piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Skradziono pudelka

Dzisiaj ze schroniska ukradziono miniaturową, srebrną 12 letnią suczkę, rasy pudel. Jest ona ostrzyżona i bardzo malutka. Wygląda jak szczeniak. Ma guzki na gruczołach mlecznych i jest w trakcie podawania leków przeciwko rozrostowi guzów. Z powodu wady wrodzonej często sika i brudzi w mieszkaniu, a pozostawiona na podwórku nie przeżyje. Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o kontakt ze schroniskiem dla psów w Łomży.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Skradziono pudelka

Pewnie uciekla, dlaczego zaraz skradziono, kto by kradl psa ze schroniska

Zaara pusta samotna idiotka :)

Ona by nie uciekła, bo była bardzo przywiązana do opiekunki i słabo widzi. Podobała się wszystkim bo wyglądała jak śliczny szczeniak. Niestety kradzieże szczeniaków zdarzały się już. Co niektórzy żałują datku na schronisko za adopcję psa, więc idą na łatwiznę.

A to dranie, oddajcie psiaka

hycel jasiu wyrusza na poszukiwania !!! oddajcie pudełka !!!

inne psy go zjadly. tez bym takiego pudelka wszamal

jedyny prawdziwy jasio :}

może to Czeczeni i tak ich o wszystko oskarżają , to tez można na nich zrzucić

to pewnie jest na pudelek.pl :-)

To że piszecie bzdury, to nie ma znaczenia, najważniejsze, że temat się przesuwa, pozdrawiam wszystkich dowcipnych

Za wskazanie miejsca przebywania suczki wysoka nagroda

może jak się przekona że to stary pies to odda oby tylko do lasy nie wywiózł takiego to tylko do drzewa i blisko mrowiska

Wiem gdzie jest pudelek , teraz interesuje mnie nagroda.Powiem tak : ile ?;)))

a kogo obchodzi jakiś pudel. Prawda jest taka, że zanim chore psy usypiać, to ładujecie pieniądze w leki, a dzieci giną nie przez to, że choroba jest niewyleczalna (owszem, czasami tak), tylko dlatego, że nie stać rodziców i lokalną społeczność, która ewentualnie pomaga na leki oraz rechalibitacje. Cała Anglia szczepi się przeciw świńskiej grypie, może zorganizujecie akcje i chociaż zaszczepicie parę biednych dzieci z woj. podlaskiego, zamiast zbierać kasę dla jakiś psów, i to w dodatku chorych, nie nadających się do adopcji. Pzdr. dla normalnych.

Łomża, Łomża, Łomża . . .

Mistrzu418, nie wiem czy to akurat ty jesteś normalny? Co ci do moich pieniędzy, na co je wydaję! Ty wydawaj swoje na chore dzieci z podlawskiego, ja wydaję swoje prywatne pieniądze na starą chorą suczkę. To są moje ciężką pracą zarobione pieniądze i nic ci do tego!

czasem zwierze potrafi byc bardziej wdzięczne za pomoc niz niejeden człowiek a co do pieniędzy to niech kazdy robi z nimi co chce moze nawet sie podcierac i ile nie my za to płacimy

No jak my za to nie płacimy? Czasami bardziej wykwalifikowany człowiek ma dziecko i nie ma kasy na leczenie, a miejsce w pracy blokuje ktoś, kto wydaje kasę dla jakiego chorego psa, który ma już 12 lat, rok i sam padnie. Dla mnie życie ludckie jest dużo ważniejsze od " kundla". Co z tego, ten pies na zdechnięciu, to chyba lepiej ulżyć jakiemuś dziecku w cierpieniu. Ale nie ma się co dziwić, w gazetach dla młodzieży tylko, jak to myszka ma źle w sklepie zoologicznym, czy małpka w ZOO na Tajwanie ma depresje, bo nie ma stałego partnera, a za mało mówi się o dzieciach cierpiących na nowotwory, astmy, białaczki itp. Nie będę Cię przekonywał, może za pare lat zobaczysz cierpiące dziecko i uznasz, że cierpienie psa nie może się z tym równać.

A co cie obchodzi na co pieniadze kazdy przeznacza pilnuj swoich, jak kogoś niestac na dziecko to niepowinien go miec!

W Warszawie podatek od psa wynosi 1 (jeden) zł na rok.
W Łomży w ubiegłym roku było 100 (sto) zł na rok

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Mistrzu418 krzycz głośno - ludzie nie korzystajcie z wczasów, nie jeździjcie na wycieczki, nie kupujcie działek rekreacyjnych, nie korzystajcie z przyjemności życia tylko oddawajcie pieniądze innym ludziom co nie mają pieniędzy na leczenie swoich dzieci i lub na ich utrzymanie. Na to więcej idzie pieniędzy niż na leczenie małej suni. A może ty komuś zabierasz etat? No jeśli jesteś już dojrzałym mężczyzną??

Ja jeszcze nie pracuje :), ale nie bój się, w Łomży nie myślę o podjęciu pracy, bo brak tu perspektyw. Oczywiście atrakcje w postaci wycieczek lub działek rekreacyjnych są ważne i na to nie można żałować pieniędzy, nie odwracaj kota ogonem. Chodzi tu mi tylko o przypadek leczenia psa, jak stać kogoś na leczenie psa z schroniska, to lepiej przekazać to jakiemuś choremu dzieciakowi lub na jakoś fundacje. Dobroczynność przecież nie może być priorytetem Naszych wydatków.

mistrz418 ale ty Pajac jestes, a ja teraz znając twoje myslenie, bardziej pomogl bym temu kundelkowi a tobie kiwnął palcem i wzruszyl ramionami jak bys cierpial przejechany przez samochod czekajac na pomoc na ulicy ;)
co z tego ze ten pies jest na zdechnięciu, no kurde co za czlowiek , kocha cie ktos w ogóle czy nie? :)

Po to się pracuje żeby mieć i jakieś przyjemności. dla jednego jest to wycieczka w góry, dla innego zabawa z przyjaciółmi w pubie, dla innego jazda drogim samochodem itp., dla innego datek na kościół, dla innego datek na sieroty itp. a dla mnie jest ogromną przyjemnością opiekować się starą , chorą sunią.
Gdybym nie miała ochoty opiekować się tą sunią, to bym wtedy korzystała z atrakcji takich jak wycieczki, wczasy, a nie dawałabym pieniędzy dla biednych, chorych ludzi.

Ludzie wyluzujcie xD. Wyraziłem tylko swoje zdanie, dla mnie to i mrówkom ciężko chorym pomagaj. AdminAdmina ja bym Ci pomógł w takiej sytuacji, a gdy bym się brzydził, chociaż zadzwoniłbym po erkie. Samanta59 co ty opowiadasz za banaluki, jak dacie pieniędzy dla biednych może być atrakcją?

Gdybym nie miała ochoty opiekować się tą sunią, to bym wtedy korzystała z atrakcji takich jak wycieczki, wczasy, a nie dawałabym pieniędzy dla biednych, chorych ludzi.

może cię po prostu nie stać, nie wierze, że wyjazd do Chorwacji jest mniej atrakcyjny od leczenia kundla
albo nie masz z kim jechać, może w kolejne wakacje pojedziemy gdzieś razem (kiedy Twoja przyjaciółka padnie)?

Czyli życie zwierzaka jest dla Ciebie ważniejsze, szacun.

Dla mnie jest już wszystko jasne i nie udzielam się już w tej dyskusji, bo ma, ciekawsze rzeczy do robienia niż spamowania na 4lomza.

3amajcie się i powodzenia.

a ja ma pytanie poza konkursem. Samanta59 ten pudelek był twój czy mieszkał w schronisku?

"Ale nie ma się co dziwić, w gazetach dla młodzieży tylko, jak to myszka ma źle w sklepie zoologicznym, czy małpka w ZOO na Tajwanie ma depresje, bo nie ma stałego partnera, a za mało mówi się o dzieciach cierpiących na nowotwory, astmy, białaczki itp."

Pytanie do mistrza418.

Czytasz BRAVO ? : ]]]

Kurcze oddajcie pudelka !!!
Biedny piesek :(
Ja też wszystkie moja pieniądze oddaje na zwierzaczki:)
Wolę sama nie jeść niz żeby moja futrzaki nie miały co do pyszczka włożyć :)
Powodzenia w poszukiwaniach :D

Do Mistrza418
Na głupie odpowiedzi - głupio odpowiadam. Ale dziwi mnie twoja nienawiść do zwierząt

Do Vivery - to jest zbyt skomplikowane żeby wyjaśniać to na forum , jedynie mogę napisać w kilku słowach: suczka jest na stanie schroniska, ale sercem moja

nie muw ze skomplikowane jest wyjasniac, tylko skromny zasub slownictwa stond cierzko wyslowic sie.

pies tak czy inaczej do odstrzalu. co ma sie zwierzyna chora menczyc

Jasiek dobrze gada.. Wódki mu!

abcd1234 siora czyta ale ja czasami je przeglądam i dobija mnie jej poziom xD
Patrze coraz więcej moich zwolenników, bravo dobrze lansuje mózgi

Samanta59 napisała:
"Do Vivery - to jest zbyt skomplikowane żeby wyjaśniać to na forum , jedynie mogę napisać w kilku słowach: suczka jest na stanie schroniska, ale sercem moja"

Rozważałas taka wersje ze któregoś dnia ta suczka sie przekręciła znaczy odwaliła kite a twoi wspołpracownicy zeby ciebie nie martwić gdzieś ją zakopali pod płotem , a na poczekaniu wymyslili te głupia historyjke ze ktos wykradł z boksu starego psa bo był taki piekny:)

Skoro jest na stanie schroniska to mistrz418 mial troche racji bo jest utrzymywana z naszych podatków tak jak reszta sierściuchów w tym schronisku.

Ja jeszcze nie pracuje ale w niedalekiej przyszłosci chetnie przeznacze swoje podatki na schronisko.

ewcia, lepiej daj na mammografie swoje podatki. wiecej porzytku

Vivera - czytaj uważnie! Suczka była na moim utrzymaniu, nie korzystała z twoich podatków. Poza tym mieszkała nie w boksie tylko w biurze. Pracownicy schroniska nie zakopują psów pod płotem

Ja nie mogę ale macie problemy. Kobieta nie założyła tego postu po to żebyscie pisali jej jak był utrzymywany ten pudel (sama chyba wie to najlepiej skoro był jej podopiecznym) tylko po to żeby się dowiedzieć czy może ktoś psiaka nie widzał. Skoro nie widzieliście to lepiej w ogóle nie piszcie, a jeśli tak to może byscie pomogli zamiast ją od razu oceniać... Chyba nie jest głupia i naiwna żeby nie zauważyć czy jej psinka zdechła i została zakopana;/ Zauważyła zaginiecie i prosi was o pomoc, a wy macie wszystko gdzieś i tylko umiecie oceniac ludzi z góry;| Żal ja pierdykam jaki żal;/

A tak własciwie to gdyby nie te schronisko to po okolicy biegały by dziesiątki głodynch nieszczepionych psów, wiec raczej powinnismy byc wdzieczni ze ludzie sie starają i dbają o psy ludzi którzy je porzucili.

Chciałam z radością poinformować, że dziś rano sunia wróciła do nas. Dziękuję serdecznie osobie , która ją zwróciła. Cieszymy się bardzo, i sunia też jest szczęśliwa.

ewcia to byśmy te psy śledziom czy do Wawy wywieźli :)
Jak widać, Samanta to już prawie 60-letnia staruszka, która ma "nisko rentę"

60 latka to staruszka ?? To jak nazwiesz 80, 90 latki? Kobiety 60 letnie, nie pozwalajcie gówniarzom się obrażać ;)

Tak w ogóle to coś niedobrego dzieje sie w łomżyńskim schronisku skoro można sobie tam od tak wejść i ukreść psa. Moim zdaniem to powinien sie tym zainteresowac ktoś nadzoru. Mozliwe ze juz nie jeden pies z tamtąd zginął bez wieści.

Vivera, nie mów że ty jesteś tym psem zaginionym bez wieści, bo szczekasz żałośnie :)

haha vivera jedzie Cię 60-latka :)
jak widać Samanty jedynym zajęciem od pisania ciągle na 4lomza i nabijania postów jest jeszcze opiekowaniem się starym jak świat psem
Vivera o to chodzi, żeby kradli, to szybciej się ich pozbędą. Jestem ciekaw, jak ukradli tego psa, bo pisałaś, że trzymasz go w biurze :). Przelicz ilość torebek żarcia, o_0 ?

Samanta59 twoja riposta swiadczy tylko o poziomie twojej inteligencji. Cos mi sie wydaje ze zbyt duzo w głowie to nie masz wypisujac tez rzeczy o schronisku,a twoj temat przeczytał a juz odpowiednia osoba.
Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org