niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dom „na końcu świata”...

Witam
Chciałem napisać właśnie na temat poruszanego poniżej problemu pokrzywdzonych matek mieszkających w tej miejscowości . Powiem iż jest to niewątpliwie problem ,a tym bardziej teraz kiedy zbliża się okres zimowy .
Zmierzam do tego że każdy czyta ,kręci głową i sobie myśli ,kurna faktycznie ci ludzi mają przerąbane .
Skoro gazeta porusza takie problemy ,to myślę ,że powinna najwięcej przyczynić się do tego aby tym ludziom pomóc ,i nie myślę tu aby kupowali im węgiel .Myślę że największą pomocą było by jakby zorganizowali taką zbiórkę wszystkich rzeczy bo na pewno każdy z nas ma coś w domu co mogło by się przydać tym ludziom ,nie wiem ubranka ,buty ,a nawet kupić kilo cukru albo coś w tym stylu ,albo przekazać chociaż niewielką sumę pieniędzy ,powiedzmy 5 lub 10 zł. tylko nikt nie będzie z tym grzał do tej miejscowości.
Dlatego mobilizuję tu redakcję aby taką zbiórkę zorganizowali ,a na pewno każdy coś przyniesie ,przynajmniej tak będziemy mogli pomóc

Co wy na to ??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dom „na końcu świata”...

W pełni popieram i oburącz się pod nią podpisuję.

Szkoda też ze nasze prawo jest nadal takie badziewne. Często słyszymy lub czytamy : ,,Mąż pił i bił więc uciekłam z szóstką dzieci". Teraz dajcie nam utrzymanie i mieszkanie bo męża zostawiłam czasem w pięknym domu, z nie złą bryką i finansami a sama jestem z dziećmi bez środków do życia.
Czy nie powinien być pogoniony z tego domu ten mąż, a oni pozostać?
Polskie prawo pozostawia jego - winowajcę w spokoju i luksusie jak gdyby nagradzając go za jego podłość wobec rodziny a na tułaczkę przyzwala ofiarom jego zbrodni.
Sytuacja ta trwa od wielu lat, nie zmienia jej żadna opcja polityczna ni też zadna ,,sztafeta żądząca".

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org