Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Asfalt |
Wiem,ze to najprawdopodobniej nic nie da,ale po dluzszych poszukiwaniach nie wiem,kto ponosi odpowiedzialnosc za stan drog na terenie miasta!Wszyscy sie wymiguja!A ewentualni winowajcy raczej na forum nie wchodza-ze wstydu? Kazda zmotoryzowana osoba wielokrotnie jezdzila ul.Pilsudskiego i Zawadzka.Krotkie odcinki asfaltu z poprzecznymi karbami to tragedia!Prawdopodobnie wiosna,po roztopach,zle zageszczona ziemia pod asfaltem osiadzie jeszcze bardziej-i co wtedy?Wpadna"fachowcy"i jak to zwykle bywa zaleja nierownosci asfaltopodobnym materialem i udepcza to stopami?Musi byc ktos,kto aprobuje taki sposob pracy i bierze za to napewno spore pieniadze.Wiem,na co ida pieniadze przeznaczone na drogi,ale czy w tak malym miescie ciezko jest zadbac o kilka kilometrow ulic?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Asfalt |
Wydaje mi sie, ze za stan drog odpowiada Stanowisko ds. Eksploatacji Infrastruktury Miejskiej, ale jeszcze to sprawdz
|
|
to stanowisko jest czescia Wydzialu Gospodarki Komunalnej, Ochrony Srodowiska i Rolnictwa
|
|
nie wiem czy przypadkiem Piłsudskiego nie ma być ogólnie remontowane jakoś niedługo :)
|
|
A ja z kolei poszukuje tej madrej glowy ktora odpowiada za ulokowanie na jezdni studzienek czy tak trudno pomyslec i ulokowac je tak by jak sie jedzie jej polozenie sytuowalo sie miedzy lewymi a prawymi kolami samochodu??? a nie ze jak jedziesz to zaliczas wszystkie pokolei
|
|
BRAK NICKA, nie jestem na 100% pewna, ale to chyba tez nalezy do zadan Wydzialu Gospodarki Komunalnej, Ochrony Srodowiska i Rolnictwa, tylko wlasnie nie wiem, czy zajmuje sie tym Stanowisko ds. Eksploatacji Infrastruktury Miejskiej, czy Stanowisko ds. Ochrony Środowiska i Rolnictwa.
|
|
Ciężko znaleźć winowajce w/w sytuacji. Należało by się wytoczyć kilka procesów o dopłaty do remontu zawieszenia w autach na skale miasta... może przyniosło by to jakieś efekty. Jako dowody załączyć pare zdjęć z tymi podłóżnymi pęknięciami nawierzchni bądź studzienkami zapadniętymi po 10cm w asfatl. Jednak tu zonk... W państwie prawa i bezprawia stracimy tylko czas, pieniądze oraz zdrowie, a sytuacja nie ulegnie poprawie. Dorobi się na tym tylko adwokat bądź sędzina. Władzy to nie interesuje, bo każdy Łomżyniak chyba wie/widzi, że władza z tym problemu nie ma. Nowe furki zmieniane srednio co 2 lata... za kase ludu... Czym tu sie przejmować :] (pozdrawiam nauczyciela techniki Krzystofa Choińskiego obecnego prezydenta w krawacie i nowym aucie xD) MPK Volviaczki też juz rozklekotane... Rozsypujące się samochody firmowe/transportowe Traci na tym każdy. Na łataniu papą tracimy podwójnie :) Kasa idzie / efektu brak W zamian tylko większe podatki drogowe, większe akcyzy, większe haracze, wieksze przekręty "władzy", surowce w cenie z kosmosu i ta dziesięcina wartosci 2/3 poborów :) pozdrawiam Kierowca / Polak / Łomżyniak / demokrata / nieoczekujący poprawy
|
|
naczelnik w/w wydzialu: Andrzej Karwowski tel.(86) 215- 67-84 pok.103
|
|
i dodaje na wszelki wypadek: CHYBA:P
|