Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
poszukuje buldoga francuskiego |
Poszukuje psa buldoga francuskiego do mojej suki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: poszukuje buldoga francuskiego |
Jak suczka ma odpowiednie papiery do rozrodu to jedzie się na wystawę psów i ugaduje z właścicielem odpowiedniego samca, a jak suczka papierów nie ma, albo ma sam rodowód to jedzie się do weta i sterylizuje. Za dużo jest już kundelków na świecie...
|
|
A już myślałem, że zginął kolejny pies:-)
|
|
A papiery suka ma? Tzn rodowód, jakieś osiągnięcia itd? I oczywiście ile jesteś w stanie zapłacić? Za darmo tego nikt nie zrobi, albo za odpowiednią kasę albo za szczeniaka, no chyba, że się trafi pseudopasjonata co mnoży takie psy bez papierów na potęgę z drugim pseudopasjonatą.
|
|
najczesciej daje sie szczeniaka lub jego rownowartosc
|
|
nie ma rodowodu . Wiem ze nie za darmo. oddałabym szczeniaka. Jezeli ktos ma psa buldoga francuskiego to prosze o napisanie na forum wtedy sie skontaktujemy.
|
|
Za kilka miesięcy zgłoszę się do Ciebie jako chętna na "słiiiit szczeniorka 100% rasy". A potem tylko telefon do skarbówki hahaha. Jak ludzie nie rozumieją etycznych i logicznych tłumaczeń, to trzeba postraszyć stratą kasy - takie argumenty często trafiają. Mam nadzieję, że tu też. I dla utrwalenia: psów bez uprawnień hodowlanych się nie rozmnaża, sam rodowód też nie wystarczy.
|
|
Jeżeli masz BEZ rodowodu to wysterylizuj. Po co komu więcej kundelków? Ich los jest straszny, a Ty, jeżeli kochasz buldogi - nie doprowadzaj do ich rozmnażania bez rodowodu i niszczenia tej rasy. Pozdrawiam.
|
|
adamus musimy zawiązać jakąś koalicję, na rzecz ochrony zwierząt ;)
|
|
w Kolnie kobieta ma francuzika, teraz ja znajdź hehehe
|
|
dobre:-) .
|
|
francuza :D z finałem
|
|
adamus i ola** was trzeba wysterylizowac po co maja sie mnozyc tacy idioci jak wy
|
|
|
FrEsHpOwEr poczytaj proszę wiarygodną, aktualną (!) literaturę, zastanów się 5 razy, jeśli nie zmienisz podejścia to przejdź się do schroniska, szczególnie teraz w lutym i popatrz w oczy tym psom. Jeśli masz choć skrawek serca, to zrozumiesz. I zastanów się jak nazywasz ludzi, ja na przykład sobie tego nie życzę i nikogo nie obrażam, a Ciebie wręcz pozdrawiam.
|
|
Cóż fanka bocianka, tak to czasem jest, że szczeniak chce się bawić, a w zabawie ustalać hierarchię i granice. Nie widzę w tym nic zdrożnego, jak choć trochę obserwujesz psy, to powinnaś to wiedzieć.
|
|
Zgadza się, ale swoją drogą to dobry zawodnik z tego pieska.
|
|
hehehe niezły faktycznie, taktyka zaje....bista :D
|
|
hej ja posiadam psa buldog francuski jak jesteś zainteresowany prosze o e-mail
|
|
a nie pomyślałeś że są dzieci którym taki pies jest potrzebny a nie stać go z rodowodem jeżeli można komuś pomóc czemu nie sama mam takiego psa i jest pupilem całego domu a rodowód tylko dla ludzi co nie maja z kasa robić mój nie jeździ po wystawach i na pewno nie cierpi z tego powodu netk
|
|
popieram i to dwa razy żeby była pewność że zostało zrobione to dokładnie
|
|
Dzieciom potrzebni są rozsądni rodzice, którzy wytłumaczą m.in. jakie podejście trzeba mieć do zwierząt. Żadne dziecko nie potrzebuje psa, bo i po co? Mam 3 psy, typowe kundle i nigdy nie powiedziałam, że są w czymś gorsze niż rasowce. Ale są kundelkami, których miliony umierają w schroniskach, pod kołami samochodów etc. Rasowca, raczej nie spotka taka przyszłość. I nie mów mi proszę o kosztach, bo kupić psa za nawet 4 tys zł, to naprawdę nie jest dużo. Potem tego psa musisz karmić, leczyć, spędzać z nim czas. Policz sobie koszt karmy przez 15 lat życia psa, to dopiero jest kasa! Dodaj ew. leczenia, operacje... A rodowód to inwestycja. Masz wielkie prawdopodobieństwo, że obejdzie się bez chorób genetycznych - oszczędzasz na leczeniu, specjalistycznej karmie, a w gratisie dostajesz komfort życia Twojego psa i Twój czas i nerwy zaoszczędzone na wizytach u wetów. Prostując jeszcze jeden zabobon: z rasowcem NIE MUSISZ jeździć na wystawy! Nie wiem skąd ludzie mają takie informacje... Co więcej, kupując psa z hodowli dostajesz wyłącznie metrykę, nie rodowód - ten papier dorabiasz oddzielnie, więc jeśli Ci nie zależy, to zostajesz z metryką i gwarancją zdrowia psa. Jeśli chcesz jednak prowadzić swoją hodowlę, to musisz mieć rodowód i dodatkowo uprawnienia hodowlane i jeździć na wystawy. Do tego specjalistyczne badania psów rozrodowych, karma, odpowiednia socjalizacja szczeniaków i cała masa innych, kosztownych szczegółów i w sumie wychodzi cena, jaką płaci się za rasowego szczeniaka. Prawdziwa hodowla to niskodochodowy biznes.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |