Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Siłownia |
Witam, mam pare pytań odnośnie zapisania się na siłownie. A więc mam 185cm wzrostu, 15 lat i wage 64 kg. Czy mam się zapisać na siłownie czy wykonywać ćwiczenia w domu? Czy warto brać białko? Gdzie jest dobra siłownia i w miare tania? Jaka dieta i jak ćwiczyć? Za odp wielkie dzięki i pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Siłownia |
masz do tego inne fora
|
|
na początek zapisz się, sprawdź czy będziesz miał zapał do ćwiczeń czy tylko Ci się tak wydawało. Przez pierwsze miesiące nie wydawaj kasy na odżywki. W każdej siłowni jest instruktor poproś o program ćwiczeń. Zwerbuj znajomego na wspólne treningi, zawsze raźniej i czas szybciej mija.
|
|
64 kg ....to juz nie musisz pakowac ..osiągnełeś max Ps. TY to lekarza sie zgłoś ,a nie na siłownie.Chłopie masz straszną NIEDOWAGE!!!!!! RUMCAJS
|
|
hmm przy takim wzrocie tyle wagi.. Chcesz jakiś porad to obejrzyj sobie te forum: www.sfd.pl
|
|
|
www.sfd.pl/
|
|
osobiście to nie wiem. (te idioci co innych nazywają koksiarzami to jakaś parodia!)
|
|
zapisz sie na silownie przez pierwsze dwa miesiace cwicz na sucho spozywajac rzeczy wysokobialkowe pozniej polecam odzywkie taka jak cramass firmy hi tec osobiscie to tylko to uzywalem. ja chodzilem przez 5 lat do silowni relax na dmowskiego wedlug mnie maja najlepszy sprzet do cwiczen a co do rodzaju cwiczen to dobierze je dla ciebie instruktor
|
|
ja ci zazdroszczę tej wagi-przy 175 cm ważę 67 kg, jak Ty to robisz?
|
|
ucz sie a nie pakuj koksiarzu I po ch.uj jedziesz chłopakowi od koksiarzy jak się nawet na siłkę nie zapisał ? Robisz lipę ludziom z forum, którego banner masz u siebie w podpisie... A poza tym nie każdy ćwiczący w domu/na siłce to koksiarz, jakbyś nie wiedział... Wracając do tematu, uważam, że 15 lat to nie jest najlepsza pora na śmiganie do siłki. Człowiek w tym wieku jeszcze ciągle rośnie, układ kostny nie jest jeszcze w pełni ukształtowany i ćwiczeniami z (nie daj Boże dużymi) ciężarami można sobie tylko lipy narobić... Możesz za to robić masę ćwiczeń w domu (pompki, podciąganie się na drążku itd.). Nie ulegaj presji kolegów i poczekaj jeszcze z siłownią ze 2,3 lata.
|
|
CandyGirl podoba mi się twoje poczucie humoru :)
|
|
ANTY ma rację za młody jesteś jeszcze poczekaj ze 2 lata do tych 17 lat wtedy już jest w porządku. Fakt mało ważysz przy tym wzroście ale pewnie przy dobrym jedzeniu i posiłkach, nie dwie kanapki i prowiorycznym ćwiczeniu w domu waga powinna spokojnie ruszyć do przodu, ale zrobisz jak zechcesz. Jeżeli się już zdecydujesz na siłownie to tylko i wyłącznie pod okiem instruktora i pamiętaj że na zbudowanie mięśni trzeba czasu i cierpliwości jeśli chcesz pochodzić 1,2 miesiące na siłownie daruj sobie, szkoda czasu twojego i pieniędzy 100mph jeżeli nie wiesz o co chodzi do nie udzialaj się, sprawdz co to koksiarz no no CandyGirl dobre ma poczucie humoru:P Candy hmm może więcej przydało by się ruchu?;)
|
|
właśnie chciałabym biegać ale nie mam z kim ;/
|
|
ja z bieganiem odpadam ale juz spacer co innego:P spiesz się bo niedługo zima a wtedy to będziesz mogla np na łyżwach pojeździć a nie biegać;)
|
|
przez spacer to ja nie schudnę ;P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |