piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ortodontka

chciałabym się dwoiedzieć czy w Łomży istnieje :) w miare tania i dobra ortodontka? potrzebny mi jest aparat na zęby ... w przestępnej cenie. Jeżeli ktoś bardziej jest poinformowany proszę pisac .. w jakiej cenie jest zalozenie aparatu , czy boli gdzie i najlepiej telefon. Dziękuje za poztywne odpowiedzi ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ortodontka

taniej i dobrej ortodontki nie znajdziesz.ja chodzilam do dr.Leszka Cwaliny.przyjmuje na ul.Korczaka 8. mialam aparat staly na gore i na dol,jestem bardzo zadowolona,juz 4 lata jak nie mam aparatu i nic sie nie dzieje,w przeciwienstwie do mojej kolezanki ktora nosila aparacik (zakladala u dr.Minko) i zeby jej sie spowrotem rozeszly.za aparacik zaplacilam 1500 zł gora i 1500zł dół. wizyty kosztowaly 80-100zł (mniej wiecej co 1,5 m-ca).naprawde polecam tego ortodonte.moze ktos byl u innego i tez jest zadowolony wiec cos Ci jeszcze podpowie.
pozdrawiam

a moze wiecie jak przedstawiaja sie ceny na hipokrates u Piorow? chodzi mi o aparat ten mniej widoczny

a wiesz może czy za taki aparat można placic ratami? ... bo u niektórych własnie słyszałam , że mozna . Aha i jeszcze jedno.. rozmawiałam z koleżanka i ona mi powiedziała , ze jezeli zdecyduje sie na aparat na zęby to trzeba i na górze i na dole , dlaczego? czy to prawda?

Unikaj jak ognia Majewskiej.Jak idziesz na pierwszą wizytę wszystko jest "cacy" Ceny też normalne.Tylko tak się dziwnie składa,że w czasie następnych wizyt stawki za wizyty rosną o ok.100%.

tzn ile kosztują wizyty? .. u tej pani? a ile aparat?

u mnie bylo tak:
jak zakladalam aparat doktor sie pytał czy płacę od razu czy chce na raty,a że miałam całą sumę to zapłaciłam od razu,wiec mysle ze z ratami nie byloby problemu.
tak jak Ci kolezanka powiedziala ze jak bedziesz zakladac to na gore i na dol, tez jestem tego zdania,ja tez tak zrobilam,doktor mi wszystko wyjasnil dlaczego jest tak lepiej,oczywiscie nie namawial ale po tym co uslyszalam od niego zdecydowalam sie na gore i na dol. i nie zaluje,bo w przeciwienstwie do mojej kolezanki ktora zdjela aparacik 4 m-ce temu (miala tylko na gore) mi sie zeby nie rozeszly tak jak jej, i teraz chcąc żeby miala równe ząbki to znow musi zakladac aparacik dół i góra (a z tym się wiążą znów koszty) :-(
tak jak pisalam wczesniej polecam dr Cwaline !!!

aha i jeszcze jedno-samo zakładanie aparatu nie boli.tylko po kazdej wizycie dr naciąga gumki i przez pare dni nic nie moglam ugryzc(kaszki,mleczko itd)
ale warto sie przemeczyc :-) ja nosilam 3 lata i odetchnelam z ulgą jak mi zdjął :-)

aa to dobrze :) ... ze mozna na raty :) ..a jaki koszt jest aparatu jednego? ... na góre a jaki na góre i dół? .. co ile chodzilas na wizyty i ile placilas? ahaaa i jeszcze jednoo czy dlugo trzeba czekac na pierwsza wizytę u tego pana? ...

Gdy dowiadywałem się u Majewskiej o koszty to za górę aparat wyszedł 1500zł.+300zł. wałeczki.Powiedziała również.że następne wizyty będą się wahać w granicach 50 do 100 zł jeśli coś tam trzeba będzie zmienić.Z córką chodzę już prawie 3 lata i przez ten czas może 3 lub 4 razy zapłaciłem 100 i raz 80 zł. a tak to przeważnie 150- 180. Następnie doszedł jeszcze aparacik na dole 1000 zł.Tak w sumie przez te 3 lata to wyszło mi już ok.6 tyś. i nie wiem na ilu się skończy.Ostatnio słyszałem,że od pewnej dziewczyny za zdjęcie aparatu z góry zażyczyła sobie 500zł. Tak myślę,że to gruba przesada.Jak ktoś wie,ktoś może zdejmował aparacik i wie ile to kosztuję to niech napiszę.
Tak swoją drogą zastanawiam się czy taka ortodontka czy ktoś inny może naliczać sobie taką zapłatę.Przecież za wizytę może zażądać i 300zł i co wtedy.....Można by było zmienić ortodontkę.Sęk w tym ,że jak ktoś zaczął to następni nie za bardzo chcą kończyć.Wcześniej nie za bardzo się nad tym zastanawiałem,bo człowiek robi to dla dziecka ale teraz muszę coś w tym kierunku zrobić.

ja płaciłam 1500zł góra i 1500zł dół.
na wizyty chodzilam mniej wiecej co 1,5 m-ca i ceny ok 80-100zł za wizyte. czy dlugo trzeba czekac na wizyte to tego Ci nie powiem bo juz 3 lata jak nie mam aparaciku.ja czekalam ok 3 tygodni na pierwsza wizyte ale jak jest teraz to nie wiem.najlepiej bedzie jak zadzwonisz i sie umowisz lub podjedziesz do niego.tylko ze jak ja chodzilam to w lomzy przyjmowal tylko we wtorki i piątki a reszte dni siedzi w białym bo tam tez ma swój gabinet.
pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org