Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zabudowy balkonów - ile to kosztuje ? |
Czy ktoś może w przybliżeniu określić cenę zabudowy balkonu ? Na ile trzeba się mniej więcej przygotować ( od do ) ? Chodzi mi o taką z szybami przesuwnymi . Jak długo trwa taki montaż ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zabudowy balkonów - ile to kosztuje ? |
zależy od długości balkonu czy na 4 czy 6 skrzydeł
|
|
Balkon ok 5m . Myślę, że 4 skrzydła .
|
|
2900-3300 zależy od wykonania
|
|
Zależy od wielkości balkonu od rodzaju materiału i od tego ile weźmie monter a także od tego jaka to zabudowa. Z robocizną cena około 1500 pewnie ale przy takich informacjach jakie podałaś to ciężko określić ile.Kiedyś montowałem zabudowę z znajomym wys. około 2,5m dł. około 6m już dokładnie nie pamiętam i sam materiał to około 700 zł.
|
|
http://allegro.pl/item982083329_zabudowa_balkonu_aluminiowa_zabudowa_balkonow.html tu masz coś takiego. razy 5 to wyjdzie do 2000zł za materiał i jakieś 500zł za robociznę.
|
|
5,5 tyś
|
|
w tej cenie to nie kupisz poczytaj w necie o systemie copal masz przykładowo : http://www.allegro.pl/item982083329_zabudowa_balkonu_aluminiowa_zabudowa_balkonow.html
|
|
Dziękuję Wam . A może ktoś poleci jakieś namiary na firmy lub osoby, które solidnie to wykonują ?
|
|
www.ekspertt.pl
|
|
Jeszcze radziłbym się zgłosić z zapytaniem do spółdzielni jeśli jest to budynek wielorodzinny, ponieważ czasem zarządy owych spółdzielni potrafią się, mówiąc młódzieżowym slangiem, "przyczepić" do lokatora mieszkanie iż zmienia wygląd bloku.
|
|
Tylko, że u nas w bloku co drugi ma zabudowę . Wyglądu ogólnego więc to już nie zmieni .
|
|
no tez chce zrobic zabudowe, ale waham się miedzy szkłem a zwykła kratą. bardziej by mi pasowala krata jednak. z zabudową zaduch panuje latem. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
"ekspertt" to pośrednik nie producent jeśli chodzi o zabudowy balkonów,zamawiają gdzie indziej i na tym zarabiają naliczając odpowiednią marżę.Oczywiście różnicę zapłacisz TY ! Bierz bezpośrednio od producenta,najlepiej z montażem.Pozdrawiam
|
|
Producentem jest firma Specjall , a mieści się przy Szosie Do Mężenina , zaraz za ogródkami. Nie wolno tego robić bez zgłoszenia do Urzędu Miasta. Do Spółdzielni Mieszkaniowej chyba też. Gdy popatrzy się na większość zabudów , to istne Cygańskie miasto. Wg mnie powinno zabronić się wykonywania zabudów , bo zmienia to architekturę obiektów i zmienia formę użytkowania balkonu lub loggi. Często są to składy rupieci.
|
|
Musisz mieć projekt, który następnie składasz do spółdzielni a ta składa do urzędu miasta. Urząd miasta ma chyba z miesiąc na odpowiedź. Dopiero gdy masz zgodę spółdzielni możesz działać. Przerabiałem to w ubiegłym roku a wykonawcą była firma domel.
|
|
moze glupie pytanie, ale skad mam wziac projekt? od architekta? _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Nie tak. Na zgłoszenie Urząd Miasta nie odpowiada , chyba , że coś jest nie tak lub chcą skontrolować. Budujcie dalej cygańskie miasto.
|
|
Projekt robi wykonawca zabudowy a miasto ma miesiąc na odpowiedź gdyby coś nie było zgodne. Po miesiącu przy braku odpowiedzi ( czyli akceptacji urzędu miasta) spółdzielnia wydaje zgodę.
|
|
Zajrzyj jeszcze do firmy pakos na nowogrodzkiej 58 tam też produkują różnego rodzaju zabudowy
|
|
ale raczej nie zrobią Ci okien tylko zabudowę
|
|
Witam, polecam o wiele ciekawsze rozwiązanie niż zabudowa tarasu czy tez balkonu szybą... www.zabudowatarasow.pl
|
|
|
Jak wyżej firma "Specjall' jeśli chodzi o system Copal.Bezpośrednio u producenta a nie poprzez pośredników. Tak było w moim przypadku. http://specjall.pl/w/6/m.php?potwierdzenie=1&Lang=1
|
|
Ja robiłem w grudniu w Domelu. 2.500 zł. Jestem zadowolony. Na początku idziesz do firmy, oni dają Ci projekt. Z tym projektem należy udać się do spółdzielni. Społdzielnia wysyłą to do Urzędu Miasta i czekasz miesiąc czasu. Po miesiącu czasu spółdzielnia daje odpowiedz że możesz coś takiego zrobić. Idziesz do firmy zamawiasz zabudowę i Ci robią.
|
|
Mam ten sam problem teraz .Mieszkanie kupiłam już z przeszkloną zabudową , ale remontują elewację wiec musiałam ja zdjąć. Wszystkie elementy mi zostały chciałbym ją założyć od nowa tak jak była. Skąd mogę wziąść ten projekt? Też mi tam w tym Domelu dopasują czy mogę zrobić go sama?
|
|
Witam, producentem takiej zabudowy oraz monterem jest firma Balko-Met z Olecka. Ja chciałem mieć zabudowę wykonaną z jasnego panelu, która wygląda bardzo estetycznie. Póki nie zakończą prac nie wymagają wpłat zaliczek co jest bardzo na plus. Jeżeli ktoś miałby jakieś pytania można śmiało dzwonić do ich biura i pytać tam również można uzyskać wiele informacji.
|
|
Widex Aluminium również produkuje zabudowy. Bardzo rzetelna firma. Pomiar i wycenę mają gratis. Od 10 lat są na rynku, więc można liczyć na ich profesjonalizm. Moje zamówienie zostało zrealizowane terminowo i zgodnie z naszymi oczekiwaniami :)
|
|
zabudowe trza zrobic a nie produkowac
|
|
Polecam firmę Widex Aluminium, wykonują zabudowy balkonów, tarasów, ramowe i bez ramowe w systemie Copal, wykonują również m.in ogrody zimowe. Profesjonalnie i terminowo. Strona internetowa www.widexaluminium.pl
|
|
Chodzi Ci o balustrady? Coś takiego jak tutaj http://odwodnienia.org.pl/ w poście o balustradach? Ceny zaczynają się od 200zł za mb w górę bez limitu zależy jak bardzo skomplikowane wzory ile materiału itd.
|
|
Co do balustrad to solidnej jakości, metalowe, kute wykonuje firma http://ogrodzenia-db.pl/ Specjalizują się w mocno zdobionych balustradach, dla nas zrobili taką w klasycznym stylu, wygląda świetnie.
|
|
P. Heleno ŁŚM ma umowy z kilkoma firmamy można wybrać najtańszą .Balkon o szerokości 1;5m kosztuje około 1200zl pozdrawiam
|
|
I jak tam Heleno? Wszystko już wiesz? Jeśli chcesz, mogę podać Ci nieco więcej szczegółów. Rok temu miałem montowaną na swoim balkonie. Balkon o długości prawdopodobnie takiej samej jak Twój, czyli 5,25 m. Ponadto dodam że, nie było potrzebne żadne zezwolenie i takie tam. A sama zabudowa to super sprawa. Szczególnie podczas opadów deszczu lub zimą śniegu. Moja spółdzielnia mieszkaniowa to Perspektywa, jakby co. Tych od montażu, najlepiej od razu poprosić, aby sprzedali np 5 metrów uszczelki szczotkowej o szerokości około 5 mm. Koszt niewielki kilku zł, a gwarantuję że w późniejszym okresie się przyda. Są to uszczelki wsuwane w rynienkę ramy skrzydła. Dla mnie wykonywała to firma Balkonet, jak ktoś już powyżej wspomniał. Cena zabudowy - 3000 zł. Jeśli ktoś chce do tego zamki-blokady na kluczyk, dodatkowa stówa dla montujących.
|
|
Dodam jeszcze że, po wcześniejszym wymierzeniu i podpisaniu umowy, montaż odbył się jednego dnia, od godz. 9:00 do 15:00 Lokalna łomżyńska firma, wykonała sąsiadom podobną zabudowę, o 100 lub 200 zł taniej. Montowali dwa dni. Z kolei trzeci sąsiad, podobnie jak ja wybrał firmę Balkonet, stwierdzając że robią dokładniej. Ale to już jego osąd. Ja nie porównywałem szczegółów.
|
|
Justa to że jesteś j.ebniety to już dawno wiem. Ale markizy na balkonie. D.e.b.i.l. napisze każdą głupote byle wpadło parę groszy za link
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |