Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kredyty mieszkaniowe |
witam.ciekawią mnie te kredyty mieszkaniowe,których udzielają banki na 30 lat i rata wynosi ok 300-400 zł miesięcznie(kwota 80000-90000 zł).czy to naprawdę tak jest czy ' dają do tego jeszcze jakieś haczyki'?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kredyty mieszkaniowe |
400zl przez 30 lat to ponad 140 000, jesli pozyczyles 80 000, to uwazasz ze potrzebny jest jakis haczyk do tego?
|
|
Chodzi ci o kredyt "rodzina na swoim"?
|
|
tak,"rodzina na swoim"? albo jakiś kredyt na tą kwotę z jak najmniejszą ratą? samotnie wychowuję małoletnie dziecko, niewiele zarabiam a nie chciałabym już siedziec rodzicom na głowie.chodzi mi o małe mieszkanie,kawalerka albo małe 2-pokojowe.
|
|
ten kredyt jest skierowany do młodych małżeństw
|
|
Mlodych malzenstw, lub osob samotnie wychowujacych dzieci...
|
|
umów się z doradcą finansowym i porozmawiaj na ten temat. ja skorzystałam ze strony goldfinance.pl doradca przyjechał, wybrał mi najlepsza oferte sposród nie pamiętam ilu banków, pomógł załatwić wszystkie formalności i jestem już właścicielką mieszkania. a raczej w tej chwili właścicielem jest bank przez kolejne 30 lat :)
|
|
a co sie dzieje kiedy nagle tracisz prace? czy wtedy musisz splacic caly kredyt od razu, czy nadal płacisz raty i bank nie interesuje sie tym czy masz zatrudnienie i wazne aby splacac? jak to jest? ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Zaleznie od umowy. Mozesz miec mozliwosc np. zawieszenia rat na jakis okres, jesli nie, to placz i plac... Obecnie rzad chyba cos wykombinowal, ze takim osobom, ktore stracily prace, doplacaja do rat, maksymalnie iles tam miesiecznie (na Lomze to raczej wystarczy do splaty raty), pozniej trzeba to oddac albo nawet moga umorzyc.
|
|
Nie odpowiedzialem na czesc pytania... Banku nie obchodzi, czy masz prace, po zawarciu umowy, wiadomo przez 30 lat wszystko sie moze zdarzyc. Tak dlugo, jak placisz raty terminowo nikt sie tym nie interesuje.
|
|
A jesli ktoś zarabia 1000 m-cznie to ma szansę otrzymac taki kredyt?
|
|
Idz do banku i sie dowiedz... W kazdym banku jest inaczej i dla kazdego klienta wyliczaja zdolnosc kredytowa indywidualnie.
|
|
Autor: shiloh (---.lomza.vectranet.pl) Data: 16-08-09 17:22 A jesli ktoś zarabia 1000 m-cznie to ma szansę otrzymac taki kredyt? Pomyśl przez chwilę logicznie - będziesz płacić 400 zł miesięcznie raty, do tego czynsz za mieszkanie - około 250 zł, woda, prąd, gaz - załóżmy że miesięcznie wyjdzie Ci przy dobrych wiatrach -> 400 zł. Łącznie 800 zł wydasz na rachunki, więc 200 zł zostałoby Ci na życie - jak myślisz, znajdzie się taki bank, który uwierzy, że będziesz w stanie spłacać raty? :]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |