piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dorabiać jako taksówkarz??

No właśnie, mam sporo wolnego czasu (i samochód),a z robotą u nas ciężko i trudno znaleźć coś na dorobienie. Tak sobie pomyślałem może na taksiarza....?? Czy warto?? Co trzeba zrobić??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dorabiać jako taksówkarz??

jak bedziesz napierdzielac dwie zmiany to zawsze cos zarobisz a jak bedizesz chcial isc i w kawalerke i t d to niee warto

Musisz zainwestowac jeszcze 4-5tys zł. Nie w kazdej firmie bedziesz mogl jezdzic (w niektorych poprostu nie przyjmuja). Musisz liczyc sie tez z kosztami jakie ponosi taxowkarz. Ale zycze powodzenia.

(-_-)

Musisz zrobić kurs na taxi, złożyć wniosek o przyznanie licencji, zarejestrować działalność gospodarczą, zrobić przegląd samochodu, dokonać wpisu do dowodu rejestracyjnego jako taxi. Do tego zakup radia, taksometru, kasy fiskalnej. Czy warto? Wydaje mi się, że to jest dobre dla emerytów, którzy chcą sobie dorobić do emerytury. Ale chcąc się utrzymać tylko z taksówki to raczej będzie ciężko. Oczywiście nie wiem na 100%.Lepiej niech się wypowie ktoś kto jeździ na taxi. Choć i tak myślę, że sporo czasu potrzeba nim by Ci się zwróciła zainwestowana kasa.

Z ekonomicznego punktu widzenia, praca taksówkarza to praca po która mogą sięgnąć wszyscy faceci, którzy mają problemy z obecna pracą lub też są bezrobotni i mają auto. Nie wiem ile jest taksówek w naszym mieście, ale gdyby wprowadzić wolną konkurencję (tzn. przewóz osób), stawki za km spadłyby, a więcej osób by jeździło taksówkami, ponieważ nasza komunikacja miejska, nie ma co ukrywać, dobra nie jest.

Nie wiem czy to jest możliwe u nas w Łomży, ale może zamiast płacić korporacji za bycie pod ich skrzydłami, spróbuj coś z tym przewozem osób.

chyba nie jest tak źle bo furki coraz lepsze

Taksówkarz zarabia ok. 3 - 4 tysięcy. Same jazdy to nie wszystko - dostają prowizję (100zł lub prowizja w naturze od agencji towarzyskich za naganianie klientów, od pomocy drogowej za powiadomienie o stłuczce itp)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org