Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy w Łomży też polityczna poprawność nie pozwala mówić o problemie z Czeczenami |
http://www.euroislam.pl/index.php/2009/07/francja-muzulmanie-terroryzuja-chrzescijan/ Póki jest ich niewielu nie pokazują za nadto swojej obecności, jednak bardzo intensywnie się rozmnażają - zachęcani przez rząd (za każdego dzieciaka w rodzinie dostają 500 zł, u nich standard to 8 osobowa rodzina, miesięcznie zgarniają więc 4 tys). Niedługo większość młodzieży w Łomży to będą agresywni, silni, butni Czeczeni.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy w Łomży też polityczna poprawność nie pozwala mówić o problemie z Czeczenami |
...i beda lac metroseksualna polska mlodziez ,jak Ci szkoda tych 4 tys. tez zrob 8ke Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...
|
|
Re: Czy w Łomży też polityczna poprawność nie pozwala mówić o problemie z Czeczenami |
..więc co tak naprawdę my jako mieszkańcy możemy z tym zrobić..? A nawet jeśli można coś zrobić to dlaczego nikt nic nie robi tylko w kółko porusza temat na forum..
|
|
500 zł za dziecko????????
|
|
Gdybym dostawał 500 zł na dzieciaka to też bym niczym innym się nie zajmował. Zgodnie z rozporządzeniem w sprawie pomocy cudzoziemcom samotny dostaje 1200 zł miesięcznie, a rodzina 700 - 500 zł na jednego członka. Samo mówienie ludziom o tym powstającym problemie to dużo. Większość ludzi myśli,że to biedne, spokojne ofiary wojny. Prawda jest taka, że przyjeżdżają tu tylko po darmową kasę. Widział ktoś pracującego Czeczena? Ja nigdy. Stoją całymi dniami przed swoimi volkswagenami i beemkami a w nocy się rozmnażają.
|
|
ostatnio upodobali sobie volvo :D:D:D <JP>
|
|
polit poprawni debile lewacy sami choduja sobie raka na ciele spoleczenstwa w postaci czeczenów. dlczaego 5% lewakow dyktuje i stanowi prawo dla 95% ludzi ktorzy maja inne poglady i niechce tu tego smiecia
|
|
gadaj ile morzesz. co to zmieni? nie mysl tez ze kazdego uciekiniera z czeczeni stac na wyjazd o polski. myslisz ze tak latwo? swojo droga, koszta so spore. ale niestety. wojna potrzebujo pomocy, mozesz tego nie rozumiec. jestes w wolnym kraju i wielu problemuw nigdy nie zrozumiesz. nie wiesz co ci ludzie przerzyli. jakie koszta? hmm mysle ze statystycznego polaka kilka groszy. a teraz pytanie, placisz za to? czy jestes szczeniak ktury utrzymuje sie z pensji rodzicouw? placisz podatki? czy wiencej sobie odliczasz niz placisz? nawet jesli placisz bo pracujesz za najnizsza krajowo, masz dziecko to pamietaj ze sam zyjesz kosztem reszty spoleczenstwa. odprowadzisz 700zl podatku rodcznie, odliczysz sobie prawie 1300zl podatku za jedno dziecko. wychodzisz na zero. zadasz zasilku a nic nie dales dla panstwa. jestes takim samym darmozjadem jak oni, jestes hipokryta. w dodatku ciagniesz jakies zasilki za innym kase. jestes taka sama zakala jak inny cudzoziemiec. nic nie wnosisz do panstwa a wiele wymagasz: lepsze drogi, lepsza opieka spoleczna, lepsza slizba zdrowai, wieksze dotacje, wieksze doplaty. nie myslisz ze ktos na ciebie pracuje bys ty mogl sobie lezec jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
te janek a może TY też jesteś oliwkowo-beżowy że tak bronisz naszych gości? w POLSCE akurat nie ma leżenia na koszt państwa, które byłoby dostępne dla POLAKA. za PINCET PLN KURONIUWKI to se morzesz Janek najwyrzej pobiwakować na miejskiej BEACH. I TO TYLKO PRZEZ 1/2 ROKU!!!! ależ mnie Janek wk........ aż zacząłem pisać jego czcionką. i nie wyzywaj innych od zakałów fajansiarzu, bo jeśli ktoś sobie odlicza ulgi to czyni to zgodnie z ustanowionym prawem. państwo ma opiekować sie obywatelami i dopiero jak nam zapewni byt może być dobroczyńcą i utrzymywać poszkodowanych przez wojny. przemyśl to sobie JANIE obrońco uciśnionych.
|
|
Bzdury piszesz jasiu. Jak ktoś pracuje za najniższą krajową i ma odliczenia za dzieci to faktycznie nie płaci podatku. Ale - pracując wytwarza dochód dla swojego pracodawcy. Od ZAROBIONYCH pieniędzy, przy zakupach płaci VAT itd. więc płaci podatki. Natomiast osoby otrzymujące pieniądze za samo istnienie (i nie ma to znaczenia czy to Czeczen czy nie) wcześniej czy później dojdą do wniosku że to dobry sposób na utrzymanie. Po co pracować jak się i tak ma kasę ? A jak zabraknie - to się dorobi dziecko i będzie dobrze. Niemcy też chcieli pomagać osobom z dziećmi (to dobrze) w rezultacie dorobili się dzieciorobów zawodowych (a to już nie dobrze). Zgadzam się że państwo powinno pomagać osobom w ciężkiej sytuacji. I jeżeli ktoś straci pracę z nie swojej winy, czy też ma chore dzieci i musi się nimi opiekować itd., itp. to powinien takową pomoc otrzymać. Odpowiedz mi Jasiu z łaski swojej czy to jest dobrze jak jeden pracuje choćby za minimalną pensję i dostaję jakieś tam 900 zł na życie a drugi leży wentylem do góry i ma np. 1200 zł. I nie chodzi mi o narodowość tylko o logikę i sprawiedliwość. PS Napisałeś: "nie mysl tez ze kazdego uciekiniera z czeczeni stac na wyjazd o polski. myslisz ze tak latwo?" No właśnie, nie jest łatwo. Tylko czemu akurat do Polski? Jakbym uciekał przed wojną to bym spier... niedaleko, na tyle abym był bezpieczny. I nie mówię tu o tchórzostwie tylko o tym że każdy swoim dzieciom chciałby zapewnić byt. Ale nie oszukujmy się. Jesteśmy w UE. Natomiast w Turcji czy w Ukrainie nie byłoby tak fajnie (finansowo). No i, szlag by to trafił, pracować trzeba by było.
|
|
3 dni temu 2 smoluchow pobilo dziewczyne na ks. Janusza , osobiscie tego nei widzialem ale z opisu wiem ze bili ja i nikt nie zareagowal, i ja si epytam oni chca pomcy? moga dostas .......... do dupy odemnie place podatki(malo to malo) ale place i nie chce zywic tych smoluchow easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
qtw nie zarzucam ze tak byc powinno. tylko ze czesc hipokrytow rowniez dostaje wiecej, niz daje a wymagania ma wieksze niz kto inny. a VAT placi kazdy, czy polak czy inny chinczyk. wiec to byl zly przyklad z twej strony jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
rodzice powinni odlaczyc wam internet i pieniadze oddac na treningi dla Mameda Khalidova... Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...
|
|
Zgadzam się z niektórymi co do CZeczenów tylko chodzą i sie panoszą. Jak by było mało łomzyńskich to jeszcze ze śląska przetransportowali 300 bo tam ich nie chcieli a co łomża zawsze wszystkich przyjmie. Ty człowieku nie masz pracy to co państw da ci kase za to ze masz dziecko - owszem da rodzinnego pare groszy co nawet z ledwosci na chleb starczy. I sie musisz bujac bo nie masz za co rodziny wyzywic i starym rowerem jezdzisz o samochodzie nawet nie marzysz a czeczeni jak królowe zyja. w łomży i w Czerwonym Borze tylko bachorów dużo lata . I stac ich na stancję stac na piwo w kanjpie a ciebie biedaku ledwo na chleb
|
|
Re: Czy w Łomży też polityczna poprawność nie pozwala mówić o problemie z Czecze |
co zrobić życie ;p
|
|
Re: Czy w Łomży też polityczna poprawność nie pozwala mówić o problemie z Czecze |
a moze przy nastepnych wyborach samorzadowych i na prezydenta miasta trzeba bedzie brac pod uwage czy ktorys z kandydatow ma recepte na rozwiazanie problemu czeczenow bo narazie to jakos wszyscy w ratuszu milcza.
|
|
Normalnie mnie osłabiacie z tymi Czeczenami. Ciągłe biadolenie i narzekanie. Zmieńcie obywatelstwo na czeczeńskie, wróćcie tu jako uchodźcy i też dostaniecie tę kasę. Ciągle was napadają, straszą, grożą nożami itp. Każdy chyba dziś ma komórkę prawda? Ktoś mi grozi nożem na ulicy lub w jakikolwiek inny sposób zagraża mojemu bezpieczeństwu wiec Wariant I (zalecany): krok 1. Wyjmuję swój telefon z kieszeni i wystukuję na klawiaturze numer alarmowy policji 997. Może się zdarzyć, że nie macie przy sobie telefonu, więc prosicie kogoś z przechodniów lub zachodzicie do pierwszego lepszego mieszkania, sklepu, instytucji, prosicie przypadkowego przechodnia o wezwanie policji. Krok 2. Gdy już się dodzwonicie wypada się przedstawić oraz opisać zdarzenie jakie miało miejsce, możecie też podać rysopis sprawców , podajecie dokładny adres gdzie się znajdujecie lub możliwie najdokładniejszą swoją lokalizację. Zawsze przyjedzie do was patrol policji i udzieli wam pomocy, ewentualni podpowie co należy zrobić dalej (złożenie doniesienia itd.). Ale przyjmijmy abstrakcyjną alternatywę, że policja wam odmawia pomocy bo … zwyczajnie was nie lubią, wyglądacie na ćwoków, życiowe ofiary i mówią, że wam nie pomogą bo mają taki kaprys. W takim wypadku wybieramy wariant II (gdy już wszyscy ci odmówią pomocy): krok 1 zbiera się ekipę z jednego lub dwóch osiedli, krok 2, robi się kilkudniowe tournee po mieście i po tygodniu Czeczenii sami stąd wyjada, w najgorszym razie żaden nie wytknie nosa ze swojego kwadratu. Jesteście u siebie zawsze was będzie więcej niż ich więc w czym problem. Z drugiej strony jęczycie i ględzicie jak to wam z nimi źle. Ok. rozumiem możecie czuć dyskomfort z obecności Czeczenów u nas. Ale co zrobiliście by to zmienić? Ile złożyliście petycji do władz miejskich by rozwiązali ten problem, ile razy byliście na sesjach rady miejskiej by poruszyć tę kwestie, ile razy złożyliście prośbę u komendanta lokalnej komendy policji o wzmożone działania prewencyjne policji względem czeczeńskich uchodźców? Przecież można sprawę zgłosić do choćby „Uwagi” i rozdmuchać nasz lokalny problem na cały kraj. Ale wy nie robicie nic jedynie jak sieroty biadolicie. Powiecie, że oni wszyscy maja to gdzieś i nikt nam nie pomoże. Całkiem możliwe, ale należy wykorzystać wszelkie dostępne metody, a jeśli i wtedy nikt nic nie zrobi i poczujesz się opuszczony przez swój kraj – to obywatelu broń się sam. Wybieramy drugi wariant pt. Ekipa i … Nie róbcie z siebie sierot i nie biadolcie tylko wstańcie od monitorów i cos zróbcie.
|
|
A wy już ku*** za przeproszeniem, nie macie co już robić? Przestańcie siedzieć przy tych kompach i smuty pierdo*** tylko do roboty się bierzcie. Ach ta polska mentalność tylko narzekać, drugiemu źle życzyć zamiast wziąć się za robotę ,jak nie pasuje zmień miasto ,jak dalej nie pasuje kraj nikt tu nikogo na siłe nie trzyma... Ja pracuję, uczę się i za wszystko sam płacę ,a państwo mi zjada z poborów prawie 1000 zł ,życie na kredycie czasem do garnka co włożyć nie ma ,ale narzekam nie, zapierdalam nie patrzę co inni mają tylko co ja mogę z życia mieć, pracując uczciwie... W dupie mam innych no może i darmozjady ,ale co to za życie pierdole ich niech się rozmnażają i tak w końcu zdechną... jak wszyscy :-P _,.-*'^'*-.,_,.-*'| HOTVIG |'*-.,_,.-*'^'*-.,_ admin. of DTP TEAM http://dtpstudio.xt.pl
|
|
Jasiu, przykład był dobry bo wykrzyczałem że ZAROBIONE pieniądze idą na VAT a nie ofiarowane. Wkurzają mnie nie Czeczeni, bo Ci akurat nic mi nie zrobili a jak wspomniał spliter25 w razie jakby co mam telefon i nie będę miał żadnych wyrzutów sumienia żeby wezwać policję gdy zobaczę lub odczuję bandyckie zachowania (niezależnie od narodowości). Drażni mnie głupota która jest wszechobecna w Polsce. I dam Ci przykład - tym razem naszych krajanów. Jak to jest że ludzie pracujący przez 30-40 lat boją się o przyszłą emeryturę a niektórzy w tym samym wieku dostają obiady i różnego rodzaju zapomogi z MOPS? Jedni ciężko pracują inni mają to gdzieś. Ja się umiem utrzymać i stać mnie na to i owo. Ale jeśli jakaś kobieta pracuje w sklepie spożywczym po 12 godzin (czasem na czarno) i przynosi do domu 900 zł i jeszcze szef każe jej się z tego cieszyć to jest jakaś porażka. A ktoś inny (i nie wiele mnie to obchodzi kto Czeczen, Polak itd.) dostaje większe pieniądze za sam fakt istnienia to jakaś paranoja. Jak wspomniałem - jeśli ktoś ma problem losowy albo zdrowotny obowiązkiem Państwa jest pomoc takiej osobie. I na to się zgadzam. Ale nie cierpię darmozjadów. Pozdrawiam rozsądnych
|
|
a ja mam pytanie??? czy ktos zatrudnil tych Czeczenow?? lub probowal?Jesli kasa idzie z samorzadow --------------- to niech Czeczeni np. zamiataja ulice ----------popatrzymy i zobaczymy A wiadomo , ze stamtad nie przyjechali glupcy a moze nalezy ich i ich umiejetnosci wykorzystac dla dobra nas mieszkancow i miasta?!!!!!!!! bagrmosen
|
|
dodam jeszcze: znaja c historie CZECZENI oraz relacje dziennikarza Batera (ktorego nomen ,omen wypieprzyli i z TVP i z TVN )a ma zone z tamtych stron (glowy nie dam) to jestem przekonanana ,ze naprawde wyjechali osoby . ktore soba cos przedstawiaja i cos umieja ! DAJMY IM SZANSE. bagrmosen
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |