Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wypadek Bp -- RYS |
Wiecie cos wiecej na ten temat? mlody chlopak zginal :(
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wypadek Bp -- RYS |
jechałem kilka minut po wypadku, była już policja i inne służby, widziałem te BMW kilka razy na mieście i niestety to musiało sie tak skończyć, może nie aż tak tragicznie ale niestety brak wyobrazni i chęć popisania się przed znajomimi robi swoje. [*]
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091110/REG20/549369637 [*] ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄
|
|
Kto twierdzi, że BMW nie jeżdżą durne imbecyle?
|
|
Co to teraz zmieni....... [*]
|
|
znalem go, dobry chlopak z niego byl [*] wiec ***** pamietajcie nie jezdzijcie tak szybko !!!!
|
|
Jak powiedział nam rzecznik prasowy KWP w Białymstoku chłopak odebrał prawo jazdy pół roku co to zmieni? a moze zrozumieją coś Ci którzy odbierają prawojazdy, no i moze zrozumieją też idioci politycy którzy chcą dawać dzieciakom prawko już od 16 lat
|
|
off topic, ale polecam obejzeć w skupieniu najnowszy spot http://www.uzyjwyobrazni.pl/
|
|
realista, a co zawsze marzyłeś o BMW (którego nigdy nie będziesz miał) i teraz oceniasz ludzi po samochodach? śmieszny jest ............ Ps. zastanów sie co piszesz - jak wyjeżdżasz co Niedziela autem, a tu raptem ktoś przejechał obok Ciebie samochodem BMW z większa prędkością to odrazu wszyscy to imbecyle? Pochwal sie Swoim autem i umiejętnościami? Kolejny...... co uważa sie za Kubice - lepiej niech każdy patrzy na Siebie, a nie ocenia innych - od oceniania są inni
|
|
Na tej drodze trudno jest wyminąć jeden samochód, nie mówiąc już o kolumnie aut. Do tego trzeba albo durnia kompletnego albo samobójcy, a tam chodzą również i piesi poboczem, gdyż nie ma dla nich chodnika, więc tym razem mieli szczęście. A dla ludzi bez doświadczenia i wyobraźni jest to dobry przykład i rada. Czy potrzebny jest wydatek na samochód tylko po to, żeby się rozwalić, czy może lepiej się nad tym zastanowić jak jeździmy, wyciągnąć z tego wnioski i przede wszystkim więcej kultury na drodze, a przede wszystkim rozwagi, trzeźwości umysłu i nie tylko oraz wzajemnego szacunku, bo naprawdę nie potrzeba ginąć żeby dać temu dowód.
|
|
Albo obejrzyjcie to http://www.youtube.com/watch?v=HmUDA9MDR8c&feature=related Nie Pozdrawiam
|
|
ja tweirdze ze bmw nie jezdza durne imbecyle a ze jestes takim popierzonym idiota ze wlazisz i komnetujesz czlowieka ktorego nie znales i na oczy nie widziales to swiadzy tylko o twoim niskim poziomie intelektualnym. z uwagi na to ze znalam bardzo dobrze rafala, prosze laskawie abyscie go tu nie oczerniali swoimi popierzonymi glupowatymi gadkami . bo byl zajebistym czlowiekiem, i nie tyle ze mowi sie tak o kazdym kto ginie, ale po prostu nim byl i jestem mu wdzieczna bo niejednokrotnie mi pomogl i w ogole co za czlowiek zaklada temat taki, po co? sensacji szuakcie?to se poszukacjei w afryce tam jest sesacji niemiara ludzie, dzieci umieraja z glodu wszedzie syf i brud a miesiac tam ludzie przezywaja za paczke chipsow ktora wy se kupicie na stacji a wy idioci ktorzy kompletnie nie wiecie o kim mowa zamknijcie swoje zakompleksione geby bo gdyby wam takie bmw pod wasze klitki postawic to byscie nasrali w gacie ze szczescia i tyle mam do powiedzenia na ten temat RAFAL , wolimy sie witac niz zegnac :* <333
|
|
mawi przestan sie pienic,bo w pewnym stopniu realista ma racje. Niestety z powodu tego typu zdarzen do marki BMW or VW przylgnely, takie stereotypy ze jak mlody za kierownica plus BMW - to UWAGA PIRAT... szkoda chlopaka [*], ale moze inny "mlody" sie zastanowi nad tym co sie stalo i zwolni...
|
|
popieram twoja wypowiedz,ale niestety Łomża taka dziura ze ktos piardnie i odrazu musi byc o tym głosno.A o kierowcach bmek zawsze cos im niebendzie pasowac bo to zawsze bmka a nie dewoo lanos.pozatym jak tu plociuchy siedziały tak dalej siedza.nierozumiem tylko dlaczego admin dodaje takie smieszne tematy do wyswietlenia.Łomza to małe miasto wszyscy sie znajaa ty taki szczyl usiadzie i zamiast lekcjie odrabiac to fika na forum.
|
|
Popieram mmmm90 ja tez znalem rafala byl z niego zajebisty kumpel mozna bylo polegac na nim. I zal mi was sluchac debile. Ciekawe jakbyscie sie czuli gdyby to byl wasz dobry znajomy> Najpierw przemyslcie to co piszecie o czlowieku ktorego juz nie ma miedzy nami RAFAL , wolimy sie witac niz zegnac :* <333
|
|
klitki heheheh niezle słowo czuje cos ze to na określenie Twego domu hehehe chłopak jaki był to nikt nie wnika ale głupote odwalił na maksa poniusł najwyższa kare to moze dobrze to rozdmuchać aby inni jebani jeżdżący mordercy tak nie robili bo jak on by przeżył a rozjeb... np Twoja matke czy dziecko czy męza i byłby Ci obcy to ciekawe czy tez bys miała takie zdanie. pewnie bys kary smierci w sadzie żądała. a na hu.. mu sie spieszyło tak daleko miał do tych konarzyc. bajerować stara skorupą sie chciało? minute dłużej poczekać nie da rady? BMW- bedziesz miał wypadek ja tam BMW nie mam i w zyciu nie chce mieć a Ty jak jestes blachara to moze srasz ze szczescia jak po Ciebie takim parchem starym zajadą pod klite. Moje zdanie jest takie. Zle jak kazdy głupi pojeb... morderca drogowy zrobił jaki był to był ale kazdy płaci kare za wszystko co robi. szczególnie ze ten temat jest rozdmuchany tak ze hej a debile dalej jezdza. szkoda chłopaka ale niestety jak imbecyl z BMW sie zachował bo dostał od taty cudowne stare BMW i trzeba było dodac gazu. w sumie to ma to w dupie bo tych wypadków setki dziennie na swieci no i jeszcze te głodujące dzieci w afryce. ale mysle ze mmmm90 nie masz co sie rzucac bo całe gów... masz racji niestety.
|
|
ewentualnie to mozna tu jeszcze dodac cos na temat RAFALA,bo byl wesoly zawsze, zajebisty mial sposob bycia, po prostu...brak mi slow zeby tak napawrde opisac jak bardo jest mi zal ze tacy ludzie znikaja z globu, a stare kurwy nie chca umierac. dziekuje wam, ci co go znacie, i nie pozwalacie na szarganie jego osoba. poza tym, dla jasnosci, on na ten samochod sam zapierdalal po 14 h, i to bylo jego marzenie ktore zrealizowal. lyso wam co, bo pewnie wiekszosc z was ma po 20 lat i autem tatusia jezdzi...zalosne po prostu nawet nie musze prosic zeby ludzie pamietali o nim, bo ci go znaja, nie zapomna jego charaterystycznej barwnej postaci. JAK KTOS MA COS DO POWIEDZENIA W KWESTII MOJEGO PRZYAJCIELA, TO NIECH NIE KLAPIE GEBA NA FORUM W NECIE TYLKO PRZYJDZIE DO PRZYJACIOL RAFA I POWIE NAM TO W TWARZ
|
|
sluchaj gnoju, ryba22 czy jak cie tam, najlepiej wylacz te forum albo w ogole odlacz internet i juz sie nie komprmituj wiecej, bo blazna z siebie zrobiles swoim komentarzem i nic wiecej
|
|
To co mowi mmmm90 to prawda. Sam zapracowal na swoje wlasne marzenie. BEDZIE NAM BRAKOWAC CIEBIE RZYJACIELU[*][*]
|
|
DO RYBA22 I RESZTA IDIOTOW Jak chcecie sie rozpisywac to na czata zapraszam, tam znajdziecie jakas debilke co z wami popieprzy glupoty. Wacusia znalam tylko 2 tygodnie i powiem ze te 2 tygodnie byly dla mnie najlepsze od jakichs 5 lat... Nie zapomne jego rozesmianego buziaka i tych wisienek ze słoika ... RAFAL , wolimy sie witac niz zegnac :* <333 i sie nie pozegnalam i pojechalam... odwiedze Cię w Lutym wariacie kochany ;) wiktorianka
|
|
Wszystko fajnie tylko ciekawe co by było jakby po drodze kogoś innego zabił??? Ja go nie oceniam, prawda jest taka, że zachował się bardzo BARDZO nieodpowiedzialnie, bo nie jest panem i królem na drodze, ale prowadząc samochód odpowiada również za zdrowie innych kierowców jak i pieszych. Prawda jest również taka że przez ostatnie 5 (?) dni słyszałem o 5 wypadkach z czego 4 były spowodowane przez BMW (i najczęściej pijanych kierowców w środku), także wnioski same się nasuwają...
|
|
mmmm90 i inni dajcie spokój.Stało się bywa.Takimi postami sami siebie krzywdzicie. Ja go nie znałem ,co nie oznacza ,że nie mogę wyrazić swego zdania.Zachował się jak kretyn.Nie przewidział skutków. Żal chłopaka jak każdego kto odchodzi. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
ah te drzewa ah ci rajdowcy! a kto umarł ten nie żyje
|
|
Nie bawcie się w sąd - dziś On jutro może być ktoś Wam bliski w identycznej sytuacji ... wydarzyła się tragedia dla rodziny, uszanujcie pamieć zmarłego i nie piszcie nic czego sami nie chcieli byście przeczytać na swój temat.
|
|
żal mi d.. ściska jak czytam te wypociny.... BMW mają debile i tylko BMW robi się wypadki....ludzie ile macie lat - 12?? Wszystkie auta tylnonapędowe wymagają od kierowcy trochę więcej,nie wybaczają nawet małych błędów na mokrej i śliskiej nawierzchni, starannie należy dobierać ogumienie, itp, itp, miałem BMW -miało 200km zapieprzało jak głupie, jeżdziłem w dalekie trasy ,więc wolna jazda-nie był to temat dla mnie, zrobiłem wiele wiele km i jakoś sam żyję i nikogo też nie zabiłem. Aż którego pięknego dnia jakiś gamoń wyprzedzał pod górę tira (oplem- żeby nie było) wjechał na mój pas a ja uciekłem do rowu.... i tyle tematu.. ps nieładnie plotkować o kimś kogo się nie znalo Ich bin fur Berlin...
|
|
witam. byłem przy tym wypatku jednym z pierwszych ,nie było ani pogotowia ani policji. Przyjechali za jakes 5 min. Ja jechałem samochodem którego wyprzedzał ,jechał jak debil.Bron boze zebym go osadzał ale jest taka prawda,mijał cało kolumne samochodów.Złapał lewego pogocza,zaczeło nim wozic i zatrzymał sie na drzewach.Wielki szczescie ze nikt nie szedł bo by zabił i jeszcze kogos.Jak kierowca który ma prawo jazdy pół roku moze zapanowac nad takim samochodem ,co on ma za doswiadczenie. Ciekawi mnie jedno czy by tak pisali o nim dobrze jak by zginął ktos z rodziny tych jego kolegów. A ci co pisza ze był zajebistym kolego to moze doslaki od niego tymi BEJZBOLAMI które miał w bagazniku. Powinien se kupic fiata 126p moze wtedy by miał spełnione marzenie. SZKODA CHŁOPAKA ALE DOBDZE ZE ZGINĄŁ SAM I NIKOGO ZE SOBA NIE ZABRAŁ. NIECH MU LEKKA ZIEMIA BEDZIE
|
|
Tu nie chodzi o sad, ani to jakim byl chlopakiem, kolega itd. Chodzi o to, ze prowadzil bardzo nieodpowiedzialnie i niebezpiecznie. Zginal, niestety z wlasnej winy, a mogl jeszcze zrobic krzywde innym. On juz nie ma okazji wyciagnac z tego wnioskow, a takie artykuly sa zamieszczane dlatego, ze moze chociaz inni szalejacy na drodze chwile sie zastanowia. W takich przypadkach lepiej sie chyba uczyc na bledach cudzych niz wlasnych?
|
|
JA TAM MAM GO W DUPIE ALE ZEBY ON TAK MOJA ZONKE CZY DZIECKO PRZEJECHAŁ BO JEZDZA TACY DEBILE I NIE RAZ MAŁO BRAKOWAŁO TO SAM BYM GNOJA ZASRANEGO PRZEJECHAŁ. A MAM WSPOMINAĆ JAK KOLES PRZEJECHAŁ DZIECKO OBOK AMADEUSA I JESZCZE COFNOŁ PO TYM DZIECKU I ZWIAŁ. POWIEDZ MATCE TEGO DZIECKA ZE RAFAŁ JEST OK I ZGINOŁ BO BYŁ FAJNY HEHEH I PRACOWAŁ NA AUTO SAM A NIE DAŁ MU TATA. TO MOGŁ SOBIE SZALEC. SAMA mmm90 blachara i bvłazen jestes
|
|
przyłaczam się do opinii, że nieważne jakim był człowiekiem, dobrym czy złym, lepszym czy gorszym kumplem, zostawcie to dla siebie.w tym wszystkim ważne jest to,że stracił życie przez swoją nieodpowiedzialność, nie on pierwszy i nie ostatni.droga jaka tam jest każdy widzi.nie powinien wyprzedzać w tym miejscu chociaż zakazu tam chyba nie ma.złapał pobocza i gotowe.
|
|
LUDZIE!! Czy WY zastanowiliscie sie nad tym co WY wogole wypisujecie?? Jesli nie zrobiliscie tego, zrobcie to teraz! Zamiast zakladac takie forum, powinniscie odmowic modlitwe za Chlopaka i dac mu spokojnie odejsc!!
|
|
stalo sie... nie da sie tego odwrocic faktem jest, ze koles nie dostosowal siebie i samochodu i swojej jazdy do warunkow. samochod tylno napedowy nie wybaczy nikomu tyle
|
|
tam te pobocza to sa masakra... dziury .... nie dziwie sie ze go ponioslo ....ale tam czesto ludzie chodza tymi poboczami... ograniczenie tez tam stoji ... wjazd na stacje benzynowa...na osiedle ...zaraz tory ... bylo sie spieszyc ? dobrze ze jechal sam i przy okazji nie skrzywdzil zadnej niewinnej osoby ... podejmujac ryzyko ponosi sie odpowiedzialnosc ... sam podjal ryzyko ......
|
|
Nie znam chłopaka, dla przyjaciół mógł być świetnym kumplem, niestety dla obcych mógł okazać się katem. Zapłacił najwyższą karę za swoją pewność siebie. Patrząc jak człowiek na człowieka, szkoda młodego życia, tyle jeszcze było przed nim. Patrząc na tę tragedię jako ojciec dwójki dzieci odczuwam pewna ulgę, że takiego kierowcy już nie ma. Tą drogą jeżdżę bardzo często z dziećmi i wyobrażam sobie, że nie byłoby przyjemne spotkać tego chłopaka na swoim pasie idącego na czołówkę. Moim zdaniem każdy młody kierowca przez 5 lat od dostania prawa jazdy nie powinien jeździć pojazdem o większej pojemności niż 1.0 l . Powinno to być wprowadzone w prawie. Myślę, że ograniczyło by to wypadki z udziałem młodych kierowców. Wyobraźnia by im tak nie szalała.
|
|
wlasnie minelo 12 godzin od smierci Rafała :( Tak jak madzia00 powiedziala trzeba sie pomodlic za jego duszę, u mnie swieczka sie palila od kiedy sie dowiedzialam teraz ja dopiero zgasilam po moditwie. [*] co sie stalo to sie nie odstanie... [*] RAFAL , wolimy sie witac niz zegnac :* <333 wiktorianka
|
|
Ludzie co wy w ogóle tu piszecie? Zastanawialiście się a gdyby to był ktoś z mojej rodziny? Mój syn, brat, kuzyn. Może przyjaciel? Jak byście się wtedy czuli? Na pewno nie oczernialibyście go tak... Owszem on zawsze lubił szybką jazdę, lubił poszaleć. Nie raz z nim jeździłam i po gorszych drogach jakoś żyje. To był niefart. A to, że jeździł takim a nie innym samochodem to tylko i wyłącznie jego sprawa. Ten samochód był jego marzeniem i ciężko pracował na to by móc go kupić... Trochę szacunku to zmarłego i jego bliskich... Rafałku niech Ci ziemia lekką będzie[*] ;((
|
|
Szkoda jego rodziny,załatwił im święta na cacy:( Co do jazdy BMW zgubiła go jedna podstawowa zasada ,, Nadmiar mocy samochodu nad wyobraźnią"
|
|
mowisz ograniczenia pojemnosci silnika .... myslisz ze z silnikiem 1.0 nic nie mozna zrobic ? wiem jak jerzdza nawet daewoo Tico .... tym tez mozna zrobic krzywde ... liczy sie rozwaga ..... Ci co tak mowia ze jaki to byl dobry chlopak .... chcialibyscie znalesc sie w samochodzie z rodzina jak taki ktos jedzie z drugiej strony albo wprost na "czolowke" mam nadzieje ze da to niektorym do myslenia czasu nikt nie wroci ... jemu zycia tez nie .... ale moze uratowac pare ludzkich istnien tylko zacznijcie myslec to nie jest gra ... ze sie restartujesz po zjechaniu z trasy ...... ale tak to jest jak ktos ma swojego matrixa
|
|
Bmw 528 193km ,
|
|
to jak 193, to pytanie nasuwa sie jedno... dobrze cisnal, czy jeszcze nie?
|
|
Gdyby miał silnik o pojemności 1.0l nigdy nie powziąłby się na wyprzedzanie kolumny samochodów bo ten manewr skończyłby w połowie Konarzyc. Mając jednak tyle koni pod maską podjął inną decyzję. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze stało się to praktycznie pod domem. Biorąc pod uwagę odległość do Konarzyc (nie wiem w którym miejscu mieszkał, ale załóżmy, że na samym końcu) to jadąc za tymi samochodami dojechałby do domu jakieś 60 sekund później. 60 SEKUND. Czy tyle warte było te życie?? Współczuję rodzinie, jest to wielka tragedia, to był młody człowiek, jednak za błędy płaci każdy i tego nic nie zmieni.
|
|
Owszem on zawsze lubił szybką jazdę, lubił poszaleć. Nie raz z nim jeździłam i po gorszych drogach jakoś żyje. To był niefart. A to, że jeździł takim a nie innym samochodem to tylko i wyłącznie jego sprawa. Ten samochód był jego marzeniem i ciężko pracował na to by móc go kupić... Takimi postami to juz na pewno mu wizerunku nie poprawiacie... Kazdy kto powoduje wypadek, wjezdza na przystanku w grupe ludzi, wali na czolowke itp itd. Kazdy z nich jest dla kogos rodzina, przyjacielem, znajomym itd. Czy to ma jakis wplyw na ocene jego czynu? Izuuu skoro lubil szybka jazde, jezdzilas z nim i "jakos zyjesz"... no wlasnie, "jakos"... Powinnas sie z tego faktu cieszyc, a pomyslalas, ze moze gdyby tak ktos z nim jadacy opieprzyl go pare razy za brawure i narazanie ludzi, to moze by mu to przemowilo do rozumu? Nie, jestes dumna z tego, ze szybko jezdzil, a Ty razem z nim. To nie byl niefart, to raczej do tej pory mial farta, z tego co piszesz. Chlopak majacy prawko od pol roku nie ma umiejetnosci wystarczajacych do wyprowadzenia auta z niebezpiecznych sytuacji. Niefart to bylby, gdyby jechal sobie spokojnie, a jakis wariat w niego wjechal. A tak mozna sie tylko cieszyc, ze nikomu innemu nie stala sie tam krzywda. Jakim jezdzil samochodem to jest jego sprawa, to ze na niego zapracowal to jego zasluga. Tylko czy to komus daje prawo do jezdzenia jak wariat, bez zadnego wzgledu na zycie innych osob na drodze? Niewazne jakim byl czlowiekiem, nie znalem go, wiec tego nie oceniam. Wazne, ze niestety za kolkiem nie wykazal sie mysleniem.
|
|
wlasnie ja sfoim o.9 wyprzedzam tylko gdy mam 100 % pewnosci ze wyprzedze 1 samochud a raczej traktor lub elke he he h a jak bym mial 2.8 to niewiem niewiem,tesh lubiem hardkor
|
|
ludzi ocenia sie po ich zachowaniu ..... pirat drogowy to taki cichy morderca.... ryzykuje swoim i zyciem innych .... pol biedy ze sobie cos zrobi .. podejmuje sam decyzje sam za nie odpowiada a jaka jest wina osoby co idzie prawidlowo poboczem i wpada w nia taki szaleniec ? a co do pojemnosci silnika nie zgadzam sie liczy sie pojemnosc "mozgu" mowisz ze majac mniejszy silnik nie podjalby sie takiego manewru ..ale majac nawet 2 razy taki silnik i troche rozumu logicznego myslenia tez by sie nie podejmowal .... wszystko zalezy od czlowieka a nie od maszyny ..... czlowiek jest istota myslaca a nie maszyna ... hmmm tak snujac teorie ... to po co samochody maja predkosc ponad 100 km/h skoro po drogach Polskich z taka predkoscia jezdzic sie nie powinno? to moze zakladac wszystkim ograniczniki predkosci ? czlowiek ma rozum ... i to on powinien najbardziej ograniczac skoro jezdzil tak zawsze .... a znajomi sie z tego tylko cieszyli .... a teraz wielki bulwer na forum jak mozna o nim tak mowic ... to mozecie myslec ze wiedzac co robi a nie probujac temu przeciwdzialac przyczyniliscie sie do tej tragedii .... jak sie z tym czujecie ? zadowoleni do czego wasze poparcie takich zachowan a przynajmniej nie przeciwdzialenie im doprowadzilo ?
|
|
Dran wiesz może masz racje to był błąd, że nigdy nie powiedziałam mu żeby zwolnił ale jakoś wtedy nie zwracałam uwagi na to ile miał na liczniku... I uwierz jakoś nie cieszyłam się z tego, że jeździł tak szybko ale też nie zwróciłam mu uwagi...
|
|
nieodpowiedzialny czyn, ja sie zgadzam *****, dobrze ze nie zabil nikogo wiecej i te inne pierdoly co tu sa napisane, wszyscy ***** o tym wiemy od lat bo od lat sa takie wypadki drazni mnie fakt ze ktos zaklada takie forum i wpisuje taki temat bo po co? to tylko drazenie i szukanie jakis sensacji kazdy wie co wszyscy mysla na ten temat- to samo. brawurowa jazda brak wyobrazni- skutek widoczny dzis . krotko mowiac ja, jako osoba mu bliska i jego rodzina oraz grupa przyjaciol nie zyczymy sobie zeby jakis tam czlowiek ktory pojecia nie ma kim byl rafal, wypowiadal sie bezposednio na jego temat, tym samym bezczeszczac imie zmarlego to jest chyba logiczne i proste chodzi o to co pisze sie o samym chlopaku i ogolnie nacisk na grupe ludzi ktorzy jezdza autami typu BMW etc. chlopak byl zajebisty, brak wyborazni to sprawa w jego przypadku ktorej wcale nie kwestionuje . ocena chlopaka poprzez sytuacje ktora zasitniala jest totalnym wyrazem szczytu hamstwa i prostactwa. co wyzej przedstawia pan ryba22 w swoich wypowiedziach. a co do blachary...watpie kolego ze twoja samoocena kiedykolwiek bedzie adekwatna do czlowieka normalnego zadowolonego z siebie o jakims ciekawym swiatopogladzie, co wiecej utwierdziles mnie w przekonaniu ze jestes totalnym blaznem takze krotkie WYPIERDALAJ ci rzuce i spadam z tej firmy. pozdrawiam normalnych ludzi i tyle dobranoc
|
|
A czy my mamy wpływ na "pojemność" mózgu. Nie mogę zrozumieć jak można nie widzieć zależności między jazdą mocnym, a słabym silnikiem. Czy ten chłopak kupiłby sobie te BMW gdyby miał tam 1.0 l i 50KM?? Kupił ten samochód by mieć moc pod maską, chciał czuć prędkość i smród palonych gum. Powtarzam, młodzi kierowcy nie powinni mieć prawa jazdy na samochody o dużej mocy, niech się najpierw nauczą jeździć i nabiorą doświadczenia. Jestem pewien, że spadłyby statystyki wypadków z ich udziałem.
|
|
Zginęła jedna nieodpowiedzialna osoba i dobrze, że tylko jedna. Jakby w wypadku zginął ktoś z waszej rodziny, to czy nadal byście pisali, że to dobry kumpel? Kumpel nie kumpel, przede wszystkim był człowiekiem i kierowcą, a swoją zachowaniem pokazał, jak bardzo zasługiwał na te określenia. Liczba koni mechanicznych pod maską nie jest miarą ani człowieczeństwa, ani zdobytego doświadczenia na drodze. BWM czy inna marka, bez różnicy i polonezem mógłby rozbić się na drzewie. Jeśli ktoś jest nieodpowiedzialny, to właśnie jego własna rodzina powinna go uświadomić. To jest obowiązek moralny każdego, kto nie chciałby, żeby jego bliski zginął z ręki wariata na drodze. RIP
|
|
Czy każda rozmowa na tym forum musi się kończyć w ten sam idiotyczny sposób? Po co w ogóle ten temat? Nie ma sensu ani go oskarżać ani tym bardziej bronić, bo gdyby miał choć trochę oleju w głowie i był odpowiedzialny, to nie doszło by do tej tragedii. Dostał gówniarz bemkę i cały świat, a raczej Łomża jego. Ludzie, przejrzyjcie na oczy, absolutnie nie mówię, że wszyscy są tacy sami i że każdy młody będzie odpierdzielał i szalał. Szczęście w nieszczęściu, że nie zrobił nikomu innemu krzywdy, tylko siebie pozbawił życia. Może to nauczka dla innych, dla których nie jest za późno? Wątpię ...
|
|
Te BMW dla Rafała było za szybkie 2.8 to dla niego za duże a ja się wnerwiałem jak się drażnił zemną że ja swoją 2.5 go nie mogę dognać. Teraz dało mi to dużo do zrozumienia i zadziałało ostro na wyobraźnię. Pomyśleć że już nie zobaczysz znów wieczorem tej znajomej mordy. Po co on tak gnał ??Wieczorami śmigał pełnym wozem nie wiele brakowało a mogło by kiedyś to być 5 trupów. Ale nie jeździł tak jak to twierdzą inni jakiś pirat drogowy. Każdemu z nas zdarza się gnać . Jak dla mnie dało mi to dużo do zrozumienia że noga z gazu i mieć się bardzo czujnie na uwadze.
|
|
Był przygłupem - jego sprawa, oby inne przygłupy brały z niego przykład - giń sam, nie zabijaj postronnych. I trzeba to powiedzieć mimo tego, że o zmarłych wypada mówić dobrze. Nie róbmy z niego bohatera - zbyt często z morderców robi się biedne ofiary (złych dróg, opadów, koni mechanicznych) a prawda jest taka, że kto lekceważy niebezpieczeństwo związane z szybką jazdą, szpanuje przed durnymi pannicami ten ma szczęście, że jeszcze żyje i nikogo nie zabił. Ten nie miał pecha - po prostu tym razem się nie po szczęściło i skończyło się tak jak miało się skończyć. Ważne, że już nikogo nie zabije.
|
|
temat jest wielce potrzebny. jeśli przez ten topic choć raz ktoś nie pojedzie tak jak on to było warto tu pisać!
|
|
mmmm90: dziękuj Bogu z z Tobą nie jechał, albo Twoimi koleżankami
|
|
usprawiedliwianie i przyzwolenie spoleczne prowadzi do tego ze nasze drogi naleza do najniebezpieczniejszych na swiecie ..... przyzwolenie na jazde po alkoholu jak rowniez usprawiedliwianie takiego postepowania a bo wypil tylko piwo .... tak samo jak z przekraczaniem przepisow a bo jechal tylko 30 szybciej niz przepisy pozwalaja .... nie mowie juz o tych wariatach drogowych .... a jeszcze zdaza sie tak ... ze rodzina niewinna ginie w wypadku a sprawcy nic sie nie stanie... i pozniej tlumaczenie a bo nie chcialem ..... proste ze nie ..... ale fakt jest faktem ktos traci zycie ....wiec moze warto czasem pomyslec wczesniej niz byc nastepnym takim przykladem do czego prowadzi brawura i .... (pomine co nasuwa sie na mysl) a zeby ktos jeszcze jechal w tym samochodzie ? nastepnym razem zastanowcie sie z kim wsiadacie do samochodu i czy napewno dojedziecie .... wypadki wypadkami sa nieuniknione .... ale ich liczba i statystki porazaja .... tak jak po kazdej smierci zolnierza na misji wielka dyskusja czy misja jest potrzeba czy nie .... ale na misjach nie zginelo przez pare lat tylu zolnierzy co ginie ludzi w wekend na polskich drogach ..... to ze szybcie mozna zginac na drodze niz na wojnie o czyms swiadczy ... moze taka tragedia skloni kogos do przemyslen .... kazdy pirat drogowy mniej to bezpieczniejsze drogi ...... moze warto by ci piraci byli eliminowani w cywilizowany sposob ....
|
|
[*][*][*] Rafałku spoczywaj w pokoju [*][*][*] :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
|
|
CZY WAZNA JEST MARKA SAMOCHODU? POJEMNOŚĆ SILNIKA? W TAKIEJ SYTUACJI NAPEWNO NIE. CZYTAJAC WASZE WYPOWIEDZI MAM WRAZENIE ZE NIEKTORE OSOBY JAKBY BYLY ZAZDROSNE ZE 19-LETNI CHLOPAK POSIADAL TAKIE AUTO. NIE ZNALAM OSOBISCIE CHLOPAKA, ALE SLYSZALAM O NIM BARDZO DUZO. BYL PRACOWITY, POMOCNY, WYROZUMIALY ITP I TO WLASNIE ON SAM ZAPRACOWAL SOBIE NA TE AUTO. CIEKAWI MNIE JEDNO, A MIANOWICIE. GDYBY KOGOS Z WAS DOTYCZYLA TAKA TRAGEDIA CIEKAWE CO BYSCIE ZROBILI? TEZ BYSCIE TAK PISALI?WYCIAGALI BRUDY ITP? NA SWIECIE SA LUDZIE KTORZY CHORUJA PSYCHICZNIE, SA LUDZIE KTORZY PIJĄ, CPAJĄ I SA TACY KTORZY LUBIA SZYBKA JAZDE. DLACZEGO TWIERDZICE ZE CHLOPAK NIEDOSTOPSOWAL PREDKOSCI JAZDY? BYLISCIE, WIDZIELISCIE JAK JECHAL?? A MOZE TO SAMOCHOD ZAWIÓDŁ?? ZASTANOWILISCIE SIE NAD TYM? TAAAK, WIELE OSOB ODPOWIE: TAK JA WIDZIALEM, MOJ KUMPEL WIDZIAL, A TAK NAPAWDE NIC NIE WIECIE I NIC NIE WIDZIELISCIE! WSPÓLCZUJE RODZINIE, BLISKIM, PRZYJACIOLOM RAFAŁA. NIE CHCIALABYM BYC NA ICH MIEJSCU I CZYTAC TAKIE SWINSTWA JAKIE WY PISZECIE O NIM!!! [*]
|
|
[*] Spoczywaj w pokoju .
|
|
[*] Spoczywaj w pokoju .
|
|
Wlasnie porownalas chlopaka do chorego psychicznie, cpuna i alkoholika... Kto pisze swinstwa? Pomijajac fakt, ze choroba psychiczna nie jest wina chorego, cpanie, alkoholizm i brawura na drodze wynikaja z wyboru. Skad wiadomo, ze nie dostosowal predkosci? Na wyboistej drodze, z koleinami, o sporym natezeniu ruchu, wyprzedzal kolumne samochodow... Biorac pod uwage to i stan w jakim skonczylo auto, to uwazasz ze ile jechal? 60km/h? Poza tym nie jest wina samochodu, ze kierowca zlapal pobocze i nie potrafil go wyprowadzic. Usprawiedliwiajac brawurowa jazde pokazujesz jedynie, ze wielu ludzi jeszcze zginie, wlasnie dlatego, ze zamiast przestrzegac, to wszyscy im przyklaskuja.
|
|
remontyy, nie KRZYCZ, bo i tak nikt nie usłyszy :P Gdyby w Polakach była wykształcona kultura obywatelska, to i kultura na drodze by się znalazła. Wówczas wszyscy posłusznie jeździliby przepisowo, nikt by nie gnał, drzewa stałyby na swoich miejscach, idąc wieczorem nieoświetloną ulicą miałbyś pewność, że żaden wariat nie zabije, ..... i może tracilibyśmy te cenne sekundy, ale nasze życie byłoby bezpieczniejsze i pozbawione zbędnej agresji, ..... i to niezależnie od stanu dróg czy warunków atmosferycznych. Historia naszego narodu pokutuje w naszej mentalności i prędko tego nie zmienimy, póki nie zabierzemy się za zmianę siebie i najbliższego otoczenia. Przykład z życia: mam prawo jazdy od 4 lat i do pewnego czasu jeździłem samochodem zgodnie z własnym "zdrowym rozsądkiem" (np. kiedy jest okazja, to gnać, jak trzeba to łamać przepisy itd.) Jednak to się zmieniło, gdy wyszedłem cało z poważnego wypadku, a na dodatek ktoś mi bardzo bliski został potrącony na pasach. I szczerze mówiąc, dało mi to tak wiele do myślenia, że teraz mam serdecznie gdzieś szybką jazdę na drodze. Jadąc po mieście 50 km/h zamiast 80, jadąc 110 na ekspresówce zamiast 180, zawsze dojadę do celu, na pewno później, ale bezpieczniej. Natomiast gdy widzę szaleńców, którzy na mokrej jezdni przy ograniczonej widoczności gnają po 140 i więcej, to myślę sobie, że skoro tak się spieszą, to niech już odejdą, bo czasu nie dogonią. I to tyle ode mnie. Niech każdy się zastanowi, czy jego życie jest warte tych minut, które zyskuje na szybkiej jeździe.
|
|
dlaczego myslimy ze nie dostosowal predkosci jazdy ? "Dzisiaj o godzinie 9,30 doszło do wypadku na Alei Legionów w Łomży. 19 - letni kierowca wyprzedzał kolumnę samochodów. Nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze. Stracił panowanie nad pojazdem, wpadł do rowu i uderzył w drzewo. Młody mężczyzna zginął na miejscu. tak powiedział nam rzecznik prasowy KWP w Białymstoku" zarobil na BMW po szkole roznoszac ulotki ? nie rozsmieszaj mnie .... a zreszta nie wazny samochod nie wazna pojemnosc silnika ... wazne jak sie jezdzi ... pare razy sie nie udalo nikomu nic zrobic ....
|
|
sa zdjecia na http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091110/REG20/549369637 nikt mi nie powie ze tak wyglada samochod p uderzeniu z predkoscia 60 km/h
|
|
do mmmmm90 to spadaj. razem z każdym morderca drogowym z tego kraju. ja nawet nie czytałem ze to cała kolumna była!!!!!!!!!!jeszcze gorzej bym pisał ale mam juz dość. Potępiam takie akcje i nic tu nie ma do rzeczy kto jaki był. W tej sytuacji był imbecylem i drogowym morderca i dobrze ze to tylko on a nie kogos innego zabił. A moze wcale zeby kogos innego to bys pisała aby go bronić zeby go nie zamykali bo on taki fajny i sam zarobił na ta skorupe KTOŚ JUZ CHYBA TAM WYŻEJ NAPISAŁ ZE TAK MUSIAŁO SIE SKONCZYC bo tam wiedział jak on jezdził czy jak!!!!!! TAK WIEC mmm90 Ty moze tez nie masz wyobraźni i nie pomogłaś swojemu koledze.szkoda no ale cóż
|
|
Ze zdjęć można wnioskować jeszcze jedno, że kierowca nie zapiął pasów. Samochód mimo że wygląda okropnie, to nie zostały w nim zmiażdżone elementy podwozia i nie doszło do przemieszczenia przedniej części pojazdu. Przy zapiętych pasach i działającej poduszce powietrznej miałby chociaż szansę na przeżycie, a tak stracił życie.
|
|
Autor: remontyy (---.lom.netster.pl) Data: 11-11-09 11:25 czego tu zazdroscic? te auto nie jest wcale drogie i kazdego przecietnego kierowce z lomzy na nie stac . a pojemnosc silnika jest bardzo wazna bo jezdzilem mocnymi furami a i maluchem sie zdazylo kierowac i ci powiem ze co sie rozpedzac do 80 3 minuty to nie do 200 w 30 sekund
|
|
Uwielbiam moje BMW i nie wyobrażam sobie posiadania auta innej marki i dodam ,że można takim autem jeździć normalnie nikogo nie krzywdząc,a te wszystkie pomyje wlewane na beemki są stąd,że nie każdego stać na jego utrzymanie. Po drugie to człowiek prowadzi samochód a nie samochód człowieka,jeśli się siada za kółko trzeba myśleć o tym co się robi. Po trzecie zamiast pisać weźcie różaniec i pomódlcie się za tego chłopaka bo to jedno co możecie dla Niego zrobić zamiast nakręcać tę jałową dyskusję
|
|
Wyrazy współczucia A swoja drogą to bardzo niebezpieczny odcinek gdyż nie ma tam oświetlenia ulicznego.Wiele razy tamtędy jeździłem miałem różne niebezpieczne przypadki
|
|
a te wszystkie pomyje wlewane na beemki są stąd,że nie każdego stać na jego utrzymanie. Szczerze mowiac, troche watpiwy argument... Jest wiele aut, na ktorych utrzymanie nie stac wielu osob, a zarzuty sa glownie do kierowcow BMW. Cos w tym jednak jest, bo wiele osob lubiacych niebezpieczna jazde wybiera akurat ta marke. Zreszta opisywany wypadek dolozyl do tego kolejna cegielke. Nie oznacza to, ze kazdy kto jezdzi BMW jest bezmyslnym kierowca.
|
|
czy utrzymanie BMW jest naprawde takie drogie, czym różni się olej, opony, paliwo i inne żeczy od tych stosowanych do innych marek ???
|
|
Niestety tak to jest : duża moc silnika, tylny napęd, śliska nawierzchnia, koleiny no i brak doświadczenia !!! Przestroga dla innych
|
|
odjebci* sie od niego ! sami nie wiecie jak co bylo a wnioskujecie na przykladach.. waszej durnej wyobrazni/!
|
|
pfffff "odjebcie sie od niego".... jakie to zalosne. dobrze wiemy jak bylo ,przepisowo nie bylo .
|
|
młody chłopak zginął a wy zamiast uszanować jego pamięc wypisujecie bzdury na forum. Czy ważna jest marka samochodu? W tym momencie Powiem tyle gówno przeżyliście gówno wiecie [*]
|
|
eehh,przeanalizujcie sytuację....... mokry asfalt, nierówna nawierzchnia,koleiny..... szerokość w tamtym miejscu pozwala na minięcie się bezproblemowe 2óch tirów..... kierowca przy wyprzedzaniu złapał lewego pobocza.... też miałem 528, na autostradach prowadzi się idealnie, tylny napęd i prawie 200KM wymaga!!! umiejętności!!! auto daje frajdę -robi 100 w 7,5sek, ale jest dla kierowców,którzy "trochę pojeździli" moje wnioski - szerokość na wyprzedzanie -optymalna - więc dlaczego złapał drugiego krańca drogi??? 528 przy mocnym nadepnięciu staje trochę "dęba" - przy koleinach za bp mogło trochę targąć - złapał pobocza- jeśli ktoś pisze o niefarcie jaki miał kierowca niewiele wie o jeździe szybkimi tylnonapędowymi autami - zawinił brak doświadczenia i obycia z mocnym autem a nie niefart niefart to wtedy jak nie trafisz w lotto szóstki... morał dla "świeżych drajwerów" - nie odrazu Warszawę zbudowano, małymi kroczkami, mniejsze moce, szlifowanie umiejętności na zamkniętych placach i wtedy można sięgać na wyższą półkę Ich bin fur Berlin...
|
|
No i dziś kolejny przypadek jazdy. Wjeżdżam do Stawisk od strony Łomży. Przede mną samochód zwalnia gdyż teren zabudowany, ja zwalniam z tego samego powodu, patrzę na licznik 54km/h, mamy jakieś 100m do skrzyżowania z ulicami 550-lecia, Pocztowa, Łomżyńska, podjazd pod górkę, podwójna ciągła, łuk na drodze i zgadnijcie kto zaczął nas wyprzedzać?? Oczywiście czerwone BMW. Wyprzedził mnie, zza łuku wyłania się samochód z naprzeciwka, on hamuje (widac nie miał ABS bo mu koła zblokowało), miał jakieś 110km/h, tył zaczyna zarzucać zjeżdża na mój pas przede mnie (na szczęście nie mam zwyczaju siedzieć nikomu na ogonie, więc miał sporo miejsca). Udało się, a jak nie wiele brakowało. Nie twierdzę, że wszyscy kierowcy BMW są groźni i nieodpowiedzialni. Jednak nieda się niezauważyć, że kierowcy takich 10-letnich BMW są najgroźniejsi, bo prawda jest taka, że samochód w takim wieku nie jest drogi w utrzymaniu, a to, że właściciele tych aut tak się wywyższają tylko potwierdza regułę. Młody kierowca+10 letnie BMW = 40%wypadek
|
|
dziś o 21, aleja Piłsudskiego - dwa samochody znanej nam wszystkim marki w ścigają się PRZY JAKŻE DOBRYCH WARUNKACH POGODOWYCH!!!! Przestańcie pieprzyc że samochód nie świadczy jak właśnie świadczy, 80-90% "kierowców" w co najmniej 10-letnich BMW to takie właśnie gnojki i mordercy!
|
|
w dupie byliście - gówno widzieliście ! tylko tak można określić te wasze wypociny na tym forum. Ludzie oszczędźcie sobie tych komentarzy na Jego temat , bo to i tak nic nie zmieni. Nie cofie to czasu , nie cofnie bólu jaki jest. A coś wam to da jak popiszecie na Jego temat ? Bo nie wydaje mi sie, że tak. Marka samochodu w tym momencie nie jest ważna , nie jest ważne też jak jeździł , ważne jest że nie ma go wśród nas ! Ważne jest żeby pamietać o Nim jako dobrym człowieku . Najlepszym wyjściem jest pochylić głowę i przemilczeć zbędne komentarze. I nie przysparzać jeszcze większego BÓLU ludziom którzy to czytają , i dla których Rafał znaczył coś więcej niż znajomy !! Ludzie trochę pokory. Bo każdemu z Nas może w najmniej oczekiwanym momencie stać sie coś złego... Także proszę WAS w imieniu swoim jak i osób bliskich RAfałowi , skończcie te brednie. A pseudo przyjaciołom podziękujemy już , za te dopowiedziane słowa i głupoty. Pokój Twojej Duszy... :( [*] Kiedyś znów sie spotkamy.
|
|
Ona ! to kto wg. ciebie jest winien??? bagrmosen
|
|
zapewne drzewo
|
|
kazdy winny tylko nie pirat drogowy
|
|
kiedys tak musialo sie skonczyc.
|
|
weźcie nie komentujcie po co to komu gówno o tym wiecie. Teraz możemy tylko sie pomodlić. OGARNIJCIE się bo naprawde sieke w bani macie co niektórzy. Młody chłopak zginął a wy gadacie a nie wiecie sami o czym [*]
|
|
Ona.cz "Marka samochodu w tym momencie nie jest ważna , nie jest ważne też jak jeździł , ważne jest że nie ma go wśród nas ! Ważne jest żeby pamietać o Nim jako dobrym człowieku ." Zastanow sie najpierw co sama piszesz. Napewno Ci ktorzy go znali powinni o nim pamietac. Marka samochodu moze i nie jest wazne, ale to jak jezdzil, jak jechal jest wazne - WAZNE jako przestroga dla innych mlodych kierowcow. A napisze Ci jedno. 2 lata temu siostra zginela przez takiego "mistrza" kierownicy, ktory nie opanowal auta i uwierz mi widok mlodej dziewczyny, ktora przez 4 dni jako "roslinka" walczy o zycie jest nie do zapomnienia. Dlatego smutna to chwial, bo mldy czlowiek zginal, ale jest okazja do dyskusji na temat "mlodych" kierowcow
|
|
jestem za Tobą fionix !!! Pokój Twojej Duszy.
|
|
Do Wyborcy. On jechał w pasach zapietych, wiem bo byłem jednym z pierwszych przy wypadku.Ale siła uderzenia była tak duza przy tej predkosci ze to nic nie pomogło.Widziałem juz dawno jak on jezdził to droga to musiało sie tak skonczyc.ON BYŁ SKAZANY NA TAKA SMIERC ZA TAKA JAZDE.
|
|
murzyn jak możesz takie coś pisać?? "ON BYŁ SKAZANY NA TAKA SMIERC ZA TAKA JAZDE." -> durny jesteś. A ty w takim razie na jaką śmierć jesteś skazany i za co????????????? RAFAŁ SPOCZYWAJ W POKOJU [*]
|
|
Mał@ chyba mu chodzilo o to, ze jezdzac tak jak jezdzil bylo kwestia czasu, az sobie zrobi krzywde... I co w tym jest durnego?
|
|
wlasnieeee
|
|
Powiem krutko jechał debil stwarzał wypaki zagrorzenia
|
|
Ch.uj, skończcie już ten temat, stało się i się nie odstanie. Szkoda tylko życia ludzkiego. _________________________________________________________
|
|
Tak go obczerniacie a tak naprawdę wcale go nie znaliście był naprawdę kolorową osobą nawet nie macie pojęcia jak my (jego rodzina) czujemy się czytając te wszystkie bzdury i wyzwiska skierowane pod jego adresem. zapracował na ten samochód sam charował od świtu do nocy jego marzeniem był taki samochód i nalezał mu się on za taką charówkę zastanówcie się czasam jak by to była wma bliska osoba ja tez kiedyś nie rozumiałam jka to jest stracić bliską osobę w wypadku lecz niestety miałm okazję się przekonac i nie życze tego nikomu!!! wszystkim osobom które go obczerniają chciałam zakomunikowac ze jest mi bardzo przykro to czytac ale trudno tacy są ludzie na tym swiecie 0 współczucia Spoczywaj w pokoju Wujaszku nigdy nie myślałam ze tak szybko się pozegnamy ale i tak zawsze będziesz w moim sercu [*][*][*]
|
|
Zgadzam się z Agnieszka! Dajcie sobie spokój z tym tematem nie znaliście chłopaka i piep*zycie takie głupoty na jego temat! Lepiej by było jak byście się za niego pomodlili, a nie siedzieli i wypisywali głupoty! Spoczywaj w pokoju.. [*]
|
|
Do przyjaciół i obrońców... Co gdyby nie zabił tylko siebie, ale kogoś z waszej rodziny, nie daj Boże matkę, rodzeństwo? Znienawidzilibyście chłopaka do końca życie, gadalibyście na niego równo... Ta sytuacja jest idealnym przykładem dla wszystkich, aby myśleć za kierownicą i jak niebezpieczny może być kierowca... Nie ważne jaki masz samochód, ważne czy potrafisz pomyśleć nad tym jakie są konsekwencje nieodpowiedzialnej i brawurowej jazdy, w tym wypadku tego zabrakło i jak parę osób już mówiło, widać, że wiele razy też tego brakowało... Współczuję rodzinie i niech spoczywa w pokoju.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |