Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prąd |
Witam. Mam pytanie, po wczorajszej imprezie u znajomego w duzym pokoju przestal dzialac żyrandol ;) moze powiecie mi co sie moglo stac? ;) jak go naprawic żeby świecił?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prąd |
Może wystarczyłoby wymienić żarówkę na 'dobrą' ;)
|
|
Zmienić żarówkę Oo
|
|
A tak poważnie, to bezpieczniki w korytarzu OKI? Poza tym nie napisałeś jaki jest tam 'włącznik'. Niektóre z nich, szczególnie te ze ściemniaczem mają bezpiecznik. Jeśli ma, to warto by sprawdzić. Poza tym pierwsze co bym zrobił, to sprawdził 'probówką' czy dochodzi napięcie do kontaktu a potem, przy załączonym klawiszu, czy dochodzi do oprawy w żyrandolu.
|
|
A mi sie wydawało że to wredna sąsiadka z góry zadzwoniła do elektrowni zeby nam prąd odcieli :) ale sprawdzimy zarówki :)
|
|
Pewnie ktoś bawił się w Tarzana :D
|
|
Pewnie jakies przesilenie ;P Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
> Autor: cmyk (82.139.163.---) > Data: 21-02-10 15:45 > Poza tym pierwsze co bym zrobił, to sprawdził 'probówką' czy dochodzi > napięcie do kontaktu a potem, przy załączonym klawiszu, czy dochodzi do > oprawy w żyrandolu. napięcie nie dochodzi, napięcie występuje ponieważ napięcie to różnica potencjałów między 2 punktami obwodu elektrycznego bądź też pola elektrycznego ;) ale to tak tylko na marginesie ;)
|
|
Hitler odciął :)
|
|
Napisz swój kontakt na maila to da się zrobić oczywiście jak sam nie dasz rady.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |