Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jak się dostać na staż? |
mam pytanie czy jesli chce sie dostac na staz to najpierw ide do danej instytucji czy do urzedu pracy? mozecie mi cos podpowiedziec?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jak się dostać na staż? |
hmm staz o ile się orientuje zostaje przydzielany z urzedu pracy jesli chcesz sie dostac do konkretnej jednoski to mozesz najpierw tam sie udac w celu napisania przez jakas kompetentna do tego celu osobę rekomendację i nastepnie z nia udac sie do UP. Jesli wczesniej wystapila dana jednostka o stazystow to jest niemal 100% pewność ze zostaniesz tam przydzielona.
|
|
w ogole sie zastanawiam czy to dobry pomysl bo wiadomo jak jest na stazu. moze byc staz tylko 3-miesieczny? bo na dluzej to raczej nie chce. a najchetniej to bym poznala takie instytucje w ktorych jest chociaz jakas szansa na zatrudnienie a nie takie ktore tylko wymieniaja stazystow
|
|
aha i w gre np nie wchodza staze w barze na starowce czy w miesnym bo to juz tylko wyzysk wg mnie
|
|
a po co Ci ten staz? chcesz zarabiac 1/2 sredniej wyplaty i po nim nic nie miec? sporo osob pcha sie na staze, a pozniej nic nie maja, szukaja innej roboty. Moi znajomi tez tak mieli szukali stazow jeden po drugim i co? i przez jakis czas na bezrobociu, a pozniej zaczepili sie gdzies np w sklepie :) pracowac mozna i bez stazu, wiem to po sobie :P
|
|
staze 3-miesieczne? No nie zgodzilabym sie, z reguly na staz masz przeznaczone 12 miesiecy, ja jak poszlam w tamtym roku w czerwcu to dali mi na 6 miesiecy,a po nowym roku przedluzyli o kolejne 6. Z 1/2 wyplaty to tez roznie, bo niektorzy doplacaja, fakt jesli praca panstwowa to nikt ci nie doplaci,a jesli u prywaciarza to doloza. Idzie sie dogadac
|
|
Najkrótszy staż jest sześciomiesięczny. Możesz go dostac z UP, lub zgłosic się do firmy, która poszukuje stażystów (wtedy to oni załatwiają wszystko w UP). Tylko, że UP nie przydziela już stażów w tym roku, bo skończyły się im pieniądze na stypendia stażowe. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
jeśli znajdzie sie pracodawca to znajdą sie i pieniądze Bardzo dużo ogłoszeń jest że przyjmą stażystę ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
w tamtym roku byłam na 3miesięczym stażu, nie chciałam iść na dłuzej bo zaczynałam od października szkołę. ale najpierw rozmawiałam z pracodawca na temat stażu a dopiero później poszłam do PUP i wszystko było bez jakichkolwiek problemów.
|
|
Zaara nie ma pieniędzy to nie ma nawet jeśli zgłosi się 50 pracodawców że chca stazyste.
|
|
M@ster wszystko zalezy od tego kim jedt dany pracodawca... uwierz nawet w UP duzo trzeba załatwiać po znajomości ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
a to UP dzieli pracodawców na lepszych i gorszych? znajomości znajomościami ale jakos nie mogę sobie tego wyobrazić jak nie ma pieniędzy a przychodzi jakis tam pracodawca to w minute pieniądze się znajdują?
|
|
a jak idziesz do sklepu to dla jednych jest bezcenna a dla innych nie ma bo pani trzyma pod ladą dla znajomych... niestety taka prawda tak samo było jak tylko dostali kasę, nie powiedzieli że jest kasa, dopiero jak pracodawca poszedł to okazało sie że już są fundusze (tu mowa o moim byłym pracodawcy) ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Na Straż łatwo się dostać :-) Trzeba tylko bardzo dobrze umieć się posługiwać wężem , ale nie takim ogrodowym troszkie większym :-)
|
|
nie lepiej z mezem, po co weza, on tesz ma jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
a w jakiej instytucji są największe szanse, że po stażu zostanę zatrudniona? nie chodzi tu o sklep spożywczy ani też o firmy, które tylko zmieniają stażystów (jak dla mnie wykorzystywanie)
|
|
napiszcie, jak to teraz wygląda. kto się dostał na staż od drugiej połowy lipca obecnego roku? powiedzcie też gdzie przyjmują chętnie pracodawcy? jestem ... sobie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |