piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czeczen na forum - gdzie są Thomas, nie dotyczy, Realistka i inne kobiety?

Niedawno pojawił się tu niejaki Tyson - chyba fan boksu.
W kilku słowach wyraził to co każdy Czeczen chciałby Polakom powiedzieć.

Mam pytanie do idiotów multi-kulti? Gdzie jesteście? Czy to nasza wina,że biedulek nazywa was dziwkami? MoZe ma za mały zasiłek?

Czy wy myślicie, że nie umiemy czytać? Wypisujecie głupoty a my się z tego tylko śmiejemy i robimy swoje. Oczywiste jest, że my jesteś my silniejsi niż wy i to nam przysługują większe prawa. Dobrze o tym wiecie, bo sami te prawa ustalacie. I do tego ci naiwni, którym się wydaje, że będziemy dla was pracować. To wy będziecie pracować dla nas – zresztą już pracujecie na to, żebyśmy my nie musieli. Uważacie nas za biedaków a sami nie macie co do garnka włożyć. A my mamy swoje pieniądze. To co od was dostajemy to marne grosze. Wy pracujecie za 1000 zł miesięcznie, my tyle zarabiamy w tydzień, chcielibyście wiedzieć w jaki sposób? Tylko my wiemy jak zarobić w waszym biednym kraju. Tak naprawdę to zazdrościcie nam, że wasze kobiety wolą nas niż was. Prawda jest taka, że wasze kobiety to dziwki. Wszystkie – głupie i rozpustne. Tak głupich i łatwych kobiet nie ma nigdzie. I wy dziwicie się że ciągle się z nich śmiejemy? Jeszcze parę lat i przekonacie się kto będzie tu rządził. I nie myślcie sobie, że potrzebna nam wasza akceptacja. Nie chcecie nas jako sąsiadów? Droga wolna – możecie wyjechać. Boicie się nas? I dobrze tak powinno być.

Dodał jeszcze: "bedziecie wisiec na drzewach", dodał jeszcze "Czeczenia was zwycięży" - znajomy Czeczen mi to przetłumaczył.

Czy to nie jest nawoływanie do nienawiści na tle narodowościowym? Czy to nie są groźby karalne?

Gdzie jest ten prymitywny kretyn, który straszył prokuratorem tych co pisali prawdę o agresywnych pasożytach?

Gdzie są ci politpoprawni kretyni? Martuchna - dlaczego się nie wypowiesz? Dlaczego protestowałać jak ja cie dziwką nazwałem a nie protestujesz gdy tak nazywa cie Czeczen? Czeczeni mogą więcej? Dyskryminujesz POlkaków? Jesteś rasistką i polakofobką!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czeczen na forum - gdzie są Thomas, nie dotyczy, Realistka i inne kobiety?

Moją opinię znasz, osobiście mi to wisi czy czeczeni się śmieje z Ciebie czy z kogoś innego. Odnośnie strachu, to nie czuję lęku jak widzę grupę czeczenów, nigdy się ich nie bałem i nie mam zamiaru bać.
Ale jak Ci tak przeszkadzają to zbierz podpisy i zróbmy referendum.
Temat uważam za zamknięty.

nie dotyczy - prawdziwy maczo z Ciebie - agresywny pasożyt nazywa Twoją kobietę dziwką a ty mówisz, że "Ci to wisi".

POśmiejmy się: http://www.posmiejmysie.pl

jeszcze referendum?! nigdy w zyciu! chyba, ze z twojej kieszeni!! chcesz rozdysponowac pieniadze podatnikow!! to tak jak czeczeni robia ;)

ten czeczen nawołuje do przemocy wobec polaków, to jest karalne. Należy to zgłosić. Jakby Polak wypisywał takie rzeczy o "wieszaniu na drzewach" od razu byłoby ze rasiści,faszysci itp. A władze Łomzy straszyłyby prokuratorem.

*** mu w kakało

No to czemu tego nie zgłosisz tylko posty na forum wypisujesz?

ja to pisalem i uwierzyliscie rze to czeczen. pajace

jedyny prawdziwy jasio :}

nie dotyczy nie mieszka w łomzy niewiem czemu tu sie udziela ze swoim chorym uposledzonym swiatopogladem

realista prokuratura powinna ciebie sprawdzić czy ty tego przypadkiem nie napisałeś a może w ten sposób chcesz przekonać wszystkich ze ty masz racje ze Czeczeni są źli ja jeszcze nigdy się nie spotkałam żeby któryś z nich tak mówił o nas kobietach a znam trochę ich język wiec na pewno bym zrozumiała. W moim bloku mieszka rodzina z Czeczeni i nic złego nie robiło.

A gdzie to jest niby napisane bo ja tego nie widze?

Ok już znalazłam i muszę powiedzieć że też potrafię obsługiwać google translator... Wpisać po polsku i kazać przetłumaczyć na ruski...
A tak na marginesie...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Islamscy-bojownicy-uratowali-ksiedza-z-rak-porywaczy,wid,11681564,wiadomosc_video.html
Tak mordują chrześcijan... <----- Dla realisty: TO IRONIA!

haha wszystkie kobiety to dziwki? Pasozycie nie generalizuj ,jak dla mnie musiał bys sie jeszcze z siedem razy urodzic zebym chciała choc spojrzec na takie "coś". zreszto po co ja to pisze i tak nie pojmie!

do Akasha ty to już nawet nie głupia jesteś ty jeśtes bezdennie po@#$@.Jeżeli godziśz się z tym że ktoś nazywa Cię dziwką ,to albo nią jesteś?,albo jesteś pi#$%%a,i tyle w tym temacie.Z tobą dyskusja jest po prostu stratą czasu,PAkotku....

perelka86,masz rację Policaj może ustalić kto to napisał gdyż to jest nawoływanie do nienawiści,że o wieszaniu nie wspomnę,a ty koleżanko przejrzyj na oczka i zobacz co się dzieje już w europie zachodniej.

Choć równiez uważam że nie wszyscy z nich myślą jak autor tych obrażliwych nas Polaków wypocin.Ale zastanówcie się nad jedną ważną rzeczą ,w Polsce ilość nowo narodzonych polskich dzieci maleje ,a naszych gości przybywa bAAArdzo szybko,przyczyną między innymi(zresztą to zauważyl nasz gość)a większość Polaków nie widzi,jest dawanie naszym gościom w porównaniu do Polaków tak wysokich zasiłków,przez co stać ich pracując czy też nie na utrzymanie dzieci, a Polaków nie.Nasze władze powinny postawić jakieś konkretne warunki .I wiecie co autor tego tekstu ma dużo racji z tym że za kilka lat oni tu będą rządzić a wiecie czemu przez takich niedoj#@$ch politycznie pop.kretynów.

Realista nie wiem skąd wziąłeś tę wypowiedź -ale jeśli jest sprawdzona to niaprawdę nie rozumiem czemu nie pojdziesz z tym na policję? Chcesz z nimi walczyć? Nie chcesz ich tu? To zrób coś z tym. Przecież możesz..
Wystarczy, że przedstawisz notkę na policji -chcąc czy nie chcąc będą musieli wszcząć postępowanie wyjaśniające.
pzdr

Sprawa do załatwienia w sposób bardzo prosty : skutecznie uświadomić naszych decydentów , że w Czeczenii nie ma już wojny i przy okazji zapytać , czy ci tzw. uchodżcy nie są zwykłymi przestępcami , którzy nielegalnie poprzekraczali granice ? Co Wy na to ?

szkoda mi was... najpierw powinno wam sie odlaczyc neta a pozniej respiratory...

Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...

Słuchajcie
nie bierzcie tego tak poważnie...
dla mnie osobiscie jest to rodzaj prowokacji.
Najlepiej zlekceważyć wypowiedz Tysona (czy jak mu tam )
zresztą jakos wierzyc mi sie nie chce ze to pisał jakis czeczen
dziwna sprawa. A jesli nawet, to najlepiej to olać i pokazać że nas to nie rusza.

Nie Pozdrawiam

Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie.

Nie Pozdrawiam

http://wiadomosci.onet.pl/1584103,2678,kioskart.html i pozniej sie dziwicie, ze Polki od dziwek wyzywaja :)

Co do czeczenow. Niedługo pewnie będą wybory na prezydenta. Trzeba będzie popytać ew kandydatów jak się oni ustosunkowują do sprawy zamknięcia ośrodka dla uchodźców w Łomży.

noooo...
a może prezydentem zostanie czeczen???
(może ten co zawsze przy rondzie stoi obok sklepu z CB radiami?jakiś taki jenteligentny, no i powaznie z brodą wygląda)

Ich bin fur Berlin...

Czego tu wymagac od debili bez szkoly :).

No właśnie. Żeby tak dać się podpuścić... :)

________
Malachit

Człowieku jesteś pewny że to podpucha? To moze identycznie było z tymi paniami ktore jakis tam gowniarz pobil.Ty sie chłopie zastanów,ktos już tu kiedys napisał ze jak WAM pol.pop.oszołomy ktoś pluje w twarz to WY cieszycie mordy i mówicie że deszcz pada.Koniec dyskusji z wami nie ma sensu dyskutować...

Mocniej się zepnij to może "coś" będziesz miała z tego :)

________
Malachit

sprawa osób narodowości czeczeńskiej nie jest zakończona. Dla mieszkańców miasta jest to nadal poważny problem. W Rosji nie ma wojny i nie rozumię na jakiej podstawie otrzymują oni status uchodżcy. Nie podoba mi się tez fakt robienia z nich ofiar wojny , bo tak naprawdę przelali sporo niewnnnej krwi . Przywołam tu dziecie Biesłanu. Odpowiedzialny za to jeden z ich przywódców Szamil Basajew do tej pory jest przez nich uważany za patriotę mimo faktu ,że bestialsko wymordował około 300 dzieci. Popatrzcie na oficjalne strony uchoidźców czeczeńskich w Polsce tam ci wojenni zbrodniarze uważania sa za bohaterów i stawiani za wzór do naśladowania. W tym duchu wychowują swoje młode pokolenie. Więc ja się pytam kim oni są? Bo na pewno nie są to ofiary wojny.

Dina

Szamil Basajew przwywódca rebaliantów czeczeńskich odpowiedzialny za masakrę dzieciw Biesłanie w jednym z wierszy czeczeńskich przedstawiany jest jako wilk - szamil który będac wolnym poluje na kogo na niewinne dzieci?

Dina

ten życioryc mówi sam za siebie kim są rebelinci czeczeńscy i czego chcą

Szamil Salmanowicz Basajew (ur. 14 stycznia 1965, zm. 10 lipca 2006) - przywódca rebeliantów czeczeńskich. Uznawany zarówno za patriotę walczącego o uniezależnienie Czeczenii od Rosji, jak i za jednego z najgroźniejszych terrorystów światowych (tę ostatnią opinię wyrażała nie tylko Rosja, ale też ONZ,[1] Departament Stanu USA[2] i Komisja Europejska[3]). W 2003 roku zmienił swoje rosyjskie nazwisko na Abdallah Szamil Abu-Idris.

Pochodził z górskiej wioski Wiedeno w południowo-wschodniej Czeczenii przy granicy z Dagestanem, z rodziny czeczeńsko-awarskiej. Ukończył dziesięcioletnią szkołę średnią w 1982. Odbył zasadniczą służbę wojskową w szeregach Armii Radzieckiej. Trzykrotnie zdawał bez powodzenia egzaminy wstępne na Wydział Prawniczy Uniwersytetu im. Łomonosowa, ostatecznie został w 1987 przyjęty na Moskiewski Instytut Inżynierów Urządzeń Rolnych. Według różnych źródeł studia porzucił po roku, lub został skreślony z listy studentów za brak wyników. W tym czasie zajął się działalnością gospodarczą, m.in. składaniem i sprzedażą komputerów osobistych. W czasie nieudanego przewrotu w Moskwie stanął po stronie Borysa Jelcyna.

Po jednostronnym ogłoszeniu przez Dżochara Dudajewa niepodległości Czeczenii i wprowadzeniu przez prezydenta Jelcyna stanu wyjątkowego w tej republice porwał rosyjski samolot pasażerski i zmusił go do lądowania w Ankarze, gdzie w trakcie konferencji prasowej zażądał odwołania stanu wyjątkowego w Czeczenii. Ostatecznie uwolnił zakładników, a władze tureckie pozwoliły mu na powrót do Czeczenii. Bez powodzenia startował w wyborach prezydenckich w Czeczenii w 1991 roku.

W latach 1992-1993 wraz z rosyjskimi i czeczeńskimi ochotnikami walczył przeciwko Gruzji po stronie separatystycznego rządu Abchazji. Był wiceministrem obrony tego rządu, w czym wspierany był przez rosyjski wywiad wojskowy GRU. Szkolił się w obozach wojskowych w Rosji (1992) i paramilitarnych w Afganistanie (1994).

Po wybuchu I wojny w Czeczenii uczestniczył w walkach z Rosjanami jako jeden z głownych komendantów polowych. W 1995 najechał rosyjskie miasto Budionnowsk, biorąc ok. 1600 głównie cywilnych zakładników. Po kilku dniach walk przerywanych negocjacjami, ogłoszono tymczasowe zawieszenie broni w Czeczenii w zamian za zwolnienie zakładników, natomiast za samym Basajewem wysłano w Rosji list gończy. W czerwcu 1996 dowodził spektakularną operacją odbicia Groznego (Operacją Dzihad), bitwa ta zakończyła wojnę.

Po wycofaniu się wojsk rosyjskich ubiegał się o urząd prezydenta Czeczenii w wyborach z stycznia 1997, przegrał jednak z szefem sztabu sił czeczeńskich Asłanem Maschadowem. Objął stanowisko wicepremiera, a później premiera, z którego zrezygnował w lipcu 1998. Jako premier, pomimo tego że był jednocześnie ścigany rosyjskim listem gończym, uczestniczył w rokowaniach pokojowych z Rosją.

W sierpniu 1999 oddziały bojowników islamskich, kierowane przez Basajewa i jego arabskiego brata krwi Chattaba, wkroczyły do Dagestanu, ogłaszając Basajewa przywódcą republiki islamskiej. Stało się to jednym z pretekstów rozpoczęcia II wojny czeczeńskiej.

W początkowej fazie drugiej wojny, stracił stopę w wybuchu miny, idąc jako pierwszy przez pole minowe podczas przebijania się z Groznego 2 lutego 2000. Od tego czasu prowadził walkę partyzancką, m.in. osobiście dowodząc opanowaniem stolicy Inguszetii, Nazrania, w czerwcu 2004 roku. Od 2001 stał na czele zorganizowanego przez siebie "batalionu" najbardziej radykalnych bojowników kaukaskich, gotowych do przeprowadzania aktów terroru na terenie Rosji i ataków samobójczych (zarówno na cele militarne jak i cywilne).

Wziął odpowiedzialność za wiele zamachów, m.in. za atak z 9 maja 2004 na paradę z okazji dnia zwycięstwa w Groznym, w którym zginął m.in. promoskiewski prezydent Czeczenii Achmad Kadyrow. W liście publikowanym w Internecie 17 września 2004, Basajew przyznał się do odpowiedzialności za wzięcie ok. 1100 zakładników w szkole w Biesłanie dwa tygodnie wcześniej (podał wiele szczegółów ataku, a także szczegółowy skład komanda, które go wykonywało). Jednocześnie oświadczył, że jednoczesne zamachy bombowe na dwa samoloty pasażerskie z 24 sierpnia oraz dwa wybuchy w Moskwie, które miały miejsce 31 sierpnia, także były częscią jego Operacji Bumerang (serii ataków terrorystycznych w Moskwie i na Kaukazie w latach 2003-2004). Osobiście zdalnie zdetonował też prowadzoną przez samobójcę ciężarówkę, która zniszczyła siedzibę prorosyjskich władz w Groznym w grudniu 2002 roku.

W 2005 r. został mianowany I wicepremierem w rządzie separatystów w zamian za wyrzeczenie sie terroryzmu. W czerwcu 2006 został mianowany przez separatystycznego prezydenta Doku Umarowa zastępcą i wiceprezydentem Czeczenii, także faktycznym dowódcą formacji zrzeszających wszystkie antyrządowe ugrupowania zbrojnych na rosyjskim Północnym Kaukazie poza granicami Czeczenii (Dagestan, Inguszetia, Kabardo-Bałkaria), tzw. Frontu Kaukaskiego.

Zginął w nocy z 9 na 10 lipca 2006 w Inguszetii - wg szefa rosyjskiej FSB, Nikołaja Patruszewa przyczyną śmierci Basajewa była eksplozja ciężarówki Kamaz, przewożącej materiały wybuchowe. Oprócz Basajewa w wyniku najprawdopodobniej przypadkowej eksplozji zginęli też inni bojownicy (wg FSB dwunastu, wg separatystów trzech).

Dina

Weź jeszcze poprawkę na propagandę polityczną w tamtych stronach !
Tam szary człowiek ze strachu nie wie jak się sam nazywa.

________
Malachit

Basajew by nie zginął, gdyby jego współplemieńcy nie zostawili go i nie uciekli do Łomży. :P

Dla jasności.
Basajew był zbrodniarzem tak samo jak Ci którzy z nim współpracowali.
On już nie zaszkodzi nikomu a współwinnych trza szukać raczej w USA. Toć z tamtąd mieli broń inną niż kałach kupiony od 'ruskiego szeregowca'.

________
Malachit

Niewykluczone, że Basajew przebywa w Łomży ;-)
Wystarczy tylko zwrócić uwagę na Czeczenów którzy utykają i sprawa jasna.

Teoria spiskowa się kłania.
Ale z drugiej strony patrząc.... Łomża cicha, spokojna, można się na jakiś czas ukryć...
:)

________
Malachit

Realista....Ty myślisz,że kogoś to obchodzi co jakiś dupek sobie myśli....Osobiście mam to"gdzieś",bo na chleb mi nikt nie daje i zasiłków też nie potrzebuję,więc niech sobie jakiś debil pisze co chce udając Czeczena.Dla mnie może on sobie nawet udawać inteligentnego i cieszyć się,że wpadł na tak genialny pomysł co nie zmienia faktu,że jest to zwykły głupek i prowokator i nic więcej.........W gruncie rzeczy to chyba zwrócę się osobiście do łomżyńskiej prokuratury niech sprawdzą ID osób,które pod przykrywką niby bezpiecznych nicków bawią się w prowokatorów i napuszczają jednych ludzi na drugich......Myślę,że wszyscy tu piszący zgodzą się ze mną,że ta głupota powinna mieć swój kres w końcu!!!

"Głupcy są genialni w niedorzecznościach. Żaden mędrzec nie przewidzi swym rozumem, co ich głupota wymyśli."

Tylko niech to prokuratura najpierw sprawdzi a nie z góry pani zakłada ze prowokacja,bo równie dobrze można powiedzieć ze tamte dwie panie pobite przez jakiegos malolata to również byla prowokacja i z tym chyba się pani zgodzi???

Dlugo sledze watki o czeczenach i wkoncu postanowilem cos napiasc. Do wszystkich obroncow tego "ucisnionego" narodu. W ktoryms z tematow pisaliscie ze oni uciekali przed wojna i bylo jakies porownanie do Polski. Kiedy Polacy uciekli przed wojna? Polska nigdy nie chronila sie w innych panstwach zawsze walczyla o swoje dzieki czemu teraz mam ta Polske. Niby teraz my wyjezdzamy na emigracje i wogole ale my na emigracji zapierda*** zeby miec na chleb i odlozyc pieniadze a oni co robia? Bo raczej zapierdal*** tego nazwac nie mozna. Nas tak wszyscy zawsze wspierali? A co bylo podczas wojny? Zeby nie polska to chu* by strzelil pol europy. Dlatego powiem to wielkimi literami: NIC NIE ZAWDZIECZAMY ZADNEMU PANSTU I NIECH ZADNE CZECZENCY NIE OCZEKUJA POMOCY OD NAS. WY**BAC ICH WP**DU! i szczerze mowiac jebi** mnie zdanie "obroncow" bo Wy chyba nie widzicie co sie dzieje. Cala europa wali w chu** co do Polski a oczekuja niewiadomo czego. Jedyni normalni obywatele (nie mowie o rzadzie czy artystach ktorych wsrod czeczenow nie ma) ktorzy "uciekli" przed wojna "uciekli" w Rosyjskich wagonach. Pozdro dla wszyskich ktorzy sie z tym zgodza a pogarda dla tych ktorzy nie widza problemu w przygranieciu czeczenow.

