sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wychodzenie z psem? Cena

Witam, mam takie pytanie, ile byście żądali pieniędzy od osoby, która zleca Wam wychodzenie z psem 3x na dzień. Biorąc pod uwagę rasę (Alaskan Malamute), godziny wychodzenia (6:00/6:30, po szkole w godz 16:30-18:00 oraz pod wieczór 19:30-20:30). Wiadomo, że przy takiej rasie trzeba dużo się nachodzić, czasami nawet pobiegać. Uwzględnijcie dwa przypadki - pracodawcą jest bliska rodzina oraz osoba obca. Jeśli miał już ktoś z owym przypadkiem do czynienia, proszę pisać. Każda uwaga jest cenna. :)

P.S. Godząc się na tą pracę będzie ona trwała 5-6 miesięcy.

Z góry dziękuję za pomoc. :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wychodzenie z psem? Cena

z600 zł na miesiąc

zwróć uwagę, ze to absorbuję cały dzień. Chyba jakas normalna pensja by musiała być.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

bliska osoba .. to chyba kazdy ma jakies obowiazki w domu .. wiec mysle ze cennik za wychodzenie z psem .. hmm to chyba pies jest tak samo kazdego z domownikow ... wiec chyba nie nalezalo by za to oczekiwac pieniedzy

a od osoby obcej nie masz co liczyc na majatek .. kazdy w tych czasach 3 razy sie zastanow zanim wyda wieksze pieniadze ....
caly dzien to nie .. bo z tego co widze 3 godziny dziennie ...

jak powiesz za wiele osobie obcej to tyle bedzie z takiej formy zarobku ...
szczerze jak dostaniesz hmm ze 300 zl na miesiac (jeszcze zalezy ile wlasciciel psa zarabia) to na wiecej nie masz co liczyc .....

400-500 zl to dostaje miesiecznie opiekunka dziecka co siedzi z dzieciakiem cale dnie ....

wiec nie licz ze wiecej zaplaca za opieke nad psem jak zaopieke nad dzieckiem ... 200-300 zl na miecha i na wiecej nie ma co liczyc ... takie czasy

czy was k...órwa je...bło normalna pensja za to?

1 000 $ tygodniowo

Bóg karze... widzę, że na każdym forum muszą się znaleźć jakieś dzieci... :f
Dzięki za wypowiedzi, postaram się nimi pokierować. :)

som tu jakies dzieci ???

No tak, 500-600zł to bierze opiekunka do dziecka - a zajmować sie psem a dzieckiem to zupełna różnica..

Z drugiej strony dla Ciebie to też obowiązek bo musisz podstosować swoje zajęcia i swój prywatny czas.. Tak tylko się wydaję ale to nie dzień czy dwa tylko cały miesiąc czy też kilka..

Co z tego że to jest pies kogoś z rodziny..? Obowiązek ten sam.

placisz w domu za obiady ?

licza ci za miejsce noclegowe ?

kazdy cos wnosi wkladu i jak jest zwierze w domu to tez sie nim wypadalo by zajac tak ?

Ja opiekowałem się psem znajomych przez 20 dni plus dodatkowo opieka nad mieszkaniem, czyli podlewanie kwiatków, posprzątanie po psie. Rasa psa to Dogue de Bordeaux, więc trochę pracy przy takim psie jest. Spacery 4 razy dziennie, (6-7; 12-13; 17-18; 21-22), 2 razy karmienie. Jak się go umęczy na spacerze to wtedy później nie zaczepia przynajmniej, żeby z nim się bawić :) Mieszkałem na miejscu. Nie pamiętam dokładnie ile wziąłem, ale tak około 400-500 zł. Pozdrawiam.

100 dolary

Jak jest osoba bliska to chyba nie musi byc domownik co? Moze on nie ma psa tylko ciotka np? I jej chce tego psa wyprowadzac... Co tak na niego wsiadacie...?

po jakims czasie pies sie do ciebie tak przywiąże że nie będziesz brał za to kasy a przyjaźń takiego zwierzaka wynagrodzi każdą godzine którą mu poświęcisz.

Krzyknij ze 3000zł ,może się zgodzą.

lancelot ma racje,
jak psisko miłe i kontaktowe, to jego towarzystwo wystarczy ci za wynagrodzenie.

(........)

Ale każdy mądry,jak ma stały grosz co miesiąc.. A może chłopak chce połączyć przyjemne z pożytecznym - czyli zająć sie fajnym psem, pomóc osobie która nie może lub jej się nie chce z nim wychodzić i jednocześnie zarobić sobie parę złotych.. Czy jedno wyklucza drugie...?
Ja żebym miała takie psisko i szukałabym kogoś do wychodzenia z nim nie dając mu tego przysłowiowego zarobku to bym się dała na spokój i nikomu du.py nie zawracała..

Od rodziny circa 100 PLN/m-c

Od obcych circa 300 PLN/m-c

Tak mi się zdaje. Ale gdybym KONIECZNIE musiał znaleźć kogoś do opieki nad moimi psami to i 500 PLN./m-c mógłbym zapłacić.

Pozdrawiam.

Myśle że ok. 300zł. a ze sprzątaniem jego gówna z 1000 zł. trzeba wziąć.

to jak na co dzien jestes tam z rana bierz po 10/20 zl i ci starczy mysle co jakis czas albo ciagle ;p

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org