niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
AUDI 80

Prośba o poradę : gdzie tkwi przyczyna objawów niepokojących w tym samochodzie - otóż podczs jazdy , ale na tzw. wybojach , zapala się żółta kontrolka abs , jednocześnie przygasają kontrolki i na moment gaśnie silnik . Po pokonaniu przeszkody wszystko wraca do normy . Bardzo proszę o opinie i porady , co z tym fantem zrobić ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: AUDI 80

poczekaj na koniec tych mrozów i solenia dróg. potem zapytaj ponownie. w takich warunkach jak dziś dzieje się dużo różnych wesołych rzeczy z rzeczami natury mechanicznej i w sumie powinieneś być usatysfakcjonowany, że w ogóle Twoje auto jeździ.
jedną z hipotez jest, że np. któryś czujnik od abs nie kontaktuje, co wystarcza do zgłoszenia błędu

pewnie czujnik od abs nie łaczy i na wyboju sie odłącza.Co do gaśniecia to też możliwe że cos elektronika zamotana i na wyboju przerywa.

usterka do wybaczenia w te mrozy.

the thruth tracker

Być może to przez regulator napięcia tak się dzieje, ale tak jak piszą wyżej mrozy robią psikusy i musisz przeczekać.Jak dobrze ze ja nie mam najmniejszych problemów z swoim staruszkiem,szkoda kasy na nowsze auto skoro te trzydzieche dożyje :D

hahaha dokręcic kleme na akumulatorze bo podskakuje na wybojach.

Myślę ,że to co piszę alan123 może być prawdą.U mnie przy tych mrozach też abs głupieje ,raz jest raz nie ma ,tylko samochód mi nie gaśnie.

http://change.menelgame.pl/change_please/3931860/

na tym linku masz rozwiązanie tej zagadki

jak wyyyżej nawet wjechanie w śnieg może powodować chwilowe przebicia w instalacji elektrycznej, a w aucie z max 93r. to bardzo możliwe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org