Dalej brońcie czeczenów, ale za jakiś czas, kiedy zaczną sobie pozwalać na jeszcze więcej, będziecie pluć sobie w brodę. Nie wiem czy niektórzy na prawdę są tak głupi, że nie widzą problemu czy tylko dla własnego spokoju udają, że go nie ma.
Mimo, że jeszcze nie pracuję, to już teraz boje się pomyśleć o tym, że w Łomży o pracy mogę zapomnieć. Tak, bo Czeczen, który siedzi na tyłku dostanie zasiłek, bony, mieszkanie socjalne i ma standard życia o jakim dużo ludzi może tylko pomarzyć, a to wszystko za pieniądze ludzi, którzy uczciwą pracą opłacają podatki. Miejsc pracy dla osób, które chcą pracować za tę kasę nie zrobią. Dawajcie się dalej doić i wierzcie w piękną rzeczywistość, a Europa się z nas będzie śmiała, bo przecież Polska przygarnie wszystkie "śmieci". A potem sami się przez to stoczymy, na własne życzenie.

http://www.nacjonalista.pl/wiadomosci.php?id=6904&licz=1 moze nie czeczeni, ale blisko :)

W ktoryms z tematow pisaliscie ze oni uciekali przed wojna i bylo jakies porownanie do Polski. Kiedy Polacy uciekli przed wojna? Polska nigdy nie chronila sie w innych panstwach zawsze walczyla o swoje dzieki czemu teraz mam ta Polske.

Ty sie uczyles historii w ogole? Nawet polski rzad byl na emigracji we Francji, a pozniej w Londynie...
I ciekawe jakim cudem do tej pory na zachodzie zyja ludzie i ich rodziny, ktorzy wyemigrowali w tamtym okresie? Wedlug Ciebie, w czasie wojny w Polsce nie istniala najwyrazniej ludnosc cywilna, tylko sami zolnierze i nikt przed wojna nie uciekal...

To tylko dla sprostowania, jesli juz uzywasz argumentow, to pisz prawde...

skoro juz czeczeni przyjezdzaja do polski to moga sie jakos zachowywac raz na przerwie w szkole jeden czeczen wyzywal dyzurnego i dzisiaj policja go przesluchiwala albo czeczekna nauczyciel na lekcji mowi do niej zeby przyszla do odpowiedzi a ona ''niechce mi sie'' albo raz czeczen zasnąl na lekci nauczyciel go budzi a on walnal nauczycielke zeby dala mu spac

Dran - myślisz, że Polacy, którzy uciekli do Anglii dostawali tam zasiłki 3 razy wyższe niż rodowici Anglicy? Myślisz, że polskie dzieci biły małych anglików? Wydaje ci się, że Polacy panoszyli się tam w beemkach?

Głupota politpoprawnych idiotów jest nieskończona.

http://www.mysl.pl/?m=69&art_id=1190&more=more&type=local - jak jeszcze nie wiesz co robią Czeczeni w Łomży to poczytaj.

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071127/AKTUALNOSCI/71126042 - sprzed dwoch lat, ale teraz są jeszcze bardziej zuchwali

http://www.dziennik.pl/kultura/telewizja/article448925/Tak_Czeczeni_torturowali_wolontariuszy.html - twierdzisz, że Polacy też torturowali niewinnych ludzi?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org