Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
AUDI 80 |
Prośba o poradę : gdzie tkwi przyczyna objawów niepokojących w tym samochodzie - otóż podczs jazdy , ale na tzw. wybojach , zapala się żółta kontrolka abs , jednocześnie przygasają kontrolki i na moment gaśnie silnik . Po pokonaniu przeszkody wszystko wraca do normy . Bardzo proszę o opinie i porady , co z tym fantem zrobić ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: AUDI 80 |
poczekaj na koniec tych mrozów i solenia dróg. potem zapytaj ponownie. w takich warunkach jak dziś dzieje się dużo różnych wesołych rzeczy z rzeczami natury mechanicznej i w sumie powinieneś być usatysfakcjonowany, że w ogóle Twoje auto jeździ. jedną z hipotez jest, że np. któryś czujnik od abs nie kontaktuje, co wystarcza do zgłoszenia błędu
|
|
pewnie czujnik od abs nie łaczy i na wyboju sie odłącza.Co do gaśniecia to też możliwe że cos elektronika zamotana i na wyboju przerywa.
|
|
usterka do wybaczenia w te mrozy. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Być może to przez regulator napięcia tak się dzieje, ale tak jak piszą wyżej mrozy robią psikusy i musisz przeczekać.Jak dobrze ze ja nie mam najmniejszych problemów z swoim staruszkiem,szkoda kasy na nowsze auto skoro te trzydzieche dożyje :D
|
|
hahaha dokręcic kleme na akumulatorze bo podskakuje na wybojach.
|
|
Myślę ,że to co piszę alan123 może być prawdą.U mnie przy tych mrozach też abs głupieje ,raz jest raz nie ma ,tylko samochód mi nie gaśnie.
|
|
http://change.menelgame.pl/change_please/3931860/ na tym linku masz rozwiązanie tej zagadki
|
|
jak wyyyżej nawet wjechanie w śnieg może powodować chwilowe przebicia w instalacji elektrycznej, a w aucie z max 93r. to bardzo możliwe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |