sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
sterylizacja suczki

Cześć :) Mam roczną suczkę, którą trzeba wysterylizować, tylko nie wiem do którego weterynarza się z tym zgłosić. Może macie jakieś propozycje? Dobre rady? :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: sterylizacja suczki

a kiedy siebie wysterylizujesz?

Zaara pusta samotna idiotka :)

dokładnie lgaa kiedy planujesz ?

siebie nie muszę ..

No tak najlepiej w tym miesiącu

maxivet w nowogrodzie polecam

Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!

Polecam Dr Leończaka . Bardzo dobry fachowiec.Leczę u niego swoje zwierzaczki.

Też polecam, os. Hipokratesa

Moja suczka była sterylizowana na Wojska Polskiego u dr. Ołdziejewskiego z powodu ropomacicza w wieku kilkunastu lat. Do tej pory leczę tam moje zwierzaki i jestem zadowolona.

Ja z kolei polecam "4łapy" na Hipokratesa, moja sunia po zabiegu b. szybko wrociła do zdrowia i sił. Opieka jest b. dobra i fachowa.

a ja polecam uśpienie tego syfu

Łomża, Łomża, Łomża . . .

a ja polecam ci wizyte u psychiatry

Igaa podjęłaś słuszną decyzje jeżeli jesteś pewna ze nie chcesz szczeniaków moja suczka jest 4 rok po tym zabiegu robiłam na Wojska Polskiego zero zastrzeżeń opieka fachowa tylko tam leczę swoje psy.

ja polecam dr.Rumiński na mazowieckiej

o boshe pastwią się nad zwierzętami

Łomża, Łomża, Łomża . . .

Polecam 4łapy na Hipokratesa kastrowałam tam swojego zwierzaka, sprawne cięcie (nie to co w niektórych lecznicach, gdzie niepotrzebnie rozcinają połowę zwierzaka), weterynarze z tej kliniki maja dobry kontakt zarówno z właścicielem jak i jego zwierzęciem.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Ja również polecam Wojska Polskiego

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

na Wojska Polskiego polecam

w maju robiłam sterylizacje tez rocznej suczki u dr.Leończaka po zabiegu szybko doszła do siebie jestem bardzo zadowolona no i nie tak drogo

Polecam u doktora Leończaka , świetny specjalista i nie jest drogi.

A co myślicie o lecznicy na Krótkiej ?

I masz problem, zostały polecone ci wszystkie lecznice w Łomży. Radziłabym ci popytać się osób , które znasz np. sąsiadów , znajomych, bo na forum nie wiadomo kto się wypowiada. Może sam lekarz, jego dzieci, albo pracownicy wymienionej lecznicy. Ewentualnie skoro wszystkie lecznice w Łomży wymienione są jako dobre to sugeruj się ceną. Zyczę udanego zabiegu.

"o boshe pastwią się nad zwierzętami" - o co ci chodzi człowieku? Bo chcąc wykonać taki zabieg od razu pastwisz się nad zwierzęciem??? Typowe myślenie przeciętnego człowieka. Puknij się w łeb!

Cześć.
"4 Łapy" - zaprowadziliśmy tam w kwietniu br. naszą suczkę ( sznaucer miniatura ) i niestety odebraliśmy już ją w kartonie... I nie wiemy już czy podali czegoś za dużo czy serce psa po prostu nie wytrzymało.
Dr Leończak - nie wiem jak ze sterylizacją, ale tak poza tym to on jest ok.
Na Wojska Polskiego też jest w miarę. A reszta to nie wiem, bo nie chodziliśmy tam.
Pozdrawiam!

Nie radzę leczyć na krótkiej. Mój pies był chory na piroplazmozę pokleszczową i był już na wykończeniu, a oni tam go leczyli na zapalenie ucha. W samą porę zmieniliśmy lecznice na Wojska Polskiego i piesek już jest zdrowy.

Moja koleżanka jest zadowolona z fachowości lekarza z lecznicy na Krótkiej i tam leczy swojego pupila.

Do nie wiem - jeśli się chce, aby poważniej wyglądała choroba, to można różne nazwy wymyśleć, skąd wiesz że akurat na to chorował twój pies? Gdyby był na wykończeniu ....... to by się i wykończył.
Słyszałam o tym, że w lecznicy na Wojska Polskiego nadaje się każdej jednostce chorobowej powazne brzmienie, aby póżniej wyglądało na to, że lekarz uratował psu życie.
Ile jest lecznic......... tyle jest opinii......Każda jest dobra skoro przez tyle lat istnieje.

A ja polecam zastrzyki antykoncepcyjne, a nie sterylizacje. Po jaką cholere kaleczyć psa i "kalekę" z niego robić? Ja swoją suczkę co 3 miesiące zabieram do weterynarza na zastrzyk i nie ma żadnego problemu. Poza tym może kiedys zmienisz zdanie co do zaszczenienia suni.

A ja nie polecam zastrzyków antykoncepcyjnych. Po jaką cholerę kaleczyć psa i wstrzykiwać mu diabelską dawkę hormonów (do tego: ropomacicze - bardzo często i zwykle śmierć suki).

Jak masz hodowlę, nie sterylizuj, jeno uważaj 2 razy do roku. Jeżeli nie masz hodowli, to nie mnóż szczeniaków. Schroniska są przepełnione.

Jeżeli natomiast masz "hodowlę" i sprzedajesz yorki, shintzu, czy inne pekińczyki po "rodowodowych rodzicach" to sp...laj po trzykroć i na pohybel Tobie i Twojej rozmnażalni...

Pozdrawiam.

Dawki zastrzyków są tak przeliczane aby suczka dostala minimalną, działającą ilość leku. Po jakimś czasie należy zrobić przerwe w stosowaniu antykoncepcji,ale o tym opowie Ci już lekarz weterynarii.

Nie polecam zastrzyków hormonalnych, tak jak pisano wyżej wzrasta wtedy zachorowalnośc na ropomacicze, problemy z nadnerczami oraz zmiany rakowe. Jeśli weterynarz jest w porządku to powie na ten temat prawdę, a niestety wielu naszych wetów jest po prostu zakończyło swoją naukę dawno temu i nie chce im się jej pogłębiac.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Należy mieć też na uwadze dochód, jaki czerpią lekarze z zastrzyków. Jasne, że to lepsze, niż jednorazowy zabieg...
Chociaż tak naprawdę, to nie przypuszczam, żeby wielu takich wetów było. Są w większości, moim zdaniem, bardzo w porządku.

Co do tematu: nie ma większego znaczenia, kto robi sterylkę. Ważne jest, że sterylizując suczkę nie powiększasz "frekwencji" w schroniskach.

Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org