Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zaciśnijmy żeby - będzie więcej Czeczenów!!! |
Czeczeni wysadzili metro, więc teraz Polska będzi musiała przyjmować agresywnych brodaczy i dawać im status uchodźcy. Rosja uderzy w Czeczenię a te pasożyty zaczną uciekać do Polski.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zaciśnijmy żeby - będzie więcej Czeczenów!!! |
no a my tacy wielkoduszni i przyjazni przygarniemy ich :) ja pierdziele co za porypany rzad mamy
|
|
Rosja nigdy nie uderzy w Czeczenię to nie jest w jej interesie. Teraz tam panuje spokój i sytuacja jest opanowana. To bardziej islamskim seperatystom czeczeńskim zalezy na destabilizacji czeczeni i całego regionu kaukazu w celu zaistnienia proklamowanego Emiratu Kaukazkiego na czelu z emirem Doku Umarowem. Inaczej mówiąc wobec intensywnych działan amerykanów w Iraku , Nato w Afganistanie alkaida zostaje wyparta z terenów bliskiego wschodu i stara się przejąć wpływy w celu umocnienia swoich pozycji w rejonie kaukazu a dokładnie republik Rosyjskich. Bimbo
|
|
ja same kobietki mogę przyjąć do siebie. Pozdrawiam Borys-50
|
|
Rosja powinna dać Czeczenii autonomię, uszczelnić granicę, żeby smród się nie rozpływał po świecie i niech gniją w swoim ukochanym kraju. Niech tam grają na automatach, niech tam się dźgają nożami, niech tam porywają pociągi i je wysadzają.
|
|
ja same kobietki mogę przyjąć do siebie. Pozdrawiam Borys-50
|
|
Tu się sączy jad, a nie w działaniach pana posła. papuga
|
|
Magdalenka ja to myślę, że ty nieźle ******** jesteś. Nie podejmę z tobą rozmowy żeby się nie zniżyć do twojego poziomu. Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach
|
|
Autor: magdalena316 (---.die.net) Data: 29-03-10 11:19 Posty powine być usunięte i autor prześwietlony dokładnie przez prokuraturę.
|
|
Do : magdalena 316. Swoim postem udowadniasz, że o niczym nie masz zielonego pojęcia . Przecież Rosja dała autonomię Czeczenii - i to nie wczoraj. Dzisiejszy zamach zaś został dokonany przez radykalny odłam islamu z północno-wschodniego Kaukazu . Natomiast sądząc po agresywnym, zacietrzewionym tonie Twojej wypowiedzi łatwo ocenić twó światopogląd. I dojść do wniosku, że twoje miejsce na tym świecie powinien zająć kto inny. N.p. jakaś myśląca, porządna i w miarę pokorna czeczenka !
|
|
i magdalena316 niech se sama zaciska żeby albo niech się pisać nauczy.
|
|
... a prokuratura notuje ;) ...a co na to policja?
|
|
|
magdalenka to jakis kolejny prowokator , specjalnie pisze przez jakies obce serwery i wali takimi głupimi tekstami. Bimbo
|
|
dlaczego i komu tak zależy aby Czeczenów się pozbyć ja mieszkam nie daleko od ich ośrodka i nić do nich nie mam ,mówią mi dzień dobry, odpowiadam itd.Zachowujmy się jak ludzie, a nie jak bydło.Ci co obok nich mieszkają nikt nic nie mówi ,a gdzieś z dala, najwięcej szczekają nawet mieszkający za granicami , posłem panem Kołakowskim powinna zając się prokuratura za te nienawiści do Czeczenów, pozdrawiam. Borys-50
|
|
Jeśli im w naszym kraju jest lepiej to niech tu mieszkają. Mają po prostu inną wiarę i kulturę, bądźmy bardziej tolerancyjni. W większości to bardzo sypatyczni ludzie.
|
|
dlaczego i komu tak zależy aby Czeczenów się pozbyć ja mieszkam nie daleko od ich ośrodka i nić do nich nie mam ,mówią mi dzień dobry, odpowiadam itd.Zachowujmy się jak ludzie, a nie jak bydło.Ci co obok nich mieszkają nikt nic nie mówi ,a gdzieś z dala, najwięcej szczekają nawet mieszkający za granicami , posłem panem Kołakowskim powinna zając się prokuratura za te nienawiści do Czeczenów, pozdrawiam. Borys-50
|
|
Wasze mądre i politycznie poprawne komentarze mnie przekonały. Zmieniłam się, teraz jestem Prawdziwą i Tolerancyjną Europejką. To wysoce złe, stwierdzić, że jakiś naród różni się czymś od innego narodu. Nie należy w ogóle mówić, że ten zamach zorganizowali Czeczeni. w ogóle nie powinno się podawać takich informacji - po co lud ma wiedzieć, że gdzieś są jakieś konflikty? Przecież wiadom, że wszystkie narody (a w szczególności wyznający Islam Czeczeni) to wyjątkowo pokojowi ludzie. Policja powinna ścigać każdego kto napisze, że Czeczeni zrobili coś złego. W ogóle słowo "Czeczen" powinno być zakazane. Powinniśmy przyjmować jeszcze więcej Tych Których Imienia Nie Wolno Wymawiać. Polska pownna stać się nowym domem dla tych pokojowo nastawionych ludzi z Guantanamo, których Amerykanie bez powodu więzili.
|
|
a ta się jeszcze Czeczenów doczepiła. A co ci do nich? Zazdrościsz im? Tak jak i samotnym matkom? Ludzie jak i my. Bronisz im? Biedy im zazdrościsz? Oj babo, babo bo inaczej cię nie nazwę. Cos nie tak z główką masz? Chore to.....
|
|
a coby było jasniej popieram posła Kolakowskiego i chętnie się dopisze do tej listy 772 mimo faktu ,że Pan Babiel powie ,że to chlewik. Nie jestem rasitą ale przygłupem też nie. Bimbo
|
|
tez sie chetnie podpisze i 99% moich znajomych też!! Male tego, zaglosuje na Kolakowskiego w wyborach!
|
|
turboszyman - chłopczyku, bo inaczej cie nie nazwę. Przecież przeszłam duchową przemianę. Już nie mam nic przeciwko, że złodzieje wyciągają mi kasę z kieszeni - niech idzi im na zdrowie. Wiadomo - idzie lato - czeczeni też muszą zmienić opony w beemkach - każdy grosz im się przyda, biedakom. Muszą kupić letnie kurtki - a skóry są bardzo drogie. No przecież to grzech i niepoprawne politycznie zmuszać tych biednych ludzi do pracy. Oni mają swoją godność - jakie mamy prawo, żeby kazać im pracować? To my powinniśmy pracować, żeby naszym miłym gościom żyło się w Łomży wygodnie.
|
|
Jak zwykle magdalena316 ma racje, jak to dobrze że można tu znaleść jeszcze normalną osobę : )
|
|
Z jednej strony jest mi wszystko jedno czy oni będą czy też nie,mi nie zawadzają, krzywdy nie robią, na ulicach gdy ich widuję to też mi jakoś to nie przeszkadza,jak jestem im tutaj dobrze, bezpiecznie i umieją się zachować to ja nie widzę problemu,z drugiej strony jest dla mnie niezrozumiałe to że nic praktycznie nie robiąc tylko całymi dniami się opier....ąc,szwędając się po mieście dostają więcej pieniędzy niż przeciętny łomżyniak za swoją ciężką pracę i za zasiłek rodzinny razem,do tego wwalili ich do miasta gdzie lokalni nie mają pracy i jest im ciężko.W większym mieście napewno szybciej by się do czegoś przydali,gdyby zapewniono im jakąś robotę,no i napewno większe miasto mając dużą ilość mieszkańców aż tak nie spłodziło by buntu przeciwko nim tak jak to jest w łomży,być może byliby poprostu mniej zauważani.Teraz wiosna,ruszają budowy,robią drogi,stadiony,warto by było coś z zdrowymi chłopami zrobić,jakoś ich wykorzystać,w Łomży jedynie bąki zbijają i nie ma w tym żadnego pożytku a płacić im kasę trzeba,jednak dalej nie wiem po co im tyle skoro nic nie robiąc stać ich na więcej niż nas,ludzi uczących się i potem pracujących.
|
|
"Już nie mam nic przeciwko, że złodzieje wyciągają mi kasę z kieszeni - niech idzi im na zdrowie." A co magdalena316 zasiłku ci miasto odmówiło , że wsiadasz na Czeczenów i od złodziei wyzywasz? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
" A co magdalena316 zasiłku ci miasto odmówiło , że wsiadasz na Czeczenów i od złodziei wyzywasz? " A co drzewko_szczescia cie to obchodzi? żle dobrałas środki antydepresyjne?
|
|
nie pajacuj pisałam w którymś miejscu do Ciebie? Obrońca magdalenki sie znalazł. Tak samo ograniczony i zaślepiony jak i ona :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
jak dostanę dobrze płatną prace plus dobrą premię na maszyny to się uśmiechnę :) a jak na razie to jestem taki :(
|
|
No cóż, niektórzy ksenofobię i rasizm mają wyssane z mlekiem matki. Jak nie żydokomuna od Michnika, to Czeczeni....
|
|
Polacy pamiętajcie się badzcie bardziej solidarni trzymajcie ze sobą wstyd mi za was smoluch żaden swojego nie obrazi niedługo naród zaginie jak tak dalej
|
|
pamiętajcie tu wszyscy że jestescie tu zeby wpisać swoją opinie a nie skakać do gardeł i wymądrzać się kto ma racje ciołki ze wsi.
|
|
Żądam otwarcia granic wszystkich na całym świecie i niech każdy żyje na swój rachunek......... Czy to Biały Żółty czy Czarny każdy człowiek jest człowiekiem i należy go szanować . Polacy też błąkają się po świecie ale najczęściej pracują i to ciężko.
|
|
własnie dobrze napisałaś pracują
|
|
taka prawda, nie ma rownosci w tym kraju! Kazdy przecietnie zarabiajacy Polak z 6tką dzieci zmarl by z glodu i przepracowania! Ocokrajowcoem w Polsce jest lepiej niz nam samym!
|
|
Więcej szacunku dla wieśniaków żądam od autora ,,nie-pajacuj-w-nowej-wersji,, ....Wstyd mi za takich mieszczuchów jak on....Teraz wieś żyje lepiej od nie jednego bezrobotnego z miasta.
|
|
Magdalenka masz rację;) A do politycznie poprawnych mam pytanie czemu zachód nie wezmie do siebie czeczenów?? Bo oni mają już wielkie problemy ze swoimi imigrantami co raz słychać o zamieszkach tych przybyszów domagających się większych praw czasami większych od ich prawowitych obywateli. Przeczytajcie sobie o imigrantach: http://portalwiedzy.onet.pl/1386526,1,,,zamieszki_we_francji,haslo.html http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/zamieszki+we+francji http://www.bibula.com/?p=18372 A do tych co piszą o ksenofobii czy rasizmie to prosiłbym ich żeby sie zastanowili nad czym piszą bo wydaję mi się że nie mają o tym zielonego pojęcia. Bo pomiędzy ksenofobią,rasizmem a argumentowaną niechęcią jest kolosalna różnica.
|
|
Ludzie przestańcie siać nienawiść względem innych. Tak jak większość z was pisze, że polskie rodziny ciężko pracują, Polacy za granicą również nie mają lekko, więc dlaczego zamiast rozumieć drugiego człowieka, który ucieka ze swojego kraju w poszukiwaniu lepszego życia, (bo gdyby Czeczenom było dobrze we własnym kraju myślę że z chęcią by tam zostali) to próbujecie zgnębić? Jak możecie oceniać czy Czeczenom w Łomży (Polsce) żyje się lepiej niż nam samym??? To tak samo jak, mówić że mojemu sąsiadowi to jest lepiej bo ma taką pracę a nie inną, tyle zarabia a tyle, to On (Ona) musi być szczęśliwym człowiekiem a ja taki biedny i poszkodowany przez los. Nie pozwólcie żeby zazdrość, nienawiść zniszczyła w Was takie ludzkie uczucia jak współczucie i życzliwość. Jestem Łomżynianką, i muszę stwierdzić że wiele przykrości spotkało mnie od własnych rodaków (Łomżyniaków). Mimo wszystko chcę tu mieszkać i pracować. I jeszcze kwestia zamachu. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego "kotła". Nie powinniśmy potępiać narodu za działania grupy zamachowców pochodzenia Czeczeńskiego. Jeżli idziemy takim tropem, to weźmy też pod uwagę że zamachowcami były prawdopodobnie kobiety. Czy to oznacza, że płeć żeńska jest niebezpieczna??? A poza tym wystarczy już że pewna gazeta opisała, że "większość" Łomżyniaków chce wyrzucić Czeczenów z miasta. Czy tej większości (ok.700 osób) nie jest teraz wstyd że Łomża jawi się teraz w oczach innych jako miasto nienawiści i rasizmu??
|
|
Przestańcie pisać już o tych 700 mieszkańcach bo żeby ta petycja byłą szerzej znana i bardziej dostępna mieszkańcom Łomży to by było 60700.
