 "urzedasy ptrzestancie krasc i ciagnac kase dla siebie i zrobcie chociaz raz cos dla swojego miasta, dziury na drogach,zero imprez,tylko kuzwa biedronki i telebiny, to juz ludzkie pojecie przechodzi kolo dworca na kazdej stronie skrzyzowania te jebane telewizorki, niedlugo do kazdego osiedla beda biedronke stawiac, a potzadnej galerii to nawet moje prawnuki sie nie doczekaja, bo sie latami o kawalej ziemii beda klocic" tu odzywa się nasza frustracja całą tą sytuacją w Łomży. Taka głupia sytuacja przedstawia to jaka Łomża jest i jacy ludzie tu pracują i wydają polecenia. Tak bedzie dalej jesli w urzedach na stanowiskach beda siedziec osoby bez kwalifikacji, wiedzy i pomysłów wkręcone do pracy przez znajomych !!! Nie bedzie imprez bo nie ma osób, które umieją takie imprezy organizować i na nich zarabiać. Miasto ma potencjał i ludzi jednak ci ludzie mają ograniczone pole działania. Trzeba robić wszystko z własnej kieszeni aby w Łomży działo sie lepiej, aby byly imprezy. Będą dziury bo lepiej wydać na fontannę niż na drogi. Powiem wam ze w Łomży są ludzie z pomysłami, którzy mogą zmienić tą sytuację jednak oni pracują w sklepach jako sprzedawcy lub siedza na bazrobociu w ciągłym poszukiwaniu pracy przeglądając ogłoszenia na 4lomza.
|
|
Gosiu, są takie osoby, ale nie mają dojścia do tego by pracować na takich stanowiskach, aby chociażby mądre decyzje podjmować, czy imprezy organizować. Są ludzie, którzy mogliby z powodzeniem pracować - zarządzać oświatą, i innymi działkami, ale jak mają się dostać na te stanowiska, skoro stanowiska są obsadzane hmmm tak jak w przypadku oświaty - z "klucza"?:)
|
|
tak, dokladnie wkrecaja w biznesy cale rodziny i kreca na boku, tylko same staze i staze, jak czlowiek ma znalezc normalna prace nawet na zlecenie, bo juz nie spomne o umowie o prace skoro w kazdej firmie czy wiekszym przedsiebiorstwie co pol roku wymianka stazystow, ja rozumiem, ze moze niekazdego stac na pracownika ale litosci... napierdzielili na starym rynku na kopce siana i wszyscy sie z tego smiaja, jaka to wizytowka dla naszego miasta? A tak wogole to lomza ma jeszcze prawa miejsckie czy juz spadla do rangi wsi? Kurde dzisiaj w Zambrowie impreza jutro tez, a w Łomży? Jedyna rozrywka to lody wloskie w niedziele na starym rynku ...Aj szkoda gadac...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |