piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
gdzie kupić?

Gdzie kupić pastę Tempo w Łomży. I czy nadaje się do wypolerowania zmatowiałych reflektorów?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: gdzie kupić?

w kazdym motoryzacyjnym praktycznie jest na stacjach paliw a czy nadaje sie do czyszczenia reflektorów to niewiem kupi i wyprubuj ;)

▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄ █ ▄

np na orlenie

Jak masz zamiar trzec reflektory w samochodzie to zniszczysz ta powloczke ktora sie na nich znajduje. Od razu kup Ace albo Cif

Poznasz głupiego po śmiechu jego..

Gówno to da w jakim wozie chcesz czyścić?? Ja np mam e39 to te klosze to są plastiki i do kamieni są na nich małe popękania,dziurki a tego niczym nie spolerujesz.

P@wcio ty to juz lepiej sie nie udzielaj, czytałem twoje posty na forum "motone"
Co do polerowanie plastikowego klosza lampy to: NIE ŚPIESZYĆ SIĘ
papier 280 -> mokry (600->1200->2500)
Przecierajac papierem sciernym powinno sie wykonywac ruchy prostolinijne
prawa -> lewa, góra -> dół (najlepiej obłozyc papierem jakis kawałek styropianu)
Na sam koniec wypolerowac klosze pastą polerską (bez wosku)
Taka operacje przeprowadziłem w trzech autach i przyznam ze klosze wygladały jak nowe.

zgadza sie;) papierem wodnym...oczywiscie na mokro

z tym 280 to bym nie przesadzal i zaczal od 400, gdyz 280 dosyc glebokie rysy pozostawia

Ja zaczynałem od 280 w E39 i E46 w BMW klosze lamp sa zrobione z miekkiego tworzywa wiec i odpryski były dośc głebokie. W sumie jak kto woli, dodam tylko ze papierkiem 280 nie cisniemy na siłe .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org