sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pytanie ? Głównie do dziewczyn!:)

Hej dziewczyny:) mam raczej duży problem:( pofarbowałam 2 razy włosy Castingiem Loreala brąz, potem ciemny blond, jak podaje producent farba powinna była się zmyć po 27 myciach, niestety tak się nie stało, a już myć było ze 100!!!

Myje szamponem przeciwłupieżowym, niby powinno pomóc, ale nie widać znacznej różnicy:( próbowałam też cytryną i octem.

Widać już odrosty i chce się jej w końcu pozbyć i wrócić do naturalnego koloru:(

Macie jakieś sposoby by ją zmyć z włosów???
Pomocy!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pytanie ? Głównie do dziewczyn!:)

ehs.. :/ idz do fryzjerki i zmien na inny kolor poprostu :) nie mam pomysłu w jaki inny sposob mozna zmienic wygląd :) fryzjerka doradzi.. takze powodzenia :) TAK CZY SIAK i tak jestesmy wszystkie piękneeeee :))))))))))))))

zdjecie koloru u fryzjera...

Czytałam o tym, za dużo niszczy włosy, jest kosztowne i zdejmie mi barwnik z farby i z moim włosów także i tak pofarbuje farbą więc to jeszcze gorzej bo po czasie odrost znowu będzie tyle że farby trwałej już nie zmyje napewno:(

jak bardzo Ci zalezy zeby wrocic do naturalnego koloru to niestety bedziesz musiala sie przemeczyc, innego sposobu chyba nie ma.. :/

Słyszałam o dziewczynie która myła włosy z proszkiem do prania:) ale to szczyt wszystkiego:D

a idz nie wymyslaj i nie załuj tych paru groszy dla fryzjerki przynajmniej bedziesz wyglądała tak jak naprawde chciałas a nie sie meczyc jakimis proszkami do prania i niszczyc włosy niepotrzebnie i wyglądać jak klaun.

Oj nie chodzi o kase, tylko o to, że chcę powrócić do swoich naturalnych, a jak fryzjerka mi pofarbuje to już nic z tego ehh:/

o matko dziewczyno to po co malowalas jak tak usilnie chcesz swoje naturalne? Dobra fryzjerka ma dobre produkty nie niszczace wlosow, a jak nie to idz do sklepu kup farbe dobrej firmy oczywiscie o jak najbardziej zblizonym kolorze do swoich naturalnych i zamaluj i niech sobie spokojnie rosna, ja jakos uzywam dobrych farba od 6 lat i jaks mam zdrowe wlosy i lsniace i ani jednego rozdwojonego, jesli juz sie ingeruje w nature to trzeba do robic dobrymi kosmetykami. Mam nadzieje, ze znajdziesz jakies dobre wyjscie, pozdrawiam

ewcia_ wrzuc swojo foto to ci powiemy czy jestes pjenkna :)))

Tak jak napisałam wcześniej, farba nie jest trwała miała się zmyć po 27 myciach i tak się jednak nie stało. Włosy mam dobre mocne i lśniące, kolor mi wyszedł bardzo ładny, ale nie chce się do końca życia motać z odrostami ! A dobrać farbę zbliżoną do koloru naturalnych to rzecz granicząca z cudem...

Fryzjerka może mi jedynie zrobić dekoloryzacje a to okropnie niszczy włosy!

september dobranie koloru zbliżonego z Twoim naturalnym wcale nie graniczy z cudem!! nie chcesz oddac swoich wlosow w rece fryzjerki to idz tylko po porade albo przejdz sie na krotka do sklepu fryzjerskiego moze sa jakies srodki ktore pomoga Ci zmyc kolor i nie myj wlosow octem!!!!!! ocet moze popalic nie tylko wlos ale i cebulki, wloski wypadna i nie bedzie problemu:) ja jak mi fryzjerka zrobi za ciemne wlosy to myje je szamponem z rumiankiem, moze i Ty sprobuj

Spróbuje szamponu z rumiankiem:) jak się nawet rozjaśnią to będzie dobrze, a dziś byłam w sklepie na krótkiej po szampon oczyszczający Farouk który zmywa farby krótkotrwałe, ale niestety nie było, Pani w sklepie nawet mi zamówić nie mogła bo w hurtowni też są braki i narazie go nie będzie:/ na all też go nie ma.

Czytałam, że kiedyś używano płukanki woda+ocet, nasze matki, babki:) kiedyś.... jak nie było dobrych szamponów i odżywek:)

Chyba najlepszy sposób dla mnie to cierpliwość, a na święta przykryć odrosty lakierem koloryzującym ;) takim do 1-szego mycia głowy.

ale problem...

szympans nie mondżyj sie tyko pomurz

Mam ten szampon, za 1 razem pomógł trochę, ale teraz już nie widać różnicy...za to ładnie pachnie i włosy są puszyste :)

Takie są te baby lubią zmienić coś od czasu do czasu w swoim wyglądzie...nie chciałam trwałych zmian, dlatego farba była nietrwała(?)...hmmm a kg tapety to napewno się nie tyczy do mnie, nie używam :P

maluj na naturalny kolor ta sama farba

jedyny prawdziwy jasio :}

zetnij na lyso to pomorze;)

Z pewnością pomoże i kupię blond perukę na ryneczku:)

mandrzejczuk podaj nazwy tych dobrych farb, ktore nie niszcza wlosow

ty jasiu do szkoły byś poszedł co ? ograniczenie w pismiennictwie w tych czasach to siara troche. i tą smietane wywal z domu bo az u mnie jedzie

najlepiej zrób sobie troszkę jaśniejsze niż masz pomalowane, albo przejdź się do sklepu fryzjerskiego na długiej. A jeśli tak nie pomoże to pozostaje Ci tylko fryzjerka, ale wtedy włosy bardzo się niszczą i od razu będziesz musiała sporo przyciąć. jednak potem i tak włosy nie wyglądają za ciekawo... chyba, że będziesz często odwiedzać fryzjerkę żeby ścinała Ci włosy i będziesz musiała zapewne kupić specjalną odżywkę regenerującą też w sklepie fryzjerskim. koszt to ok 120 zl u fryzjerki a odżywki to już we własnym zakresie ale od 30 zl w górę.

Dzięki wszystkim za mądre rady:) będę nadal zmywać szamponem przeciwłupieżowym i cytrynką... i zobacze co będzie dalej:)

Miałam nadzieję, że któraś dziewczyna może była w takiej sytuacji i zmyła jakimś sposobem:)

Pozdrawiam:)

Zetnij sie na lyso to najlepszy sposob odrosna ci zdrowe I lsniace wlosy

Moim zdaniem najlepsze jest malowanie na naturalny kolor pasemek. Wtedy prawie nie widać odrostów, a po jakimś czasie włosy się zrównają.
Fakt to troszkę potrwa, zanim się zrównają, ale chyba to najmniej inwazyjne rozwiązanie.

OGOL ŁEB NA ŁYSO !!!

September idź do dobrej fryzjerki, niech Ci dopasuje kolor najbardziej zbliżony do Twojego (dla fryzjerki to żaden problem). Ja ostatnio przechodziłam z jasnego blondu na swój naturalny kolor (ciemny blond), włosy robiłam w salonie żelem, a nie farbą (żel powoli wypłukuje swój kolor). Jestem już po ponad 10 myciach głowy, włosy mają ładny kolor i połysk, a odrosty widac tylko jeśli ktoś się dokładnie przygląda =)

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

September2008 mam podobny problem :/ Meczylam sie z odrostami około 5 miesiecy i pomalowalam znow... :( Poprostu trzeba wytwalosci, raczej ciezko jest trafic w naturalny kolor swoich wlosow odpowiednia farba :P Delikatne pasemka i odrosty sie w oczy nie rzucaja :)

Zdjecie koloru odradzam Ci stanowczo, gdyz po tym zabiegu i tak nakladaja farbe, i wlosy naprawde sa zniszczone, a zdjecie koloru trzeba 2-3 razy powtorzyc, wiec nie warto!!

mandrzejczuk - chyba malujesz farbami, ktore sa bezamoniakowe i sa to ciemne kolory, a nie blond :) I ani jednego rozdwojonego wloska chyba, ze co poltora miesiaca podcinasz je i duzo bardzo dobrych odzywek uzywasz - co wplywa korzystnie na wlosy... :)

MiYu - że balsamami specjalnymi malują to wiem, ale zelami?? Gdzie malowalas wloski?? I nie wiesz czy jest mozliwosc z ciemnych wloskow (braz) powrotu do ciemnego blondu?? Ile taka przyjemnosc kosztuje??

Ten żel wygląda na niezły pomysł, ale to jest to samo co farba? Normalnie włoski będą ci teraz odrastać i będą odrosty? Bo nie rozumiem, że on kolor wypłukuje?

No i gdzie i ile taka przyjemność kosztuje:)?

A więc tłumaczę:)
Są farby bezamoniakowe o odcieniu jasnych blondów- są to specjalne farby dla kobiet w ciąży, malowałam nimi włosy od dawna, włoski się nie niszczą i wyglądają bardzo ładnie. Nie wiem czy są dostępne we wszystkich salonach, bo ja chodzę tylko do jednego. Koszt pomalowania (włosy półdługie) to ok 60-70zł tam gdzie chodzę.
Żel ingeruje tylko w odcinek włosa pomalowanego (odrostu nie rusza, może mu nadac jedynie delikatny odcień, który po myciu schodzi). Ja miałam malowane odcieniem troszkę ciemniejszym od mojego, po kilku myciach włosy są troszkę jaśniejsze od odrostów, ale nie rzuca się to tak w oczy jak w przypadku jasnego blondu, który miałam. Za malowanie z modelowaniem zapłaciłam 70zł. Żel też nie zawiera amoniaku, nie ingeruje bardzo w strukturę włosa, więc go nie niszczy. Po malowaniu miałam miękkie i lśniące włosy.
Ale wiadomo, trzeba dbac o włosy, stosowac maski i dobre szampony, a w szczególności kiedy się włoski maluje. Ja moje maltretuje już od 6 lat, ale inwestuje w dobre kosmetyki do pielęgnacji i nigdy mi sie nie zdarzyło miec miotełki na końcówkach:)
Jeśli chcecie wiedziec gdzie robię włosy to piszcie a maila, nie będę robic reklamy na forum ;)

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

EeEe :( Troszke za pozno, bo pomalowalam swoje odrosty ;( Ale moze to byc dosc ciekawa i fajna sprawa :D

No tak jest to ciemny kolor, bo czarny, ale nie podcinam wlosow juz poltora roku, jednak zawsze uzywam jedwabiu i maski z kreatyna.
A odrosty zawsze robie u fryzjerki, wiec nazwy farby nie pamietam

ktoś tu chyba nie ma koleżanek po za forum ;/ zamocz w rozpuszczalniku i podpal

http://www.prisonwars.pl/77652/

Głupi Czesiu! Otóż takie tamaty się zakłada nie od dziś i jest tego mnóstwo w sieci! Tyle, że ja nie znalazłam dobrego sposobu, więc napisałam tutaj...

Co za Głupek:)

no to podałem Ci ekstra sposób i co jeszcze chcesz ? się czepiasz się

:)

żle zrobiłaś z octem bo to tylko utrwala kolor i pewnie dlatego sie nie chciał zmyć:/

Radzę się przejśc na basen. Chlor zmywa kolor. Mnie pomogło ;))

http://elgon.pl/dekoloryzator-sciaganie-koloru-30ml-p-89.html znalazlam to wydaje sie fajnym rozwiązaniem dla kazdej z nas ale jak widac trzeba czekac do marca

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org