Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wiersz o Łomży |
Witam , poszukuję wierszy o naszym kochanym mieście , jeśli ktoś jakieś zna lub posiada to byłbym bardzo wdzięczny :) Z góry dziękuję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wiersz o Łomży |
Płynie Narew płynie po Polskiej krainie, a dopóki płynie Łomża nie zaginie. Łomża, Łomża, Łomża piękna okolica, żeby nie Białystok byłaby stolica:) Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
EHE HE EHE HE
|
|
------> NocnyFarmer . Jeżeli jesteś zainteresowany - radziłbym skontaktować się z p. Witkowską ( ul. Wesoła ; okolice hotelu dla cudzoziemcó ) , z p. Wawrzyńcem Kłosińskim ( UM lub książka telefoniczna) oraz z Towarzystwa Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej ( różowa kami9enica ; ul. Sienkiewicza. W Towarzystwie można również zakupić ciekawe pozycje , w tym zbiorki prób literackich . Powodzenia !
|
|
Płynie Narew płynie po Polskiej krainie, a dopóki płynie Łomża na niej zgnije. Łomża, Łomża, Łomża katedr okolica,huhuhu żeby nie Białystok ludzie nie mieli by gdzie robic zakupów
|
|
Autor: nie_pajacuj_w_nowej_wersji (---.internetia.net.pl) Data: 15-05-10 14:19 Ty to najlepiej dilera zmień bo ten sprzedaje si majeranek .
|
|
mogę tanio napisać. jakich wierszy potrzebujesz? rymowane? białe? smutne? romantyczne? nastrojowe? śmieszne? straszne?
|
|
nie korzystam z usług dilera więc propozycje kieruj do innych, dorwał sie do najtańszego w mieście internetu introlan i szuka zaczepki :)
|
|
na Razie mam tyle.... może ktoś pomoże:) Wszyscy Łomżyniacy na Łomżę narzekają, ale czy do końca to miasto znają? Widzimy tylko zburzone budynki i ciągle opadające tynki. Czeczenów, którzy się po ulicy szwendają i niewinnych Łomżyniaków czepiają. xD :)
|
|
'Widzimy tylko zburzone budynki' Skoro budynek zostal zburzony to chyba go nie widac tak? _____________________________________________________
|
|
To tylko praca domowa dla syna , pytam się z ciekawości może zna ktoś jakiś interesujący to mógłby się na nim wzorować , dzięki za odpowiedź , jeśli nikt nie zna więcej to na podstawie tych spróbuje sam coś ułożyć z synem.
|
|
Autor: nie_pajacuj_w_nowej_wersji (---.internetia.net.pl) Data: 15-05-10 16:09 nie korzystam z usług dilera więc propozycje kieruj do innych, dorwał sie do najtańszego w mieście internetu introlan i szuka zaczepki :) A co ty chcesz od Introlanu ???
|
|
widzimy tylko zburzone budynki....dobre....to ty chyba na jakimś getto mieszkasz :)
|
|
był taki "łomżyński" poeta jan kulka (http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Kulka), jeśli macie trochę czasu, możecie poszukać.
|
|
zdarzyło mi się popełnić kiedyś takie grafomaństwo: Wiersze pisane bez weny Tułam się po mieście - - ja i me problemy. Potykam się o wiersze pisane bez weny. Szukam dziury w całym, błąkam się w liryce. Na pomoście szarym krople rzeki liczę. Z prawej mam swą Łomżę, z lewej świat mam cały. Nigdzie dziś nie zdążę: szukam dziury (w całym). Młody "wierszokleta" światem nie znużony. Życia nowy etap: pobiec w obie strony. Ja jestem poetą! Dorosłym, dojrzałym! Szyld z napisem "meta" rzuciłem w banały! Mam dwadzieścia lat, u stóp cały świat. Z życiem za pan brat! Z tego jestem rad. Widownia wciąż klaszcze, nie schodzę ze sceny. W dłoniach gniotę wiersze pisane bez weny. Napisałem to jakieś 8 lat temu. Jak chcesz go gdzieś wykorzystać, najpierw napisz na mój mail gdzie. pozdrawiam. :] _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
teraz z czystym sumieniem moge powiedziec ze to trackone ma falszywego dilera.......
|
|
Mimo ze trackone nie lubie to woersz mi sie bardzo podoba ;) _____________________________________________________
|
|
NocnyFarmer wiersza nie znam ale moze cos pomoze piosenka Hanki:) Nazywam się, proszę Państwa, Hanka Bielicka. Pochodzę z miasta Łomży, urodzona tamże w roku tysiąc dziewięćset ..... Więc właśnie, w związku z czym zaśpiewam Państwu piosneczkę o wszędobylskich Łomżyniakach! Gdzie nie spojrzeć - pełno Łomżyniaków, choć jak nikt kochają ziemię swą, zna ich Rzym, Warszawa, Paryż, Kraków, i w Bombaju Łomżyniacy są. Jeśli zdolny, uczony, to z Łomży, kompozytor ceniony, to z Łomży, zasłużony dyrektor, profesor czy rektor, to z Łomży, to z Łomży, jak nic! Nie liczymy na cuda, my z Łomży, nie boimy się trudu, my z Łomży, bo my z Łomży, a Łomża jest perłą wśród miast, najpiękniejszą gwiazdeczką wśród gwiazd. Powie ktoś, że my się przechwalamy, że lokalny tu patriotyzm gra, ale przecież my dowody mamy, niech rozejrzy się, kto oczy ma: Jeśli zdolny, uczony, to z Łomży, kompozytor ceniony, to z Łomży, zasłużony dyrektor, profesor czy rektor, to z Łomży, to z Łomży, jak nic! Nie liczymy na cuda, my z Łomży, nie boimy się trudu, my z Łomży, bo my z Łomży, a Łomża jest perłą wśród miast, najpiękniejszą gwiazdeczką wśród gwiazd. Dla swej ziemi żyją, dla niej giną, czasem ich los, hen, po świecie gna, więc daleko na Monte Cassino, swą dzielnicę Łomża także ma. Mmmmmm..... Nie liczymy na cuda, my z Łomży, nie boimy się trudu, my z Łomży, bo my z Łomży, a Łomża jest perłą wśród miast, najpiękniejszą gwiazdeczką wśród gwiazd. _____________________________________________________
|
|
Autor: akasha (---.dip.t-dialin.net) Data: 16-05-10 00:45 Mimo ze trackone nie lubie to woersz mi sie bardzo podoba ;) złamałaś mi serce, a ucieszyłaś duszę ;] _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
"................bieda, a my tego nie dostrzegamy my wszystko w nosie mamy gwizdzemy na los.............." to tez bylo dobre
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |