Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cb radio jakie ? |
jakie sa dobre radia cb za rasadne pieniadze ? co byscie propoowali jaka firme.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cb radio jakie ? |
cobra, lub onwa za smieszna kase
|
|
ja mam "ttj" jestem zadowolony
|
|
TTJ, ewentualnie jesli zalezy ci na dobrym bardzo radiu To President kazdy model do 10W mozna rozkrecic zeby mial mocy wtedy zasieg jest leprzy o wiele Przyjdzie czas ...
|
|
ttj to byl problem z koncowka gruchy.. no nie we wszystkich modelach... zalezy ile masz kasy do wydania
|
|
uniden niezłe radio za rozsądną cenę dosyć tanie a jest na podzespołach "president"
|
|
UNIDEN PRO 520 XL np. http://www.allegro.pl/item739980681_uniden_pro_520_xl_520xl_full_komplet_gw12m_wtyk.html
|
|
To optymalny wybór. Do tego dokup antenę Sirio , ew. Wilson. Ja tam zawsze czytam na specjalistycznych forach. U tego samego gościa kupisz komplet: http://www.allegro.pl/item739982988_uniden_520_xl_full_komplet_sirio_as_100_wtyk.html
|
|
Zdecydowanie UNIDEN 520 XL - Latam na nim już 2 lata i wiesz ci jeszcze raz bym sobie je kupił, tylko jeśli chodzi o antenke to polecam min 1,5 metra bat (np ML 145)
|
|
W tej samej cenie masz ML145. Ale ta długość nie wszystkim pasuje do osobówki. Znam takich co zmieniali na krótsze. http://www.allegro.pl/item739985747_uniden_520_xl_full_komplet_sirio_ml_145_wtyk.html
|
|
do auta osobowego Uniden pro 520 XL jest bardzo dobrym rozwiązaniem ( tyle że tego radia trzeba szukać "pod ladą" ze względu na brak homologacji).Ciekawą alternatywą dla nowego "taniego" radia są używane sprzęty,niemniej cena czasem jest dość wysoka(mam na myśli radia typu alan18).Z anten mogę polecić oryginalną MLKę 145 z firmy sirio,dobrze się sprawdza nawet przy większych prędkościach nie spada z dachu,komplet Uniden z MLKą to koszt ok 400 złotych,za te pieniądze mamy przyzwoity sprzęt do radia.W miarę upływu czasu sporo osób jednak zamienia to na nieco bardziej rozbudowane zestawy,dłuższe anteny,radia wstęgowe,ale to już zależy tylko od tego czy CB stanie się pasją czy radia używamy tylko do unikania "miśków" :)
|
|
tak krótko za 500zł można liczyć na zestaw do w miarę sprawnego omijania miśkó i korków??
|
|
President Johnny II + antena president Missouri ... zaplacisz kilka gorszy wiecej, ale wiesz za co... Polecam, teraz jest promocja w media expert na to radio - 419 pln
|
|
a istnieją anteny "krótkie" z jakimś wzmacniaczem czy coś w tym rodzaju, pytam z ciekawości bo nie mam pojecia żadnego, ponieważ 2,5m bat na dachu na rodzinnym aucie to dla mnie nieporozumienie...
|
|
Jedź do SERVISU CB przy Urzędzie Celnym. Gostek tam doradzi ci najlepszy sprzęt za rozsądna cenę. Jest fachmanem w tych tematach. I ma wszystko na miejscu od radia przez wzmacniak po antenę. JESZCZE RAZ SZCZERZE POLECAM
|
|
tego serwisu na poznańskiej już niestety nie ma,właściciel przeniósł wszystko do sklepu na legionów :(
|
|
Za dobrą cenę kup sobie radio MK3 Onwa i antenę ML145. To będzie tani dobry zestaw, a jak chcesz mieć lepszą słyszalność to dokup sobie gruszkę ze wzmocnieniem. Taki zestaw z radiem wyniesie około 400 zł bez gruszki. Chyba, że się zdecydujesz na gruszkę ze wzmocnieniem to musisz dołożyć do interesu jeszcze około 100 zł. Cały zestaw zupełnie legalny. A co do kupowania na allegro to odradzam z kilku powodów : 1) Sprzęt nie będzie zestrojony. Każda antena stroi się inaczej na różnych autach. Nie ma takich anten których nie trzeba stroić. 2) W razie problemów z radiem można podjechać do sklepu w którym się kupiło i naprawią to w ramach gwarancji, nie trzeba się bawić w wysyłanie paczek, które najczęściej kończą się nie uznaniem gwarancji z powodu złego zabezpieczenia paczki ( każdy wie jak działa polska poczta ) 3) Oszczędzasz czas. Jedziesz do sklepu - wybierasz model - kupujesz - montujesz na swoim samochodzie i na nim stroisz zestaw - korzystasz. Osobiście polecam sklep na Al. Legionów na przeciwko jednostki wojskowej. Duży asortyment, fachowa obsługa. To na wszystko w tym temacie. Szerokości! Do usłyszenia na 19
|
|
Walkie-Talkie tańsze....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |