Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nowe oznakowanie przy ulicy Sikorskiego |
Ja nie chcę byc upierdliwa ale bardzo mnie denerwuje organizacja ruchu w naszym mieście albo czasami jej brak wcale. Odnoszę to do ostatniej zmiany przy targowicy na ulic Sikorskiego. Otóz postawiono tam zakaz zatrzymywania i postoju . Tak na pierwszy rzut oka to i nawet słusznie , bo można swobodniej przejechać w kierunku ulicy Legionów ale czy do końca to jest w porzadku wobec mieszkańców tego miasta , chyba nie. Należy w tej sprawie wyjść od zasadniczego momentu ,że władze miasta wznaczjąc to miejsce na rejon targowicka miejskiego winny były wziąść pod uwagę fakt ,że będą potrzebne miejsca parkowania i to w znacznej ilości ze swobodnym wjazdem i wyjazdem. Z tego rynku korzysta wiele osób o róznym stopniu sprawności więc wiadomo dojazd i miejsce do parkowania jest konieczne. Nie będe sie wypowiadała na temat już samego targu bo to urąga wszelkim zasadom ale jaka rada miasta i prezydent taki wygląd targu. Wracając do sedna sprawy wiadomym ,że większość na rynek podjeżdza samochodami. Miejsc jest mało więc efektem tego jest parkowanie pojazdów wzdłuż ulicy Sikorskiego. To faktycznie w jakiś sposób utrudnia ruch na tej ulicy ale jest wyborem wymuszonym ponieważ takie warunki stworzyły władze miasta nam kupującym do korzystania z tego targu. Przez kolejne lata władze miasta nie zrobiły nic i faktycznie problem naratsł wobec coraz większej liczby pojażdów. SYF FUNKCJONOWAŁ I FUNKCJONUJE DALEJ TYLKO , CELU ROZWIAZANIA PROBLEMU POSTAWIONO TAM ZAKAZ ZATRZYMYWANIA I POSTOJU!!!!! I w taki to sposób jak zwykle władze miasta mając w dupie mieszkańców mają z głowy problem które same poprzez swoje zaniedbanie , niedbalstgwo wywołały. Na dodatek dziwię się bardzo lokalnej policji drogowej ,ze dała się w taką historię wplątać i teraz policjanci biegają z wywieszonym jęzorem i ganiają tych co tam parkują. Taki jest sposób właśnie podejmowania decyzji w naszym mieście co tu dużo dalej szukać jest wiele innych przykładów i myśłe ,że przy najbliższych wyborach będziemy my wyborcy o tym pamiętać. Robotnica
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nowe oznakowanie przy ulicy Sikorskiego |
Ja nie chcę byc upierdliwa ale bardzo mnie denerwuje organizacja ruchu w naszym mieście albo czasami jej brak wcale. Odnoszę to do ostatniej zmiany przy targowicy na ulic Sikorskiego. Otóz postawiono tam zakaz zatrzymywania i postoju . Tak na pierwszy rzut oka to i nawet słusznie , bo można swobodniej przejechać w kierunku ulicy Legionów ale czy do końca to jest w porzadku wobec mieszkańców tego miasta , chyba nie. Należy w tej sprawie wyjść od zasadniczego momentu ,że władze miasta wznaczjąc to miejsce na rejon targowicka miejskiego winny były wziąść pod uwagę fakt ,że będą potrzebne miejsca parkowania i to w znacznej ilości ze swobodnym wjazdem i wyjazdem. Z tego rynku korzysta wiele osób o róznym stopniu sprawności więc wiadomo dojazd i miejsce do parkowania jest konieczne. Nie będe sie wypowiadała na temat już samego targu bo to urąga wszelkim zasadom ale jaka rada miasta i prezydent taki wygląd targu. Wracając do sedna sprawy wiadomym ,że większość na rynek podjeżdza samochodami. Miejsc jest mało więc efektem tego jest parkowanie pojazdów wzdłuż ulicy Sikorskiego. To faktycznie w jakiś sposób utrudnia ruch na tej ulicy ale jest wyborem wymuszonym ponieważ takie warunki stworzyły władze miasta nam kupującym do korzystania z tego targu. Przez kolejne lata władze miasta nie zrobiły nic i faktycznie problem naratsł wobec coraz większej liczby pojażdów. SYF FUNKCJONOWAŁ I FUNKCJONUJE DALEJ TYLKO , W CELU ROZWIAZANIA PROBLEMU POSTAWIONO TAM ZAKAZ ZATRZYMYWANIA I POSTOJU!!!!! I w taki to sposób jak zwykle władze miasta mając w dupie mieszkańców mają z głowy problem które same poprzez swoje zaniedbanie , niedbalstgwo wywołały. Na dodatek dziwię się bardzo lokalnej policji drogowej ,ze dała się w taką historię wplątać i teraz policjanci biegają z wywieszonym jęzorem i ganiają tych co tam parkują. Taki jest sposób właśnie podejmowania decyzji w naszym mieście co tu dużo dalej szukać jest wiele innych przykładów i myśłe ,że przy najbliższych wyborach będziemy my wyborcy o tym pamiętać. Robotnica
|
|
wywalic to w cholere poza centrum miasta. Zle bylo jak targ funkcjonowal przy Nowogrodzkiej? Bedzie afera jak pod KDT ;)
|
|
Ja uważam, że parkingów tam jest wystarczająca ilość 1 przy postoju taxi 2 przy dworcu 3 można parkować przy barbórce 4 cały plac przy avansie 5 cały plac przy 4+ 6. parking przy lidlu i już nie tłumaczcie się, że kupujecie na rynku worki kartofli. Zakaz jest dobry bo tam jest naprawdę niebezpieczne przejście dla pieszych i wielokrotnie przejeżdżając tamtędy zastanawiałem się czy ktoś się zatrzymuje przed pieszym czy może chce zaparkować samochód. A przechodzący przez ulicę też mają utrudnioną widoczność jak jakiś dostawczy tam się zatrzyma. Moim zdaniem + za znaki i jeszcze bym poszedł dalej i na całej ulicy wprowadził zakaz postoju
|
|
idąc tym tokiem rozumowania to ja bym jeszcze dodała parking przy BP , Prymie, na muszli koncertowej , stary rynek. Tak jest ich więcej tylko kto zdrowo myślący będzie jechał kawał dalej parkować a chodził na rynek. Tak Panie" nie dotyczy" od razu widac ,że reprezentujesz Pan myślenie łomzyńskiej drogówki albo urzędników miasta. Robotnica
|
|
a skoro tak panowie niedotyczy uważacie ,ze słusznie to czemu nie wiezmiecie się do roboty i nie przegonicie tych co stoją teraz na tym zakazie? całe tabuny teraz tam stoją - bo znaki postawiono wberw zdrowej logice. Robotnica
|
|
Wyraziłem tylko swoją opinię, spacerek nikomu nie zaszkodzi. A idąc waszym tokiem rozumowania to niedługo będziecie się domagać toalety z dojazdem dla auta, żeby tylko wystawić dnpe przez okno i się załatwić bez wysiadania.
|
|
czy to poziom policjanta z drogówki? Robotnica
|
|
szkoda, że nie, bo byłbym gorszy od "nagłej śmierci"
|
|
Obywatelu nie dotyczy - znowu nachlałeś się samogonu i gadasz od rzeczy. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
No ale akurat te parkingi ktore wymienil, to sa rzeczywiscie rzut beretem od rynku, zaden problem przejsc te pare metrow. Inna sprawa, ze jak kazdy tam zacznie parkowac, to z koleii moze zabraknac miejsc dla klientow tych wlasnie firm. W tej chwili parkujac na jezdni ludzie ida po prostu na latwizne, bo przeciez lepiej zaparkowac pod samym rynkiem, niz pofatygowac sie 50 metrow dalej. Zakaz moim zdaniem sluszny, bo parkowanie tam cholernie utrudnia ruch i stwarza niebezpieczenstwo dla pieszych. Tyle, ze powinni caly ten syf wywalic tam gdzie byl, na Nowogrodzka, nie rozumiem zupelnie, czemu ten rynek przeniesli. Obecne rozwiazanie jest fatalne, jednak uwazam, ze nie usprawiedliwia robienia z jezdni parkingu.
|
|
Ja popieram zdanie "nie dotyczy" gdyz naprawde sporo miejsc parkingowych jest wokol targowicy miejskiej i nie trzeba parkowac na ulicy, ale z drugiej strony "Dran" tez ma racje bo jak kazdy z konsumentow rynku zacznie parkowac przy tych sklepach to moze zabraknac miejsca dla klientow tychze lokali. A moim zdaniem przy tym przejsciu dla pieszych powinien byc wiadukt dla pieszych byloby to najbezpieczniejsze rozwiazanie.
