sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
protest przeciwko wycinaniu drzew

To co się dzieje w Łomży to barbarzyństwo, drzewa są celowo okaleczane aby można je było wyciąć kiedy w końcu uschną, drzewa są wycinane bez jakiegokolwiek racjonalnego powodu, czy naprawdę musi być tak, że po nas choćby potop? czy Polak zawsze musi być mądry po szkodzie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: protest przeciwko wycinaniu drzew

Mijasz sie z prawdą, drzewa wycinane są wtedy jak sa chore ( maja uschnąć) od tego jest koserwator przyrody i on wie najlepiej ktore nalezy wyciąć. Ja słyszałem taką pogłoske ze nasz lasek Jednaczewski jest chory i mają go wyciąć ale to niesprawdzona informacja, takze wycinka jest pożyteczna dla zdrowych drzew.Pozdrawiam

zauważcie że te drzewa miały rację bytu 30 at temu, teraz lepiej je wyciac a gdzie indziej posadzic las

Latam, Skaczę i jeżdżę

u mnie przed blokiem rosną piękne zdrowe drzewa i obcinają wszystkie gałęzie zostawiając same pnie! co roku to samo! ludzie opamiętajcie się, dostali piły i nie mają się na czym wyżyć!

bez sensu, powinno sie sadzic nowe a nie wycinac, najlepiej zalac wszystko betonem...;/ fajnie jak jest duzo zieleni w miescie

ciekawe co bedziecie pisac,szanowni obroncy zieleni, gdy podczas burzy zwali wam sie uschniete drzewo na banie.to jest miasto nie dzungla ze drzewa maja same padac.

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

jedno drzewo jak ci spadnie na twoj maly l... ,to ci wyklaruje jak szanowac zielen!

JASIO RZONDZI

JASIO RZONDZI

istnieja zalesia mlodych drzew, wystarczy je przesadzac w puste miejca!)

Konserwator nie robi nic, żeby chronić drzewa. Podczas mojej interwencji w ub.roku odpowiedział mi pan z wydziału "ochrony" środowiska, że drzewa trzeba wycinać z każdego powodu. Nie odpowiedział natomiast dlaczego z moich pieniędzy je sadzono a bez mojej zgody je wycinają. Niech przynajmniej odpowie na pytania:
1. Dlaczego wycięto kilkadziesiąt zdrowych drzew przy ulicy Piłsudskiego (w kwietniu?)
2. Dlaczego wycięto drzewa przy ul. Sikorskiego?
3. Dlaczego "fachowcy" zamiast gałęzi przycinają pnie drzewom skazując je na powolne konanie? ( np. jedyne drzewo na ul Pięknej od Ronda w dół przy śmietniku umiera z j e d n ą rachityczną gałązką?
4. Dlaczego -to wiadomo, ale jaki interes mają mieszkańcy z tego, że całą Łomżę władze miasta (in spe) do spółki z ŁSM chcą zabetonować tą ohydną kostką? Mając wille pod lasem w mieście beton im nie przeszkadza! Jak można być tak krótkowzrocznym?

Teraz wycięto parę drzew na Al. Legionów, na przeciwko jednostki. I konają drzewa przy centrum na Sikorskiego. Wyglądają strasznie. Obcięte wszystkie gałęzie, tylko parę rachitycznych zostało. Tym którzy je tak okaleczyli gratuluję wyobraźni.

Łomża będzie niedługo miastem z betonu.

u mnie tak samo co roku zostawiają same pnie a sąsiedzi są bardzo pomocni w ich usówaniu

na legionów wycięli bo drogę będą przebudowywać.

na szosie zambrowskiej, z kazdej strony wyrastaly przepiekne, duze, rozlozyste z ogromnymi pniami drzewa
kto je do cholery powycinal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli będą przebudowywać - w porządku. Mam nadzieję, że znajdzie się miejsce dla nowych drzew.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org