sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Fałszywe oprogramowanie systemu windows

Mam pytanie ile by kosztowało takie naprawienie i wgranie od nowa całego systemu windows ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Fałszywe oprogramowanie systemu windows

ja tez mam taki problem poniewaz wyskakuje ze za kilka godzin konczy mi sie program i nie wiem czy to naprawde bo wgrywajac myslalam ze to orginal i równiez chce sie dowiedziec

Zalezy,Wgranie nowego systemu to Pan Pikus:D zaden problem,( max 3 godziny) i po zabawie

http://www.naszalomza.forumex.pl

Ze 50 zeta zdziercy zedrą a zrobią ci to w każdym
serwisie komputerowym

Siema oto kilka sposobów:

w googlach wpisz 'RemoveWGA' i pokaże Ci się kilka stron z tym programem w wersji 1.2
ściągnij, użyj i po problemie

jak nie pomoże to zapraszam na stronkę:

http://sasni.eu/index.php?/archives/93-Usuwanie_powiadomienia_o_oryginalnosci_systemu_Windows.html

Daj znać czy pomogło ;)

ja wam moge zainstalowac windows sterowniki programy nic nie bedzie wyskakiwac

Proponuje przeinstalowac system,a zeby wam nie wyskakiwało owe okienko należy zaraz po przeinstalowaniu (ustawić aktualizacje na pobieranie i powiadamianie mnie kiedy mają zostać zainstalowane)Wtedy przy instalowaniu aktualizacji ,gdy pojawi sie :powiadomienie o orginalnośći systemu po prostu "odchaczamy'i ta aktualizacja nie zostanie zainstalowana,czyli kłopot z głowy.
Oczywiscie zakładam że chodzi wam o lewy WW..pozdrawiam

zabusia33 jak chcesz to ja ci za free zrobie ;)

a ty Ćinek za ile byś naprawił system ?

Najlepiej zdobyc finalna wersje 7 i ponownie zainstalowac uzywajac tego samego keya jaki dostaliscie przy darmowej akcji windows ktory jest wazny do czerwca,bo wszysycy ktorzy maja problem z tym komunikatem uzywacie wercji testowej windows 7 a tu chodzi o zainstalowanie finalnej

Pozdrawiam

Lomzes

JEDRULAS-JA SIE TAK NA TYM ZNAM ZE,,,SZKODA GADAC ALE WIELKIE DZIEKI BO COS POBRALAM I MAM NADZIEJE ZE BEDZIE OK

Jak ktoś chce to mam Viste oryginalno z mało dopłatą mogę wgrać i to godzina roboty a nie 3 ;| miesiecznie robie po kilka formatów .

Ej a w którym najlepiej servisie naprawiac komputery ?

jakie 3 godz? windows 7 to max 30min

Lomzes

idź do experta wyjmą ci coś z komputera albo go zepsują jescze gorzej bo o naprawie to szkoda gadać. elektronik zaświni ci wszystko co masz, zedrą kasę i wrócisz do domu.

a moze by tak orginalne windows zakupic, wtedy i wszystkie "updates" i scervice pack-i mozna sobie spokojnie zainstalowac, i wirusow tyle by nie bylo gdyz system bylby wpelni zalatany.

Ja jak kupowałam laptop mediaexpercie to mi tam wgrali sustem za dopłatą 100 zł.I już po miesiącu pojawił mi się komunikat że to nie jest oryginalny produkt.Czy mogę teraz do nich iść i np zareklamować?

skoro ciebie za to skasowali i masz na to rachunek to mysle ze tak.
inaczej chlopaki z :

http://www.bsa.org/country.aspx?sc_lang=pl-PL

byliby bardzo zainteresowani ta firma.

Jasne, najpierw chciec piracki system, bo taniej, a pozniej leciec na skarge, bo "mnie zli ludzie w sklepie x oszukali"...

za zainstalowane na komputerze oprogramowanie odpowiada właściciel.

the thruth tracker

w expercie są bardzo fajni chłopacy i jeszcze nigdy się na nich ani ja ani nikt z moich znajomych nie zawiódł

w expercie takie wały na ludziach robią że wam się w głowie nie mieści i nawet sobie sparwy nie zdajecie. czemu laptop jest tani bo jest tani później 100zł za instalację systemu i cena wraca do normy;)

Słuchaj dran, to nie było tak że ja chciałam np zeby bylo taniej i zeby wgrali falszywy system.Nie oszczedzam na takich rzeczach.poprostu wydawalo mi sie ze skoro bioro za to pieniądze, a dla porównania w ekspercie na bema(chyba) to samo kosztuje 60 zł, to nie bedzie tego typu problemów.Nie oceniaj ludzi według swojej miary...

Ponawiam pytanie prywaatnego, gdzie w Łomzy najlepiej naprawic komputer?

Zacznijmy od tego, ze moja wypowiedz dotyczyla rady D i faktu, ze niestety takie podejscie jest u nas bardzo powszechne. Wedlug swojej miary? Ja tam pracuje na legalnym systemie, a jakbym pracowal na pirackim, to nie zwalalbym winy na innych.
60 czy 100zl to jest cena uslugi instalacji systemu, a nie cena oprogramowania. Wiec w przypadku legalnego systemu to cena powinna wynosic powiedzmy 300zl + te 60 czy 100 za instalacje. Zreszta w przypadku laptopow zwykle wiekszosc modeli jest dostepnych z juz zainstalowanym systemem i wychodzi taniej, niz oddzielnie, wiec po co tak kombinowac? Mam uwierzyc, ze do tej pory zyjesz w nieswiadomosci, ze jest cos takiego jak legalne oprogramowanie i ze te oprogramowanie kosztuje, ze masz miec na nie jakis dowod legalnosci (rachunek, plyta, naklejka z numerem) itd? (pomijam darmowe oprogramowanie jak Linux i inne). Nie zdziwilo Cie, ze ta 100 byla zapewne do raczki, a juz na raczej na pewno nie bylo jej na rachunku?
Legalny Windows w podstawowej wersji kosztuje w okolicach 300zl, dziwnym trafem chyba kazdy pracownik jakiegos sklepu komputerowego wie doskonale, ze jak spyta klienta, czy chce do komputera dokupic system, to 95% powie, ze nie, bo po co, przeciez wiadomo, ze nikt nie kupuje... Ale jak pozniej pojawi sie problem, to zli ludzie w sklepie oszukali, kazdy nagle zachowuje sie, jakby sie wczoraj urodzil. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze ktos bez pytania o zdanie wgrywa ludziom piraty do komputerow.
Idz pogadaj z tym, kto Ci instalowal, ale "reklamacja" to brzmi raczej oficjalnie, a na oficjalna droge to bym nie liczyl w tym przypadku.

Sztab antypiracki informuje, że paserstwo programów komputerowych – zarówno umyślne, jak i nieumyślne – może także podlegać odpowiedzialności karnej przewidzianej w Kodeksie karnym, tj. karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat 2 lub – w wypadku paserstwa nieumyślnego – karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2, jakkolwiek w wypadku znacznej wartości rzeczy paserstwo nieumyślne zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat.

Podstawa prawna: art. 291 i 292 w związku z art. 293 Kodeksu karnego

Ponadto osoba, która usuwa lub obchodzi techniczne zabezpieczenia przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu (w tym: muzyka, film, program komputerowy, gra komputerowa) w celu bezprawnego korzystania z utworu musi się liczyć z odpowiedzialnością cywilną przewidzianą w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. obowiązkiem zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.

Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 w zw. z art. 79 ust. 6 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org