|
|
to już mam dwa głosy wyborcze jeszcze trochę i startuje na prezydenta
|
|
hm sensem moje wypowiedzi było zwrócenie uwagi jak władze miasta rozwiązują problemy mieszkańców. Na tym konkretnym przykłądzie pokazałam ,że wcale ich nie rozwiązują tylko odsuwają od siebie. Robotnica
|
|
Mamy nową maskotkę dla tego forum, Robotnica dopiero zaczyna (8 postów w tym niektóre po 2) zwracam uwagę że jeżeli mieszasz polityków to temat raczej do forum POLITYKA a nie ogólne.
|
|
hmm a tak do tematu powracając (zapomniałem o nim bo się zbulwersowałem) to zakaz słuszny jak najbardziej, a co do ludzi to patrząc pod swój blok to mam wrażenie że niektórzy to by samochód pod własnymi drzwiami na 4 piętrze zaparkowali
|
|
Akurat ten zakaz jest ok.Właściwie to powinien obowiązywać od dawna. Różne chamskie cyce zastawiali drogę jak na jarmarku lub odpuście,a jakie cyrki były podczas włączania się do ruchu i manewrów na parkingu pomiędzy rynkiem a dworcem!!! Ludziki po przesiadce z malucha na przedpłaty na audi,opelki czy przechodzone beemki,kupione za dotacje z Unii,wyczyniają tak takie harce,że Kubica przy nich to początkujący amator. Kokosz
|
|
oj niestety to miasto to zadupie zadęte , zazdrosne , złosliwe no jak potomków roztrząsaczy gnoju przystało Robotnica
|
|
potomków roztrząsaczy gnoju No i wszystko jasne. Możesz zmienić swoją ksywę nawet na Yeti :D ale ten tekst i tak cię zawsze zdradzi. :D _________________________________________________________
|
|
zadęte , zazdrosne , ZŁOŚLIWE : jak (NA) potomków roztrząsaczy gnoju przystało (zapomniało ci się o "na") wytykasz to ludziom a sama używasz złośliwości czyli też jesteś potomkiem roztrząsaczy gnoju, ja jestem i dobrze mi z tym, przynajmniej mam rodzinę na wsi i mogę sobie na weekend pojechać ;p
|
|
zlikwidować ten bajzel w tym miejscu!. Na Nowogrodzkiej było ok.
|
|
To nie jarmark"Europa" a jarmark"Armenia","Czeczenia"lub turecki suk na dalekiej prowincji.Azjatyckie badziewie obok warzyw i owoców wyrosłych na potasie,moczniku,tudzież innej chemii. A może by to ogrodzić jak skansen i zachwalać jako ciekawostkę w folderach turystycznych(gdy wreszcie jakiś o naszym mieście powstanie). Kokosz
|
|
tomuś z łomzy szerokiej drogi tylko o gumakach nie zapomnij !!!!!!! Robotnica
|
|
ja zawsze lubiłem wejść w świeży krowi placek i czuć jak się ciepełko między palcami u nogi rozchodzi, bezcenne
|
|
ha ha ha ha ha dobre sobie. Robotnica
|
|
po 1 masz złe pojęcie o polskiej wsi, a poza tym nie potrzebne mi gumofilce bo po oborach, stodołach, chlewniach, kurnikach itp. itd. nie łażę. Chcę przypomnieć że to temat o NOWYM OZNAKOWANIU PRZY ULICY SIKORSKIEGO, a nie o statucie społecznym bądź pochodzeniu, czy kogokolwiek doznaniach wynikających z pobytu na wsi
|
|
kto to słyszał aby taki bazar był w środku miasta. Czy to jest wiocha, czy miasto? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
po co to oznakowanie jak nikt go nie przestrzega. Samochodu tabunami stoja na zakazie a policja sobie spokojnie przejeżdża. Więc pytam po co ten cały cyrk. W poniedziałek będzie to samo. Robotnica
|
|
Robotnica- Gdyby nie Twoja "wieś" to byś nie miała co żreć !! Normalnie widać ze patologia się szerzy. pojedz i trochę popracuj na wsi to zobaczysz jak "faj osko" się tam robot nicuje. Tobie tylko widły dać i popatrzeć tylko czym Bys wbijala w siano czy tez w słomę.. buhaha !! Wieśniara się odezwała. Poznasz głupiego po śmiechu jego..
|
|
orva, to już nie te czasy. Jest jeszcze import.) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |