Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wsparcie dla kumpla |
Dostalem od losu diagnozę-SM.Czekam na kosztowna operacje.Jesli chcialby mi ktos pomoc w postaci 1% z podatku to prosze o maila,wtedy to wysle stosowne dane z nr konta. Moj mail- Flork74@wp.pl Dziekuje z gory!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wsparcie dla kumpla |
SM to straszna choroba Myślę , że nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo .. Ale : Leczenie SM powinno być prowadzone głównie przez lekarza neurologa, najlepiej w poradniach stwardnienia rozsianego. W momencie zaostrzeń choroby konieczna jest konsultacja neurologiczna, a w znacznej liczbie przypadków - hospitalizacja. W przypadkach przewlekłych leczenie objawowe musi być prowadzone we współpracy internisty, urologa, okulisty, rehabilitanta, psychologa i psychiatry. Leczeniem tym powinien kierować lekarz neurolog, ale leczenie objawowe przypadków przewlekłych może prowadzić lekarz pierwszego kontaktu. Leczenie SM ma trzy aspekty: 1. leczenie zaostrzeń choroby (rzutów), 2. leczenie modyfikujące naturalny przebieg choroby (immunologiczne), 3. leczenie objawów występujących w przebiegu SM. Pierwszy raz słyszę o leczeniu operacyjnym .. Jeżeli to prawda o diagnozie , mogę Ci tylko współczuć , a jeżeli szukasz naiwnych - to tym bardziej
|
|
Z takich tematów sobie nie żartuję,przyjrzyj dobrze nowoczesne metody leczenia
|
|
sklej wary i pal ogara
|
|
!% podatku można przekazać organizacjom pożytku publicznego a nie osobom prywatnym
|
|
Do :krystynab. Niekoniecznie osoba prosząca o wsparcie musi być naciągaczem. W przypadku SM są jednak konieczne drogie zabiegi parachirurgiczne, pozwalające na ewentualne wykluczenie guza mózgu i na dokładne zbadanie (nakłucia) stanu rdzenia kręgowego . Poza tym w grę wchodzi straszliwie droga rehabilitacja . Może ten człowiek jest sam ? Nie wydaje się być osobą anonimową - podaje przecia\eż swój adres e-mailowy. Ja jestem gotów pomóc jemu; niestety , nie na zasadzie % , ponieważ jestem rozliczany z podatku bezpośrednio przez ZUS (renta!) .Skontaktuję się z tą osobą . Proponuję to i innym forumowiczom. Niech nasza Łomża pokaże się i z tej dobrej, humanitarnej strony. Na to chyba nas stać ! Pozdr.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |