Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZŁOTÓWKI CZY EURO ??? |
Jakie pieniądze waszym zdaniem powinny obowiązywać w Polsce i dlaczego?? (Pytanie do normalnych czyli prosiłbym o powstrzymanie się od wypowiedzi debili takich jak np jaś śmietana i inne chore dzieci)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZŁOTÓWKI CZY EURO ??? |
Euro ale nie po takim kursie jak jest teraz.
|
|
Euro jest nieuchronnie nadchodzace i potrzebne. Fakt ze Polska radzi sobie w kryzysie nadspodziewanie dobrze dzieki zlotowce... "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Tylko złotówka. Euro jest potrzebne wielkim przedsiębiorstwom i biznesmenom, a nie nam zwykłym obywatelom.
|
|
tylko nasz polski zloty, po wprowadzeniu euro bedzie syf i bieda
|
|
złotówka
|
|
Złotówka! Pomyślcie sobie co będzie jeśli emeryt/rencista który ma 600 zł na ręke dostanie 200 euro a ceny pozostaną takie samo lub pójdą w górę. Będzie jeszcze gorsza bieda niż jest teraz.
|
|
Jako, że jestem całkowitym przeciwnikiem Unii Europejskiej w takiej formie w jakiej mamy obecnie, to oczywiście złotówka. Wprowadzając euro będziemy uzależnieni od europejskiego funduszu walutowego. Wystarczy pojechać do Niemiec, czy Francji i każdy myślący człowiek odpowie ci, że żałuje tego, że zgodzili się na euro. Rozwój państw, w których euro obowiązuje po wprowadzeniu wyżej wymienionej waluty zdecydowanie zwolnił, a czasami (Niemcy) przyczynił się do regresu gospodarczego. Do tego dochodzi tzw "kryzys" wykreowany przez media. Słowenia, w której euro obowiązuje od 1 stycznia 2008 roku z "kryzysem" nie radzi sobie w ogóle, co w dużej mierze wynika właśnie z tego, że nie ma wpływu na kontrolę swojej waluty. Poza tym "falujący" kurs złotego dla naszej gospodarki jest naprawdę bardzo korzystny. Gdy złotówka jest słaba wtedy opłaca się np. eksportować towary, kwitnie handel. Gdy złotówka jest silna wtedy możemy np. taniej kupić samochód z zagranicy, importować towary taniej, co pośrednio przyczynia się do rozwoju gospodarczego w kraju. Nasz polski złoty jest walutą dynamiczną i naprawdę nam to służy. Jestem absolutnie przekonany, że gdybyśmy tak jak Słowenia wcześniej wprowadzili euro nasza gospodarka nie rozwijała by się w takim tempie, a tak zwanego "kryzysu" doświadczali byśmy o wiele gorzej.
|
|
!!!NIE DLA EURO!!!
|
|
Jeny
|
|
w kraju w kturym zmienia sie walute na euro...przychodzi zazwyczaj bieda ...uwazam ze niema przelicznika euro na zlotówki ,by bylo syper.. no marzeniem dla mnie by byoo by kurs po zmianie waluty był 1euro do 1 zl. wtedy by ludziom dobrze sie zylo
|
|
Myślicie że większość ludzi jest za złotówką ?? Czy społeczeństwo ma jeszcze jakiś wpływ na to żeby nie było Euro ? niekumaty pijak czytałeś co napisałem w nawiasie jak zakładałem ten temat ??
|
|
Euro jest pewne i predzej czy pozniej bedzie w Polsce. Ja podzielam zdanie vivera - euro owszem ale nie po takim kursie jak jest teraz.
|
|
euro w lepszym kursie -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |