Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Opłata za antane..żart? |
Otrzymałem pismo tej treści : Administracja Osiedla Nr.3 Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Łomży przypomina iż wszelkie prace zmieniające elewację budynku (montaż anten, zabudowy balkonów,kraty,daszki itp.) wymagają uzgodnienia z Administracją Osiedla. Po przeprowadzonym remoncie budynku stwierdzono fakt zamocowania anteny satelitarnej bez uzgodnienia z Administracją Osiedla. W posiadanych przez nas dokumentów brak brak jest podania w sprawie wyrażenia zgody na montaż anteny oraz uiszczenia jednorazowej opłaty za w/w antenę w wysokości 100zł + VAT (zgodnie z Decyzją Zarządu ŁSM z dnia 12.03.1996 roku) ...to jakiś żart z ich strony ośle łąki ......antenę mam umocowaną do balustrady i jak ona zmienić może elewacje budynku ???... heh ale zestawienie sytuacji montaż anteny a zabudowa balkonu to za zabudowę to z 500 krzykną bo jak jedna stawka obowiązuje to bardziej chore się robi lub brak im fantazji heh....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Opłata za antane..żart? |
normalne
|
|
w ŁSM tak było i jest, nic nowego
|
|
Własna rada nadzorcza przyklaśnie nawet że 2x2=7
|
|
Imaja rację
|
|
Idż z tym do radnego Brodziuka hahaha
|
|
To to jest nic, mój kolega za postawienie anteny na maszcie zapłacił 150zł a chciali 400zł za antenę krótkofalarską. Drugi inny kolega już nie 150zł a 50zł. Po prostu spółdzielnia wie od kogo i za co jaką kasę brać.
|
|
przez kilka lat mieszkałem w warszawie, zawsze miałem antene nki i nigdy za nic takiego nie płaciłem. teraz kupiłem mieszkanie w łomży i nie mam zamiaru płacic zadnych durnych opłat za to ze mam antene przymątowaną do balustrady. w jaki sposób to zmienia elewacje??balkon jest moj bo za niego zapłaciłem!!!
|
|
jezeli zamocujecie antene do (rozpurki )stempla budowlanego to nie moga nazucic wam zadnej oplaty .
|
|
Witam, robisz konkurencje TVK Vectra. To musisz zaplacic. Pozdrawiam z normalnego kraju MirekO
|
|
Śmieszne. Odwołaj się:)
|
|
Zeby było śmieszniej, to jak nie zdejmiesz tej anteny albo nie wniesiesz opłaty to pare razy wyslą ci pismo z prośbą o zdjęcie a jak sie nie dostosujesz to wynajmą dzwig, przyjadą sami zdejmą a koszty pokryjesz ty.
|
|
To się do telewizji nadaje. Ale tej ogólnpolskiej. Napisz do TVN24. ciekawe jakie byłyby miny tych ze spółdzielni, gdyby tv się zainteresowała;)
|
|
niestety jest to praktykowane w wielu miastach, oczywiście wszystko zależy od danej S.M.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |