Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
w jakim banku konto firmowe najlepiej |
witam ! mam takie pytanie w jakim banku jest najlepiej zalorzyc konto firmowe .pytam dla tego zeby byly jak najmjesze oplaty bo w tym co mam banku to zderstwo niesamowite .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: w jakim banku konto firmowe najlepiej |
a w jakim masz? ja w Pko BP i odciągają 28 zł miesiecznie moim zdaniem tez drogo
|
|
Z całym szacunkiem ale mieć konto w PKO BP nie ważne czy indywidualne czy firmowe, trzeba mieć nie po kolei w głowie. Najbardziej skostniały w swoich procedurach bank w Polsce który żyje jeszcze w poprzedniej epoce zarówno jeśli chodzi o obsługę jak i koszta.
|
|
teraz musze zalozyc walutowe i sie zastanawiam czy w tym banku czy szukac gdzies indziej?
|
|
kolego sprubuj w BOs pozdrawiam
|
|
W Kredyt Banku dają 0.01% i od tego jeszcze potrącają podatek Belki. Można zbić kapitał? Trzeba jeszcze dopłacać im za to że oni obracają Twoimi pieniędzmi. Z rego co wiem to BOŚ na Sienkiewicza jest najlepszy.
|
|
W Kredyt Banku dają 0.01% i od tego jeszcze potrącają podatek Belki. Można zbić kapitał? Trzeba jeszcze dopłacać im za to że oni obracają Twoimi pieniędzmi. Z rego co wiem to BOŚ na Sienkiewicza jest najlepszy.
|
|
zerknij w Alior Bank
|
|
Popieram mojego przedmówce. w Alior Banku jest nejleiej i najtaniej. obsługa Ci we wszystkim pomoże,zawsze sa mili i rzyczliwi. wiem-bo tez mam tam konto firmowe. Xxxx
|
|
Jeśli nie przekszadzają Tobie przelewy z opóźnieniem to alior bank.Jeśli zależy ci na szybkich przelewach to tylko PKO.Większość firm na rynku Polskim ma konta w PKO. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomas nie bredź takich głupot że większość firm ma konta w PKO, bo widać że nie masz pojęcia o czym piszesz. Tak się skłąda że kiedyś pracowałem w jednym z zachodnich banków działającym w Polsce gdzie miałem kontakt z firmami aby oczywiście ich namówić do współpracy z bankiem w którym pracowałem, i uwierz mi że mało która firma miała konto w PKO BP, jeśli już to był to PEKAO S.A. ale to tylko dlatego że bank ten połączył się z BPH którym był kiedyś bankiem przyjaznym przedsiębiorcom. Nie chcę Ci podpowiadać w jakim banku założyć konto bo jest duża konkurencja na rynku, ale powiem Ci szczerze, trzymaj się z dala od PKO BP i PEKAO S.A. W Łomży jest sporo oddziałów różnych banków także masz w czym wybierać.
|
|
Statystycznie patrząc najlepiej w mBanku. W Alior Bank może i było najtaniej, ale teraz jest HSBC. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat kont firmowych, szczególnie HSBC. Głosowanie: http://numer-jeden.one.pl/ranking_kont_bankowych.php Pozdrawiam
|
|
Zapraszam na http://nyska.systempartnerski.pl/rachunki_firmowe.html Znajdziecie tam oferty różnych banków, w których można założyć konto firmowe i nie tylko ;) Zawsze można wypełnić formularz online (do niczego nie zobowiązujący) i rozwiać swoje wątpliwości Pozdrawiam
|
|
Mam w mBanku i myślę, że to najlepsza opcja.
|
|
w Alior Banku jeśli nie masz dodatkowych opcji to konto firmowe jest bezpłatne i oczywiscie miła obsługa :)
|
|
Citi Alior BZWBK Deutsche http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
W Idea Banku jest ciekawa oferta na konto firmowe - darmowe przelewy i 12 miesięcnzy darmowy debet
|
|
a ja polecam getin bank ewentualnie millenium. Ale to musisz sie sie przejsc i pogadac indywidalnie:)
|
|
alior
|
|
meritum bank
|
|
prowadząc firmę nie musisz posiadać "firmowego" konta. Teraz, US nie wymaga od osób prowadzących DG posiadanie konta "firmowego". Wystarczy zwykłe konto wykorzystywane do DG, ale banki i tak wciskają kit, bo wiadomo... ;) Jak nie wierzysz to zadzwoń do skarbówki i spytaj. Tak na prawdę jeżeli firma nie jest podatnikiem VAT to w ogóle nie musi posiadać konta :) a tak przy okazji: pieczątki też nie musisz posiadać jeśli nie chcesz :) ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
Teraz nie ma obowiązku konta firmowego. Po co płacić tyle kasy dla banku. Używaj osobistego.
|
|
Od lat korzystam z mBank Po dwóch latach zmieniają konto bezpłatne na płatne. Trzeba wówczas skontaktować się przez czat i poprosić o zmianę na (ponownie) konto bezplatne. A i jeśli ktoś zakłada firmę, podpowiem, ze warto jest zajrzeć sobie na stronę Polski Bezgotówkowej: https://polskabezgotowkowa.pl/ Z uwagi na możliwośc uzyskania terminala płatniczego za darmo.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |