piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ul. Długa.

Nasza odnowiona stylowo ul. Długa do chwili ustawienia kwietników wyglądała rewelacyjnie. Ciekaw jestem , komu tak bardzo zależało na tym aby ją oszpecić ?!!!! Szkoda tylko kasy na ten remont, bo skutek jest opłakany.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ul. Długa.

A mi się podoba;] To kwestia gustu a głównym elementem nie są jakieś tam kwiatki. Na pewno wygląda lepiej niż przedtem i oby więcej takich remontów.

Co za naród nigdy nie dogodzi, chociażby złotem i platyna wylożyli a na lampach diamenty pozawieszali to bedzie źle. Tez jestem tego zdania ze oby wiecej remontów, czegos nowego świerzego.

Fiku

a juz otwarte dla ruchu pieszego?

Autor tematu ma racje - wszystko dobrze ale te kwietniki to jakieś nieporozumienie, jak to wygląda - to ma być żart ??? Do pierwszego kwietnia jeszcze daleko...

tak, ale roboty nadal trwają

Co z tego że jest tam ładna uliczka skoro i tak nie ma czego tam szukać, nadal te same sklepy które o 18 są zamykane. Może żeby otworzyli tak jakieś puby to miejsce to byłoby bardziej atrakcyjne

dla mnie te kwietniki są OK, poczekajmy na dalszy rozwój wydarzeń na tej " budowie "

Łomża, Łomża, Łomża . . .

zdejme majtki i nasram w te miejsce

maro1527 rumunie zajebany wypier.dalaj stąd jak Ci się nie podoba.
Won do gejstoku. Jest zajebiście i tyle...

Pomysłowo.

czesio przyje.bany jestes kolezka wiesz o tym!!

[gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]

wiem i na Ciebie tez z radości nasram

Kłócimy się:ładnie,nieładnie.

Najważniejsze,że kumplusie El Presidente mają kasę za dostawę powyszczerbianej kostki i wykonawstwo robót.
U nich kasa się zgadza a resztę mają w d....

Zrobią sobie na te konto następny jubel a my będziemy się kłócić:ładnie,nieładnie.

Kokosz

Bez kitu, ostatnio jak tamtędy szedłem, to też to zauważyłem. Wszystko fajnie zrobione, ławeczki, lampy, kostka, tak w starym stylu, a te klomby z blachy, to porażka jak nic. A tym nademną co się to podoba, to gratuluję gustu, naprawdę ;))))))

a jak podobają wam się kwietniki na farnej??

na farnej jest spoko i takie powinny byc na długiej, wszystko w jednym stylu

Dzieci radosne , kwietniki są metalowe owszem, ale zasadzone tam kwiaty po wyrośnięciu zasłonią całkowicie te kwietniki. Ma to wyglądać jako jedna całość , w okresie zimowym kwietniki będą znikać z ul. długiej.

myślisz że będą tak dbać o te kwiaty?
jeśli zasłoniłyby one kwietnik to było by poł biedy ale zanim urosną to zostaną zniszczone

no to gratka dla fanów kwietników na Farnej to są TAKIE SAME kwietniki tylko z małymi kwiatami podejdźcie bliżej do tych na farnej to się przekonacie a że kwiaty dopiero co posadzone to widać kwietnik ;p szczerze jesteście żałośni, zaraz poleje się na mnie fala krytyki ale cóż...

Skoro tak ,to pierwszy przyznaję się do błędu. Nie wiedziałem że tej blachy z czasem nie będzie widać i myślałem jak inni, bo co prawda, to prawda, ta blacha straszy.
Ale tomciu z lomży, żeby odrazu żałośni...? Nie wszyscy wiedzą wszystko tak jak Ty! Dzięki że nas uświadomiłeś!

Jeżeli tak ma być, że blacha będzie zasłonięta (a na logikę tak będzie) to też zwracam honor.

to była pierwsza forma obrony bo znając to forum zakłądałem że bedę zmieszany z błotem do tej pory bo tak zwykle się działo

Kwietniki na farnej sa bardziej estetyczne, i o wiele mniejsze ale miejmy nadzieje że jak roboty na Długiej się skończą to efekt będzie zadowalający :) (każdego)

a wiecie może czy ceny wynajmu lokali na ul. Długiej po remoncie wzrosły?

Fakt ta goła blacha troche razi mogli by to proszkowo pomalować na jakiś kolor zielony czy brązowy i by było ok. Pozatym poczekajmy na efekt końcowy, ciekawe jak bedzie się prezentować planowana fontana.

nie martwcie się, dajcie cynk złomiarzom

Łomża, Łomża, Łomża . . .

Dobrze, że w ogóle cos robią...

Moim zdaniem ulica Długa wygląda bardzo dobrze. Jeśli efekt ma być zbliżony do tego na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie to pewnie pomysł z blaszanymi kwietnikami wiele osób uzna za przyjemny dla oka.

http://bi.gazeta.pl/im/9/5920/z5920399X.jpg

Ale nawet jeśli rośliny nie zakryją blaszanych elementów ( na co liczę ) to i tak będzie bardzo dobrze. Nie ma sensu silić się na udawanie i historyzowanie elementów, które historyczne NIE SĄ. Jest tyle świetnych projektów, ideowych, estetycznych, że nie ma po co ładować w miasto kolejnego historyzującego kloca. Nie wspomnę już o tym, że te udawane elementy małej architektury wyglądają obleśnie już po kilku latach i wcale nie oddają idei naszych czasów. Jeśli ktoś potrzebuje dać nura w wir pradziejów to nie musi tego robić na Długiej wśród blaszanych alienów. (które zresztą fantastycznie wyznaczają rytm na ulicy - oh ah ) :) Może iść wieczorem nad rzekę i popatrzeć w niebo, bo to jedno wygląda tak samo od lat. Wszystko się zmienia i z tym się trzeba pogodzić.

To jasne, że do klasycznej czerwonej sukienki pewnej pani będa pasować szpilki w tym samym kolorze, ale co jeśli założy buty w panterkę? Nie pomylę się jeśli powiem, że to kwietniki to taka panterka Długiej i bardzo dobrze, niech zwracają na siebie uwagę, są niebanalne, a kwiaty z nich pachną inną świeżością.

Dla pocieszenia niezadowolonych podam może alternatywę:

http://www.fotopodroze.art.pl/szwecja/slides/40%20Rabata%20kwiatowa%20w%20Eksjo%20-%20Flower-bed%20in%20Eksjo.JPG

Lepiej? :)

karo

na Krakowskim Przedmieściu są ok, na farnej również tym że jest jedno ale... ale te na Długiej są o wiele większe i brakuje im subtelnosci,
idąc za Twoim porównaniem kwietników do panterki to nikt kto ma choć trochę smaku nie założy butów z panterki do czerwonej sukienki... to byłoby z lekka niesmaczne.

Pozostaje nam poczekać na efekt końcowy (w przyszłym roku) kiedy kwiaty juz urosną o ile przez zimę nie zmarzną.
Każdy ma swój gust i jednym się podoba a innym nie.

Dokładnie, jedyne co można zarzucić tym kwietnikom to wielkość- są dość duże... A porównanie było spoko, bo właśnie o to chodzi, kontrowersje, która jest powodem dyskusji. A strój-rzecz jasna- zależy od okazji. I myśląc o cxzerwonej sukience i butach panterkowych pewnie myślimy o zupelnie różnych krojach. Chodziło mi o pewne przełamywanie barier w wyglądzie miasta. Moim zdaniem wszystko gra ze sobą świetnie. Nowe, świeże, estetyczne. o.

karo

A.. no i nie zawsze w architekturze chodzi o czysty smak. Ostatnio coraz bardziej chodzi o zabawe formą, o tworzenie dla ludzi przestrzeni w której będą mogli odpoczywać, bawić się. Pomyśl, że jesteś dzieckiem - ten klomb aż się prosi, żeby się za nim schować i bawić przy nim w berka.
Mdło się robi od tej jednorodności stylistycznej, od tego ładu za wszelką cenę, który ładem i tak nigdy nie będzie. Architekturę tworzą ludzie różnych czasów, różnych szkół, nie da się uniknąć addycyjności i niespójności. I to jest piękne! I nie nazwałabym tego złym smakiem. Raczej, ludzkim smakiem.

karo

ludzie was dokładnie pogięło za duże za brzydkie za blaszane za szare za... nie wiem co, nigdy nie dogodzi...

ja napisałem ze to takie same kwietniki jak na farnej zanim pojawił się artykuł http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=19530 mi możecie nie wierzyć (bo niby czemu)ale jest tam wypowiedź Dyrektora Arkadiusza Kułagi z Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej, ale wam ciągle mało. Za rok kwiaty też będą inne bo te co teraz są posadzone nie są kwiatami zwisającymi. a te słowa chyba będą najlepszą pointą Niestety, teraz wyszło jak w potocznym powiedzeniu, żeby nie pokazywać roboty w połowie.

ul. Długa wygląda czysto i schludnie....zamiast krytykować wszystko trzeba sie cieszyć tym, że w ogóle cos sie dzieje, coś nam remontują...WIĘCEJ TAKICH INWESTYCJI!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org