Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie kupić? |
Gdzie kupić pastę Tempo w Łomży. I czy nadaje się do wypolerowania zmatowiałych reflektorów?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie kupić? |
w kazdym motoryzacyjnym praktycznie jest na stacjach paliw a czy nadaje sie do czyszczenia reflektorów to niewiem kupi i wyprubuj ;) ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄
|
|
np na orlenie
|
|
Jak masz zamiar trzec reflektory w samochodzie to zniszczysz ta powloczke ktora sie na nich znajduje. Od razu kup Ace albo Cif Poznasz głupiego po śmiechu jego..
|
|
Gówno to da w jakim wozie chcesz czyścić?? Ja np mam e39 to te klosze to są plastiki i do kamieni są na nich małe popękania,dziurki a tego niczym nie spolerujesz.
|
|
P@wcio ty to juz lepiej sie nie udzielaj, czytałem twoje posty na forum "motone" Co do polerowanie plastikowego klosza lampy to: NIE ŚPIESZYĆ SIĘ papier 280 -> mokry (600->1200->2500) Przecierajac papierem sciernym powinno sie wykonywac ruchy prostolinijne prawa -> lewa, góra -> dół (najlepiej obłozyc papierem jakis kawałek styropianu) Na sam koniec wypolerowac klosze pastą polerską (bez wosku) Taka operacje przeprowadziłem w trzech autach i przyznam ze klosze wygladały jak nowe.
|
|
zgadza sie;) papierem wodnym...oczywiscie na mokro
|
|
z tym 280 to bym nie przesadzal i zaczal od 400, gdyz 280 dosyc glebokie rysy pozostawia
|
|
Ja zaczynałem od 280 w E39 i E46 w BMW klosze lamp sa zrobione z miekkiego tworzywa wiec i odpryski były dośc głebokie. W sumie jak kto woli, dodam tylko ze papierkiem 280 nie cisniemy na siłe .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |