Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co zrobić jak ktoś bez mojej wiedzy używa na allegro mojego zdjęcia? |
Właśnie znalazłam aukcję z moim zdjęciem, które kilka miesięcy temu wykorzystałam do sprzedania pewnej rzeczy na allegro. Moje zdjęcie a właściwie kolaż znajduje się u innego allegrowicza - potrafię to udowodnić gdyż posiadam orginały zmontowanych zdjęć.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co zrobić jak ktoś bez mojej wiedzy używa na allegro mojego zdjęcia? |
Zgłoś naruszenie do Allegro ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
a zaznaczylas zamieszczajac je ze sa twoja prywatna wlasnoscia i wykorzystywanie ich przez innych jest zabronione?
|
|
nieee bo myslalam ze to oczywiste skoro ja na nich jestem
|
|
to nic nie poradzisz :)))
|
|
a co to za aukcja? podaj link to zaraz wystawimy temu panu opinię:) adriano
|
|
http://allegro.pl/item705715832_sexi_super_rekawiczki_caluski_rozowe.html drugie zdjecie a raczej kolaz jest moje
|
|
no w tym wypadku sam wykorzystywałeś czyjeś zdjęcia do swoich potrzeb więc jak Ty bierzesz czyjeś jest ok, ale jak ktoś Twoje to co innego? Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
sama je zmontowalas ale ciebie na nich niema :)))
|
|
no tak ale to sa osoby publiczne kazdy je wykorzystuje tylko zobacz ze tam sa 3 zdjecia moje a 2 dody i 1 joli, w kazdym razie nie wiedzialam ze ja tez naruszam regulamin a on na pewno wiedzial biorac czyjes gotowe zdjecie
|
|
toz to doda jest :D a ty to ta czarna ? czy twoje sa same dlonie i jedno oko ?
|
|
to drugie jasiu :) "twoje sa same dlonie i jedno oko"
|
|
no to o co ci chodzi ? :P hcesz to pozwole ci zamiescic w sieci moje dlonie i jedno oko :))) myslalem ze ty tam jestes cala
|
|
Re: Co zrobić gdy ktoś bez mojej wiedzy używa na allegro mojego zdjęcia? |
ze ja zrobilam kolaz z moim zdjeciami a on go ukradl :(
|
|
No tak, sama wykorzystalas zdjecia zapewne nie pytajac autora o zgode, ale masz pretensje, ze ktos wykorzystal Twoje... Czyli nie badz hipokrytka, jak ktos ukradl Twoje, to znaczy ze Ty ukradlas czyjes... Moze ten ktos tez nie wiedzial, ze narusza regulamin, ot znalazl sobie zdjecie, to uzyl. Ciekawe, czemu zakladasz, ze Ty nie wiedzialas, ale ktos to na pewno wiedzial...
|
|
czy pytałaś autora zdjęć Dody, Joli czy możesz je wykorzystać? Bo jeśli nie to także złamałaś prawo.
|
|
dlatego najpierw zamiast zglaszac naruszenie zapytalam o wasza opinie ale juz nie krzyczcie na mnie
|
|
nich cie ch[]j ale montaż , ja bym założył sprawę w sadzie i żądał odszkodowania no powiedzmy 1 milion dolarów, a propos ile chcesz za te rękawiczki , mam jeszcze tylko jedno pytanie czemu nie wystawiłaś fotki na World Press Photo ??? toć to 1 miejsce
|
|
czy ktos tu pyta o opinie na temat montazu? nie zrozumiales watku?
|
|
ty raczej tez do kumatych nie należysz , robisz z igły widły , zakładasz drętwy temat i chcesz szczerych odpowiedzi , sama do montażu użyłaś fotek "niedorozwiniętych lub mądrych inaczej " bo inaczej nazwać nie potrafię tych kobiet , teraz zadasz swoich praw,
|
|
ja nikogo nie zmuszam zeby sie wypowiadal w tym "dretwym temacie"
|
|
też mi zdjęcie...;/ kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
Nawet mi się nie chce wypowiadać w tym temacie , bo to żałosne jest :) Do tego w opcjach allegro możesz zaznaczyć , żeby na twoich zdjęciach czyli tylko na tym pierwszym był znak wodny z twoim nikiem za darmo :D
|
|
Doda jak i Jola to osoby publiczne (fajnie to brzmi :D),więc ich zdjęcia z występów,a nawet prywatnych spacerów mogą być wykorzystywane bez żadnych konsekwencji prawnych (patrzcie na serwisy plotkarskie takie jak np.Pudelek).Oczywiście nie mówię tu o zdjęciach kompromitujących je,a tym bardziej nagich na które nie wyraziły zgody,ponieważ mogą założyć autorowi oraz komuś kto opublikował zdjęcia sprawę karną ;P Zgłoś naruszenie,napisz do tego użytkownika,że zachował się bardzo nie fair i zapytaj dlaczego to zrobił.Jeśli jest w porządku to "nawet" przeprosi ;) PS "Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej"-to do Drana (chyba tak powinno to się odmieniać :D)zalążki prawa rzymskiego były już w podstawówce,chyba nie chodziłeś na te lekcje historii ;P Módlta sie...
|
|
ale o co się rozchodzi, głupi temat :) jakby tam była twoja twarz czy coś a w tym wypadku... "Gdyby nie Internet to bym nie wiedział, że tylu idiotów jest na świecie" S.Lem
|
|
Jahwe pierdzielisz... Moze i zdjecia Dody i Joli mozna wykorzystywac, ale o ile je sie zrobilo samemu albo uzyskalo zgode autora. Pamietaj, ze te zdjecia ktos zrobil i to ta osoba ma do nich prawa. Wiec ciekawi mnie, czy Landriness faktycznie ma oryginaly tych zdjec, na dowod ze naleza do niej, czy tylko kopie sciagniete z sieci? Kazac sobie zaplacic za cudze zdjecia, to juz chyba szczyt wszystkiego... Czyzbys zatrzymal sie z wiedza na etapie podstawowki? ;P Wesolo by bylo jakby w trakcie procesu zawiadomiono autora oryginalow ^^ A ta maksyme przytocz lepiej nie mi, tylko autorce, ktora sama podpieprzyla komus zdjecia, a pozniej chce sie procesowac o "wlasna" prace, tak samo jak chciala "przedpremierowa" wersje windows 7, a gotowa by zeznac, ze nie wiedziala i tak jej wgrali :P
|
|
Aha, dodatkowo biorac pod uwage, ze do zrobienia kolazu uzyla zdjec do ktorych nie ma praw, to prawa autorskie do tego dziela rowniez jej sie nie naleza... :P
|
|
wezcie juz wyluzujcie, gorzej ode mnie przezywacie - ja juz sie z tym pogodzilam nie ma o czym mowic Dran: po pierwsze chodzilo mi o orginaly moich zdjec a nie tych z netu, po drugie nic sobie nie roszcze, po 3 wez juz zejdz ze mnie bo juz przestaje mnie to bawic
|
|
i zaluje ze zalozylam ten temat takze uwazajcie go za zamkniety
|
|
Landriness nie przejmuj sie to forum tak ma :/ zawsze mozesz napisac do tamtej osoby i ją z lekka postraszyc ze zgłosisz to do allegro itp jesli to nie jest użytkownik zaznajomiony z tym wszystkim to przestraszy sie i zmieni fotki ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Pisalem tego posta do Jahwe, nie mam zamiaru na Ciebie wchodzic. Zaara, tak to forum tak ma... Objezdza sie tu wszystkich przedsiebiorcow, sprzedawcow i kogo popadnie za nic. A akurat w tym przypadku to nie wiem, czy masz racje... Doradzasz komus, zeby straszyl kogos, czy zglaszal do allegro, za wykorzystanie zdjecia, chociaz ktos sam cudze zdjecia wykorzystal. To sie nazywa hipokryzja i jest to akurat cos, co mnie drazni. Wielka afera, bo ktos uzyl zdjecia na allegro... straty wprost trudne do oszacowania... 5 minut ciezkiej pracy zostalo przywlaszczone... Szczerze mowiac, to wchodzac w ten temat myslalem, ze ktos wykorzystal wizerunek Landriness bez jej wiedzy. I tylko tyle chcialem na ten temat napisac, nie czuje potrzeby nikogo tu gnoic.
|
|
Jahwe wykorzystywanie osób publicznych w reklamie marketingowej nie jest legalne . Pamiętasz sprawę z Żurawskim jak TP wykorzystała jego wizerunek w reklamie na billboardzie , bez pytania i zgody :D? poszedł z tym do sądu i wygrał :) Landriness dobrze że żałujesz na drugi raz nie pisz bzdur i nie licz na to ,że zawsze twój tok myślenia będzie oklaskiwany jak w tym wypadku .
|
|
czy ktos wreszcie uszanuje to ze uwazam ten temat za ZAMKNIETY??? po raz kolejny powtarzam ze nic sobie nie roszcze wiec juz skonczcie te wasze wywody <SD, Dran dotarlo?>
|
|
Landriness jak pojawi się inny temat to przerzuca sie na niego :) nie martw się znając to forum to szybko znajdą inny temat ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
:)
|
|
Daj se spokuj powinnaś się cieszyć że ktoś docenił pozytywnie ten twój kolaż i go wykorzystał .
|
|
Wynajmij Ryśka z klanu i pozamiata "TAKIE RĘKAWICZKI NOSZĄ GWIAZDY!!!" chyba k*rwy z pzanderozy :)
|
|
a moze Landriness to Doda tylko zakamuflowana?
|
|
tak oczywiscie a do tego mam yorka i lubie rozowy, a i zapomnialam że blondynką tez jestem
|
|
fajnie http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |