sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Alternatywa dla Internet IST na os. poludnie

Witam. Jestem uzytkownikiem IST juz od ladnych kilku lat. Korzystam z pakietu najwyzszego - przyznam ze za cene 60 zl jest on naprawde swietny. Ponizej wklejam informacje z testu robionego przed chwila...

Mam jednak problem. Zamierzam zmniejszyc pakiet bo ten jest mi juz zbedny. Niestety IST proponuje beznadziejnie niskie pakiety w pozostalych dwoch taryfach tzn...

35zl - 512kbps
25zl - 256 kbps

Jest to propozycja naprawde ponizej normy i zdecydowanie przestarzala. Takich predkosci nie powinno sie juz wogole oferowac do sprzedazy...

Jaka inna oferte mozecie mi polecic?? Slyszalem np o firmach Netster czy Introlan

Dodam ze interesuje mnie internet kablowy nie radiowy - noo i cena rzadu ok 25-30 zl za predkosc 1 mbit

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Alternatywa dla Internet IST na os. poludnie

Tez chętnie zamienię IST na coś lepszego. Hmm, ale ta prędkość podana przez ciebie czasami jest tak żenująca, że strony ledwo się otwierają..... Mam porównanie do neostrady i w dzień strony chodzą tam o niebo lepiej niż w ist za 59 zl

Coś tu jakaś firma roznosiła niedawno swoje ulotki z ofertą...
Jakiś operator chyba ogólnopolski albo z Białego. Mają jakieś promocje niby atrakcyjne.
O już wiem CONNECT csk.pl (Internetia), ale nie wiem nic bliżej o jakości tych łącz.

ja mam coonnect w tej chwili i nie nażekam
http://www.csk.pl/

Wiesz co można zrobić żeby było taniej i dobrze?
Postaraj się o wspólnika.Dużo osób tak ma.Router nie jest drogi.Na 3 osoby wyjdzie po 2 dychy i każdy będzie zadowolony.
O radiówce lepiej zapomnij bo będziesz żałował.

br1

:)))) ja mam introlan ---jak ich co jakis czas zrownam z parterem :)))))))))))))))))))chodzi jak blyskawica :)))))))))))

bagrmosen

Zgadzam się z klemens0, prędkości w IST poza najwyższym pakietem były archaiczne.

Dawno powinni podnieść szybkość w niższych pakietach np. do 768Kb i 1536KB. Ostatni był niezły, ale też mógłby chodzić do 20MB.

Jak byłam u znajomych mających 256 kB, ludzie siedzą i czekają po kilka sekund, aż załaduje się strona. O płynnym oglądaniu filmu na youtube, nie ma szans. Chyba, że poczeka się minutę lub dłużej, aż film załaduje się.

Ja mam w IST internet ,najwyższy pakiet i co? nic ! Zanim zaczęłem pisać predkość wynosiła 1280Mb/s, a piszą że od 2-10Mb/s, mój samochód też jezdzi od 0 km do 300 km na godz.Wierzycie mi ?i wcale nie kłamę. JESTEM ROZCZAROWANY!

Ten caly Introlan oferuje mi chyba 4mbity za 49 zl... nie tego oczekiwalem... bo to juz ist lepsze

A co do IST bylem dzisiaj i niestety nie przejawiaja oni checi porozumienia...

Gosc powiedzial mi ze jak wezme sobie 512 kbit to bedzie on chodzil jak bodajze 640 kbit - straszny mi gratis hehe

Niestety pozegnamy sie

1mega za 35 zeta dostaniesz w Introlanie.

to co ja mam powiedzieć?? a też mam za 60zł pakiet...

To trzeba podłączać z innej firmy w końcu się może zainteresują dlaczego klijentów ubywa ale może być za póżno.

mi udało się dzisiaj uzyskać taki wynik, to jest najlepszy bywały D:0,6-1,2, abonament rownież 59pln

eXez no wlasnie, co masz powiedziec? Przeciez predkosc jest jak najbardziej prawidlowa...

Dziwi mnie, ze narzekacie, ale nie potraficie wskazac lepszego dostawcy?

Ja tam mam IST i poki co jestem jak najbardziej zadowolony, bo chyba nie ma firmy, ktora za 60zl oferowalaby u nas takie predkosci.

Ja w te jchwili mam nastepujacy wynik

Jest to wynik bardzo marny!! Nalezy jednak wziasc pod uwage ze w tej chwili jest czas szczytu korzystania z sieci.

Ja podkreslam! Ja nie narzekam na abonament za 59 zl

JA NARZEKAM na to ze w IST nie ma na przyklad predkosci 1MB lub 2 MB za cene okolo 30 zl

Nie potrzebuje juz wysokiego łącza a nie bede placil 35 zl za predkosc 512 kbps

BEZ PRZESADYZMU!

Za miesiac sie pozegnam i odejde do tych ktorzy oferuja to czego szukam.
Jeden warunek jest taki zeby byli bezawaryjni.

Oferowanie 256 w tych czasach to przesada i ,, dziadostwo,, co z tego że troszkę taniej? Porządna firma powinna zaczynać od 1 za min.opłatę.

http://www.speedtest.net/result/732951102.png

W introlanie oferuja w tej chwili

1mbit za 49 zl - takze smiech na sali!!!

A moze cos wiecei o tym netsterze? badz jeszcze cos?

A o to test z IST za 60 zl w poniedzialek o godzinie 18 - czylizaczyna sie szczyt i internet leci w dupee...

klemens0 sam poczytaj oferty bo paplasz głupoty

Mi wystarczy :))

oferta IST rożni sie tym od Intrlolanu, ze w introlanie placac za 4MB masz je niezależnie od obciązenia sieci i pory dnia, a w IST jak widac bywa roznie. fajnie jest miec 10 MB, ale nie okazjonalnie.

mi wystarczy ;)

Vectra daje rade , tylko niestety upload strasznie kiepski, ale za to w IST trafiają się takie dni

mnie też IST od dawna rozczarowuje o 10Mbit w weekend czy popołudniu to mogę zapomnieć.

Kudzie co wy pieprzycie ja mam IST za 59 zl i nie narzekam

Ale do tego abonamentu dochodzi hub osiedlowy direct connect (czytaj dc++)
Filmy sie sciagaja z predkoscia 10 megabitow/sek
czyli film w +/- 2 minuty spokojnie mozna sciagnac, a ludzie maja naprawde wiele filmow gier muzyki, co tylko chcecie i jak szybko chcecie:D

Pomiar z godz 12:35 i to przy otartych 5 zakladkach w przegladarce :D

Hahah sorry ***** pomiar z godz 16:35 :D czyli godziny szczytu :)

''Vectra daje rade , tylko niestety upload strasznie kiepski, ale za to w IST trafiają się takie dni''

No może upload cienki ale dla mnie nie ma znaczenia do oglądania stron youtube itd. i do grania w gry przez neta w sam raz w nocy stronfer nawet 16MB .

zastanawiałem się nad Vecto, ale właśnie ten upload skutecznie mnie zniechęca, a dodatkowo płacić 10pln za 2MB na wyjściu to jakiś żart ze strony Vectry, przy platynie było by taniej niż IST tylko mi zależy na U.

y

y

takie dni tez sie trafiaja oczywiscie to FAKE bo speedtest.net tez czasem nas zawodzi

y

jak zawsze tylko narzekanie... zawsze można wybrać telekomunę i też będzie fajnie.
niestety albo stety na naszym rynku jest to najlepsza oferta pod względem towar / cena i pewnie długo długo nic się nie zmieni.
z drugiej zaś strony dobrze że w ogóle taki dostawca usług jest na naszym rynku, jak sięgnę pamięcią gdy za korzystanie z neta trzeba było bulić impulsy w TP to ciarki same przechodzą po plecach. 32bit/sek mega prędkość !!!

historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi

INTERNETIA (stary netster) spólka zależna netii fajne promocje ma i prędkość niezależna od ilości osób i pory dnia. www.internetia.pl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org