niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wsparcie dla kumpla

Dostalem od losu diagnozę-SM.Czekam na kosztowna operacje.Jesli chcialby mi ktos pomoc w postaci 1% z podatku to prosze o maila,wtedy to wysle stosowne dane z nr konta.
Moj mail- Flork74@wp.pl
Dziekuje z gory!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wsparcie dla kumpla

SM to straszna choroba
Myślę , że nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo ..
Ale :
Leczenie SM powinno być prowadzone głównie przez lekarza neurologa, najlepiej w poradniach stwardnienia rozsianego. W momencie zaostrzeń choroby konieczna jest konsultacja neurologiczna, a w znacznej liczbie przypadków - hospitalizacja. W przypadkach przewlekłych leczenie objawowe musi być prowadzone we współpracy internisty, urologa, okulisty, rehabilitanta, psychologa i psychiatry. Leczeniem tym powinien kierować lekarz neurolog, ale leczenie objawowe przypadków przewlekłych może prowadzić lekarz pierwszego kontaktu.

Leczenie SM ma trzy aspekty:

1. leczenie zaostrzeń choroby (rzutów),
2. leczenie modyfikujące naturalny przebieg choroby (immunologiczne),
3. leczenie objawów występujących w przebiegu SM.

Pierwszy raz słyszę o leczeniu operacyjnym ..
Jeżeli to prawda o diagnozie , mogę Ci tylko współczuć , a jeżeli szukasz naiwnych - to tym bardziej

Z takich tematów sobie nie żartuję,przyjrzyj dobrze nowoczesne metody leczenia

sklej wary i pal ogara

!% podatku można przekazać organizacjom pożytku publicznego a nie osobom prywatnym

Do :krystynab. Niekoniecznie osoba prosząca o wsparcie musi być naciągaczem. W przypadku SM są jednak konieczne drogie zabiegi parachirurgiczne, pozwalające na ewentualne wykluczenie guza mózgu i na dokładne zbadanie (nakłucia) stanu rdzenia kręgowego . Poza tym w grę wchodzi straszliwie droga rehabilitacja . Może ten człowiek jest sam ? Nie wydaje się być osobą anonimową - podaje przecia\eż swój adres e-mailowy. Ja jestem gotów pomóc jemu; niestety , nie na zasadzie % , ponieważ jestem rozliczany z podatku bezpośrednio przez ZUS (renta!) .Skontaktuję się z tą osobą . Proponuję to i innym forumowiczom. Niech nasza Łomża pokaże się i z tej dobrej, humanitarnej strony. Na to chyba nas stać ! Pozdr.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org