sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
stluczka

dzisiaj cofnelam doslownie metr za mna stala babka i dala gazu czemu bo miala zderzak pekniety i zarzadala odemnie kasy niechcialam jej dAC ALE CO MOJA WINA BO JA COFALAM A JA JEJ NIEUDOWODNIE CZY ONA DALA GAZU ,Z MOJEJ WINY NIC NIEBYLO TYLKO LEKKA RYSA KTORA ODRAZU SIE STARLO POZNI DOPIERO TAK POMYSLALAM ZE MOGLAM SIE WYPRZEC ZE JA COFNALAM TYLKO ONA MI WJECHALA W TYL CO WY O TYM MYSLICIE?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: stluczka

Chwalisz się czy żalisz ?

JAK MYSLICIE UDOWODNILIBY MI ZE JA COFNELAM?

CHCIALABYM WIEDZIEC CO ROBIC NA PRZYSZLOSC BO ONA WYKORZYSTALA FAKT ZE MIALA PEKNIETY ZDERZAK A NA 100% PEKL WCZESNIEJ BO BYL ZARDZEWIONY

to jest sprawa dla inspektora Gadzeta :)

Życie to nie je bajka, nie podrapie cie po jajkach

Zależy na jak inteligetną osobę trafisz :) Niektórym wmówisz, a niektórym nie...
A jak się wasza sprawa zakończyła??

Mi na kursie prawa jazdy mówili, że w większości przypadków ten kto uderza (do przodu) i uszkadza tył drugiego samochodu jest winny ;P Ale biorąc pod uwagę okoliczności, moim skromnym zdaniem, aczkolwiek nie wiem czy to prawda, jest duże prawdopodobieństwo, że tamta pani z uszkodzonym zderzakiem może ponieść konsekwencje :D mogła przecież użyć np sygnału dźwiękowego zamiast gazu...Ale nie wiem. Może się mylę, jeśli tak to niech mnie ktoś poprawi.

dalam jej 200zl

bylo wezwac policje i sie wcale nie dogadywac

bigi2004

Niezbyt rozumiem opis sytuacji... To bylo na jezdni, czy gdzies na parkingu? Cofalas i wiesz, ze to Ty w nia uderzylas, czy widzialas, ze ona ewidentnie ruszyla do przodu?

Jesli tak bylo, to dalas sie w bezczelny sposob naciagnac, trzeba bylo zaproponowac, zeby wzywala policje.

O w morde... 200zl ?? To ladnie Cie wycyckala...

to jak dałaś jej 200zł to po co teraz się żalisz i chwalisz.trzeba było mysleć wcześniej.a tak ogolnie to jezeli zapłaciłas to czujesz sie winna ,a teraz próbujesz z siebie zmyć ,o ja taka niewinna,samochód mi uszkodziła i jeszcze 200 zł. chciala.Smieszne.

akapulko12

haha i teraz pojedzie gdzieś indziej i znów ustanie i będzie czekać na okazje i nastepny łoś da się w konia zrobić i da kase a ona będzie cieszyć bułe .

I babcia dorobi do renciny ;D

Dałaś jej 200 zł ??? Trzeba było wzywać policję, jeżeli sytuacja była niejasna. Za 200 zł to można porządne zakupy w Kauflandzie na tydzień zrobić. :D

heehe bylo jej kupic zestaw farb w biedronce hahah i klej w sztyfcie

wezwalabym policje i dostalabym mandat 300zl i dotego punkty pewnie bo to moja wina ze cofnelam ale nic sie niestalo zderzak byl juz pekniety ale co nieudowodnie jej a huk jej w d..e niech sie rozwali na rownej drodze

No to sie zdecyduj, czy to Ty w nia wjechalas, czy ona w Ciebie. Jak Ty w nia, to zaplacilas i po sprawie...

Z tego co tu czytam to *Benia* ma racje.
Ja bym nie dała w życiu 200 zł!!
W sumie ostatnio na parkingu przy Stokrotce facet delikatnie uderzył w babkę, ale ona się nie zorientowała, a ten machnął ręką... W sumie chyba żadnego uszkodzenia nie było...
Ale wszystko zależy od człowieka.
Jak miałaś dowód, że zderzak zardzewiały był było trzeba wzywac policje i się nie cackac!! Teraz to już po fakcie. A chociaż napisałaś oświadczenie o kolizji?? Bo jutro Ci taka babka może wyskoczyc z tekstem, że ma jakiś uraz lub zauważyła, że jest lampa wybita...

Szczerze to zrobiłaś głupotę, wystarczy, że zapłaciłaś mandat, nie trzeba było dawac jej 200zł. Byli jacyś świadkowie? Trzeba było powiedziec, że to ona Ci wjechała w tył i po kłopocie.
Tak jak pisała *Benia* zawsze wina spada na tego, kto jedzie z tyłu i uderza w samochód przed nim.
Napisz jeszcze czy to było na parkingu, czy na ulicy. Jeśli na parkingu, to na Twoim miejscu nie przyjęłabym mandatu i poszła z tym do sądu.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

ale ona nie dostała zadnego madatu... bo nie wezwala policji.. (przynajmniej ja to tak zrozumialam)

I dobrze zrozumialas.

Dla wyjaśnienia sprawy: niezależnie od tego czy kobieta przyspieszyła, czy nie, skoro cofałaś, to była ewidentnie twoja wina. Nawet jeżeli jak mówisz żadnych uszkodzeń nie było. Cofałaś i twoim obowiązkiem było upewnić się, czy nic z boku, z tyłu nie nadjeżdża. a skoro kobieta była za tobą, to z jakiej racji cofałaś? nawet jeżeli stała, to ona miała pierwszeństwo wykonania manewru. Zawsze, w takich wypadkach jest wina osoby cofającej. Gdybyś wezwała policję, dostałabyś mandat, za to, że nie upewniłaś się, czy za tobą nie ma nikogo.

Sprawa jest prosta i po co tyle emocji. Jeżeli cofałaś, to znaczy, że na pewno wyjeżdżałaś z jakiegoś miejsca parkingowego. Włączałaś się do ruchu i należało ustąpić pierwszeństwa dla samochodu już jadącego z tyłu. Dobrze zrobiłaś, bo skończyłoby się na mandacie oraz zapewne szkoda zostałaby pokryta z Twojego OC. Myślę, że rzeczoznawca (warsztat naprawczy) wyceniłby wartość naprawy na jakieś 500 zeta i tyle. Pozostali mądralińscy niech zaryzykują podczas takiej stłuczki wersję obalenia na głowę funkcjonariusza. Zobaczymy czym to się skończy!

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

peter tylko poki co to sa nadal domysly. Zalozyles sobie, ze wyjezdzala z parkingu (bardzo mozliwe), ale tego nie wiesz, dlatego tez liczylem na doprecyzowanie ze strony autorki, ale niestety sie nie doczekalismy.

Zreszta zdanie
"dzisiaj cofnelam doslownie metr za mna stala babka"
srednio wskazuje na wyjezdzanie z miejsca parkingowego...
Wiec nie pisalbym, ze "na pewno wyjezdzala z jakiegos miejsca parkingowego" i ze "wlaczala sie do ruchu i nalezalo ustapic pierwszenstwa dla samochodu juz jadacego z tylu" (podobno babka stala a nie jechala).
Rownie dobrze mogly obie parkowac rownolegle wzdluz jezdni, babka mogla siedziec w samochodzie i nie wykazywac zamiaru ruszania, a autorka mogla cofnac, zeby wyjechac na jezdnie. Wiec czyja bylaby wina, jesli w trakcie jej manewrow, babka nagle by ruszyla?
Poza tym, jesli nie bylo swiadkow, kto by udowodnil, ze ona cofala, a nie tamta w nia wjechala?

Tyle, ze nie wiemy jak to wygladalo. To tyle, w kwestii wydawania jednoznacznych opinii bez znajomosci sytuacji...

pamietaj jak w dupe tobie wjerzdza tojego wina bo nie zachowal odleglosci

Tak właśnie wygląda spotkanie dwóch blondynek na drodze hahaha, ale żeby dwie stówy zapłacić za zderzak to super, powiedz gdzie to może i ja się podstawię :-) a tak wogóle to zderzaki i inne plastiki można regenerować, to znaczy spawać, a koszt spawania takiego zderzaka to w granicach 30zł

i po spawaniu zderzak wyglada jak z szrotu i wcale samochod tez lepiej nie wyglada, nowy kosztuje prawie 160 zl i zalezy czy ktos umie sam zamontowac bo jak nie to plus robocizna

no nie wiem czy ktoś chce mieć spawany zderzak za 30 zł ... np. nowym aucie
a za 160 zł to tylko do uno i malucha mozna kupic , a do dobrego auta to pewnie ha ha ...1600 zł plus malowanie

MIALAM ZAPARKOWANY SAMOCHOD ROZWNOLEGLO WIEC MUSIALAM ODROBINKE COFNAC ZEBY WYJECHAC TRUDNO MOJA WINA MOGLAM POWIEDZ ZE TO ONA MNIE WALNELA Z TYLU I CHCE TERAZ KASE A TO CWANIARA NANJA WARSZTAT SAMOCHODOWY PODOBNO I WIEDZIALA CO ZROBIC POPROSTU MI SIE PODSTAWILA HUK JEJ W D...E TYLKO ZE MOZE NA TEN ZDERZAK INNA GLUPPIA W KONIA ZROBIC MOGLAM WEZWAC POLICJE ALE CO SPIESZYLAM SIE DO MALEGO DZIECKA DO DOMU PO PRACY CZLOWIEK ZMECZONY TRUDNO BYLO MINELO MAM NADZIEJE ZE PIERWSZY I OSTATNI RAZ ,TERAZ TO JA SIE PODSTAWIE CZLOWIEK HAMUJE JAK JAKIS BARAN WYMUSZA PIERSZENSTWO A TERAZ A CO MI ZALEZY NIECH MNIE WALNIE NIEZACCHAMUJE HAMSTWO ZA HAMSTWO

dziwie sie ludziom że nie umieja używać OC za które placa ,straciłbyć pewnie z 50 zl ,trzeba bylo spisac oświadczenie i olac ją

nie drzyj mordy

jedyny prawdziwy jasio :}

do alan123 dla twojwj wiadomosci tyle koszyuje zderzak do forda

No to zrobilas babce prezent...

do malucha uno i forda i napewno do wielu innych aut ale nie każdy ma takie auto czesto zderzaki sa drozsze niz ta twoja cala bryka .

Jeśli potrzebujecie nowego zderzaka to firma https://www.zderzakwkolorze.pl/produkt/zderzak-przedni-audi-a3-8l/ ma w swojej ofercie zderzaki i inne elementy karoserii. Ja u nich zamawiałam i wiem że o solidnie wykonane części. Możecie zamówić już w odpowiednim kolorze bo mają lakiernię i wykonują lakierowanie na miejscu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org