niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Asfalt

Wiem,ze to najprawdopodobniej nic nie da,ale po dluzszych poszukiwaniach nie wiem,kto ponosi odpowiedzialnosc za stan drog na terenie miasta!Wszyscy sie wymiguja!A ewentualni winowajcy raczej na forum nie wchodza-ze wstydu?
Kazda zmotoryzowana osoba wielokrotnie jezdzila ul.Pilsudskiego i Zawadzka.Krotkie odcinki asfaltu z poprzecznymi karbami to tragedia!Prawdopodobnie wiosna,po roztopach,zle zageszczona ziemia pod asfaltem osiadzie jeszcze bardziej-i co wtedy?Wpadna"fachowcy"i jak to zwykle bywa zaleja nierownosci asfaltopodobnym materialem i udepcza to stopami?Musi byc ktos,kto aprobuje taki sposob pracy i bierze za to napewno spore pieniadze.Wiem,na co ida pieniadze przeznaczone na drogi,ale czy w tak malym miescie ciezko jest zadbac o kilka kilometrow ulic?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Asfalt

Wydaje mi sie, ze za stan drog odpowiada Stanowisko ds. Eksploatacji Infrastruktury Miejskiej, ale jeszcze to sprawdz

to stanowisko jest czescia Wydzialu Gospodarki Komunalnej, Ochrony Srodowiska i Rolnictwa

nie wiem czy przypadkiem Piłsudskiego nie ma być ogólnie remontowane jakoś niedługo :)

A ja z kolei poszukuje tej madrej glowy ktora odpowiada za ulokowanie na jezdni studzienek czy tak trudno pomyslec i ulokowac je tak by jak sie jedzie jej polozenie sytuowalo sie miedzy lewymi a prawymi kolami samochodu??? a nie ze jak jedziesz to zaliczas wszystkie pokolei

BRAK NICKA, nie jestem na 100% pewna, ale to chyba tez nalezy do zadan Wydzialu Gospodarki Komunalnej, Ochrony Srodowiska i Rolnictwa, tylko wlasnie nie wiem, czy zajmuje sie tym Stanowisko ds. Eksploatacji Infrastruktury Miejskiej, czy Stanowisko ds. Ochrony Środowiska i Rolnictwa.

Ciężko znaleźć winowajce w/w sytuacji.

Należało by się wytoczyć kilka procesów o dopłaty do remontu zawieszenia w autach na skale miasta... może przyniosło by to jakieś efekty.
Jako dowody załączyć pare zdjęć z tymi podłóżnymi pęknięciami nawierzchni bądź studzienkami zapadniętymi po 10cm w asfatl.

Jednak tu zonk...
W państwie prawa i bezprawia stracimy tylko czas, pieniądze oraz zdrowie, a sytuacja nie ulegnie poprawie.
Dorobi się na tym tylko adwokat bądź sędzina.

Władzy to nie interesuje, bo każdy Łomżyniak chyba wie/widzi, że władza z tym problemu nie ma. Nowe furki zmieniane srednio co 2 lata... za kase ludu...
Czym tu sie przejmować :]
(pozdrawiam nauczyciela techniki Krzystofa Choińskiego obecnego prezydenta w krawacie i nowym aucie xD)

MPK Volviaczki też juz rozklekotane...
Rozsypujące się samochody firmowe/transportowe

Traci na tym każdy.

Na łataniu papą tracimy podwójnie :)
Kasa idzie / efektu brak

W zamian tylko większe podatki drogowe, większe akcyzy, większe haracze, wieksze przekręty "władzy", surowce w cenie z kosmosu i ta dziesięcina wartosci 2/3 poborów :)

pozdrawiam
Kierowca / Polak / Łomżyniak / demokrata / nieoczekujący poprawy

naczelnik w/w wydzialu:

Andrzej Karwowski
tel.(86) 215- 67-84
pok.103

i dodaje na wszelki wypadek: CHYBA:P

.

anio1

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org