|
|
ty fran nie bądz taka cwana i nie wkładaj w usta słów ktore tu nie padły. Nikt tu na forum nie potepił uchodzców czeczeńskich z powodu tych zamachów. Nikt nie postawił znaku równości pomiędzy islamskimi seperatystami czeczeńskimi odpowiedzialnymi za te zamachy a uchodźcami. To ty chcesz to sprytnie uczynić wkładając innym w usta słówa których nikt tu nie wypowiedział ani nie napisał . Sądze,że jesteś zwykłą prowokatorką które tu czasami sie pojawiają . A rodakom polecam powściagnięcie jęzorów bo pojawiaja sie tu tacy cwaniacy co prowokuja a potem doniesienia do prokuratury rozsyłają. Bimbo
|
|
Autor: fran (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 29-03-10 18:43 "Tak jak większość z was pisze, że polskie rodziny ciężko pracują, Polacy za granicą również nie mają lekko, więc dlaczego zamiast rozumieć drugiego człowieka, który ucieka ze swojego kraju w poszukiwaniu lepszego życia, (bo gdyby Czeczenom było dobrze we własnym kraju myślę że z chęcią by tam zostali) to próbujecie zgnębić?" Skąd ty się urwałaś?Zauważ jedną rzecz że Czeczen w Polsce a Polak za granicą,w innym kraju to trochę nierówna postać rzeczy.Wątpię żeby ktoś próbował ich gnębić,chodzi o sprawiedliwość,a tutaj jej nie ma.Fakt że Polak wyjeżdża za chlebem,z kraju niepodległego i bez wojen,a Czeczen do Polski pod statusem uchodźcy ale to nie znaczy że odnajdując u nas schronienie staje się też dosłownie mówiąc pasożytem.Myślę że tu nie chodzi o rasizm czy zawiść,poprostu łomżyniaki mają swoją rację,każdy logicznie myślący wie że jest coś nie tak gdy "my" w swoim kraju czy też za granicą musimy ciężko pracować,starać się a Czeczen przyjedzie z rękami w kieszeni wyjmując je tylko wtedy żeby odebrać za darmo swoją wypłatę.Dodatkowo dostaną mieszkania,kupią auta których nawet nie przerejestrują ani nie opłacą,nie płacą podatków i wiele innych podobnych rzeczy,a gdzie,w którym kraju Polak dostanie taki dobrobyt? Może mało wiem ale mi śmierdzi tym że z Polski robią kozła ofiarnego,w rządzie się kotłują patrzą aby sami mieli jak najlepiej,innym krajom dup.. liżą a co do czego gówn.. dostajemy i żadnych korzyści,np. te obiecane tarcze antyrakietowe albo wysyłanie polskich wojsk do Iraku.
|
|
fran - masz rację - przecież wszyscy wyjeżdżaliśmy w latach 80 tych z Polski do Czeczenii - tam gościnni Czeczeni dawali nam ogromne zasiłki, więc JESTEŚMY IM COŚ WINNI !!!! Albo w czasie potopu szwedzkiego - przecież to kawaleria z Czeczenii pomogła nam Szwedów przegonić JESTEŚMY IM COŚ WINNI!!!! Nie wspomnę o II wojnie światowej. Anglia się od nas odwróciła, Francuzi w dupie mieli, Ruscy na nas ruszyli razem z Niemcami - kto nam pomógł? Brygada pancerna z Czeczenii. Niech wszyscy ksenofobi i rasistowscy faszyści zapamiętają - Polska istnieje dzięki pomocy bratniej Czeczenii. Musimy im pomagać!!! Jesteś moją kokainą - ty faszysto - chcesz tych biedaków do pracy zmuszać???? Oni ledwie na nogach się trzymają bo obiadek im nie smakował (ostatnio do kawioru podano im schłodzone wino!!!! a wiadomo, że do kawioru pija się wino w temperatrze pokojowej!!!! SKANDAL NA SKALĘ EUROPEJSKĄ!!!!) To my powinniśmy pracować dwa razy ciężej i dwa razy dłużej, żeby więcej nie dochodziło do takich skandalicznych pomyłek z kawiorem.
|
|
Kolejna idio...ka,ludzie weźcie im nie odpisujcie bo szkoda słów. Faktycznie jacyś prowokatorzy.
|
|
anelka to teraz nowy temat o wsi sie zaczął , to powiec czemu ze wsi uciekacie do miasta skoro na wsi jest lepiej , żeby stać sie "mieszczuchami" ? haha
|
|
powiec ha ha prawidłowo powiedz ale wracają do tematu KOLA masz racje może nie każdy jest to w stanie zrozumieć bo za małe mózgi mają
|
|
ludzie weźcie co weźcie to pstro sro przestańcie to przestańcie tamto przestańcie walić konie
|
|
bla, bla, bla znów o czeczenach, jak by zlikwidowali osrodek to może wreszcie i na forum zniknąl by wciąz powracający temat.
|
|
Polecam dobry film dokumentalny Ewa Ewart poleca- Mali Złodzieje
|
|
nie mam nic przeciwko czeczenom, ludzie jak inni ale dlaczego ja nie mogę rocznie odliczyć 1000zl od podatku na dziecko (dziekujemy za polityke prorodzinną) a oni dostają po 800zl miesiecznie na każde dziecko? Zauważcie ile dzieci on mają? Sami zaś nie schańbia sie żadną pracą.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |