Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Śmierć Mateusza. Czy ktoś chce zataić prawdę? |
Zapewne słyszeliście o śmierci Mateusza z Jedwabnego. Najdziwniejsze jest to, że był na komisariacie i został wypuszczony. Tutaj więcej info na ten temat: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100311/REG20/401948743 Co wy sądzicie na ten temat?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Śmierć Mateusza. Czy ktoś chce zataić prawdę? |
to straszne jak to mozliwe?niewiem...
|
|
no sam nie wiem.. ale wiem ze policja nie raz pomaga tragedii zeby to nie wygladalo tak jak powinno wygladac... poczekajmy do konca sprawy... nie powinni puszczac go tak pijanego, na izbe przetrzezwialby i git. a tu masz... wypuscili go na ulice...
|
|
dajcie spokoj jego duszy po co to roztrząsac
|
|
Wiele pytań stawia reportaż Anny Bogdanowicz z Radia Białystok (można go tu posłuchać; trochę długawy, ale ciekawy): http://www.radio.bialystok.pl/reportaz/index/n/33216/f/44008 Co najmniej niewiarygodna niefrasobliwość policji i kompletny brak wyobraźni ze strony funkcjonariuszy (noc, wysoki mróz, duży śnieg i wypuszczenie nietrzeźwego na ulicę). Po wysłuchaniu tej audycji nasuwa się wiele, wiele pytań. zygzak
|
|
powinny byc postawione zarzuty funkcjonariuszom Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
powina być policja tego komisariatu pociągnięta do odpowiedzialności. Borys-50
|
|
Ludzie ogarnijcie się !! Co wy chcecie od policji ? Za co mieli go przymknąć, że był lekko trafiony?? Jakby każdego podpitego zamykali to byłby raban, że zamykają za byle co. Wybaczcie ale to był dorosły człowiek , który powinien wiedzieć, że jak się wypije to się bierze taksówkę a nie szlaja po mieście w dodatku zimą i w mróz. Policja to nie instytucja opiekuńcza, która będzie myślała za każdego podpitego. Zresztą znając nasze realia to pewnie sam prosił by go nie zamykali na wytrzeźwiałce. Mogę sobie wyobrazić ból i rozpacz rodziców, ale szukanie na siłę winnych śmierci dziecka i tworzenie przez wiele osób teorii spiskowych jest głupie i niepotrzebne. Jakkolwiek rodziców mogę zrozumieć to osób postronnych już nie. Bo czyjąś tragedię wykorzystują do szukania i robienia taniej sensacji. Kebab zamiast chrzanić trzy po trzy to złóż zawiadomienie przeciw policji do prokuratury skoro masz taką wiedzę, a nie ględzisz na forum. Jakby go zamknęli to zaraz by się pojawiły wpisy typu hwdp i że policja zamyka bez powodu. Wniosek jest jeden. Do picia trzeba dorosnąć a nie skończyć 18 lat.
|
|
spliter25, Myślę o tym tak samo jak ty.
|
|
spliter25 Jak sama nazwa wskazuje Izba Wytrzeźwień jest po to aby pijany człowiek został tam zatrzymany do czasu aż wytrzeźwieje. Jak podaje radio i gazety dostał wezwanie na następny dzień. Teraz ja zadam pytanie. Czy znaleziono przy nim taki wniosek?? Pytań w tej sprawie jest bardzo dużo lecz odpowiedzi jak sami wiecie wszyscy unikają.
|
|
A ja popieram splitera25. Za co go mieli zamknąć? Widać był na tyle trzeźwy, żeby o własnych siłach wrócić do domu. Pewnie prosił, żeby go nie zatrzymywali, bo po co komuś zbędne rachunki za nocleg? Współczuję rodzinie, ale myślę, że ludzie na siłę szukają sensacji. Nikt nie mógł przewidzieć, że tak się to wszystko skończy. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
mnie nigdy nie chcieli wypuścić
|
|
spliter25 - bardzo mądrze powiedziane.
|
|
rozumiem że rodzice chcą żeby winni zostali ukarani, ponieważ gdyby go zatrzymali to pewnie by żył, jednak to mu życia nie wróci, ale ja rozumiem rodziców.
|
|
bardzo wspolczuje rodzinie nie wyobrazam nawet sobie w jaki sposob teraz cierpia...nic nie wroci zycia temu mlodemu czlowiekowi teraz pozostaje walczyc nam o prawde przypomne o policyjnej akcji "zima": -niesienie pomocy wszystkim, którzy w związku z trudnymi warunkami zimowymi znaleźli się w sytuacji zagrażającej ich życiu i zdrowiu, -zwracanie uwagi na osoby znajdujące się w stanie po spożyciu alkoholu bądź podobnie działających innych środków znajdujących się w okolicznościach zagrażających ich życiu i zdrowiu, -przekazywanie informacji do instytucji i organizacji zajmujących się udzielaniem pomocy osobom, które znajdują się w trudnych sytuacjach i okolicznościach zagrażających życiu i zdrowiu, -kontrole osób bezdomnych i tzw. melin oraz miejsc, gdzie mogą przebywać osoby potrzebujące pomocy, np. parki miejskie, ogródki działkowe, dworce PKS i PKP. czy tak jest faktycznie? odpowiedzi wciaz szukam w kraju bezprawia!!!
|
|
Skad wiecie jak to bylo? Moze nie byl az tak pijany tylko podpity... Moze powiedzial ze mieszka w Bialymstoku i ze idzie wlasnie do domu... Nie zamykaja w wytrzezwialce nikogo tylko dlatego ze jest podpity. Rozumiem gdyby rozrabial. Ale widocznie byl grzeczny wiec go puscili do domu. Fakt ze gdyby go przymkneli to moze teraz by zyl ale skad policja miala wiedziec ze on do tego domu nie dotrze? Bardziej mnie zastanawia dlaczego tyle czasu sie blakal po Bialymstoku skoro mial jechac do domu? dlaczego nie poszedl po prostu na dworzec? I jak znalazl sie na tej lace? _____________________________________________________
|
|
tak komisje forumowa jeszcze zalozcie zal mi was
|
|
BRAK NICKA - widać temat Cię nie interesuje, więc uszanuj zdanie tych którzy próbują dowiedzieć co się stało i nie zaśmiecaj tematu.
|
|
spliter25 racja jakby byl wystarczajaco nietrzezwy to nie byl by w stanie skakac przez bramki. ps. to istnieje jeszcze cos takiego jak Izba Wytrzezwien? ja jak mialem rok temu 1,5°/°° i mnie wypuscili w Lomzy jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
nie wiem czy to prawda ale słyszałęm taką opcje że nie ma żadnej taśmy z komendy z tego dnia a na chłopaku były ślady pobicia niczego nie sugeruje mówię co słyszałem z dośc wiarygodnych xródeł
|
|
haha jakby zamkneli to by byla afera ze zamkneli, jak poscili jest odwrotnie! Na izbe nie trafiaja wszyscy pod wplywem alkoholu, gdyby tak bylo to spod kazdej sali weselnej co tydzien zabierano by setki! Jaka tasma ma niby byc z komendy?
|
|
ta, na ktorej widac jak Mateusz wychodzi z komendy, a ktorej policja sie wypiera, ze wogole jej nie bylo...
|
|
to ktos juz ja widzial wczesniej?
|
|
Boli mnie serce, taki mlody czlowiek odszedl, sugieruje rodzicom Mateusza przekazanie calej tej sprawy do innego miasta, wtedy caly proces bedzie napewno bardziej wiarygodny, bo wiadomo jak to jest w naszym kraju"reka myje reke"
|
|
no ta. białemu stokowi bliżej do białej rusi, niż do europy. dzicz. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |