Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co myślicie o WOŚP |
Co myślicie na temat Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co myślicie o WOŚP |
organizacji samej w sobie? czy imprez towarzyszacych wielkiemu finalowi?
|
|
Jakoś najfajniejsza akcja zbierania piniedzy dla tych potrzebujących
|
|
ogólnie
|
|
ogolnie chyba wiekszosc mysli podobnie. duzo szumu jednego dnia. przez pozostala czesc roku jakos malo slychac o powyzszym. jednakze robia z pewnoscia duzo dobrego. i fajnie ze co roku coraz wiecej pieniedzy chcemy dawac na dzieciaki. choc mnie osobiscie bardziej chwyta za serce (i za kieszen) dzialalnosc fundacji TVN. szczegolnie gdy widze te chore, biedne dzieci, ktore pokazuja.
|
|
iguana coś się ta k rozpisała?;) wiesz kim jestem? :D
|
|
Ma Być na TVP2 kiedy bedzie Wielki FInał to bedzie transmisja z Łomży i Suwałk mają pokazywac co ma byc i takie bzdety .
|
|
Będzie Łomża w telewizij fajna akcja :d
|
|
Ptyśu jeszcze Mndaryna bedzie gites:D grzybek
|
|
Dobrze że robia takie akcje bo szkoda mi tych dzieci
|
|
Re:ptysiu hehe hehe hehe a tak se marzy żeby te wszystkie piniądze poszły na moje konto hehehe :P
|
|
Prawde mówiąc duża część pieniedzy znika z puszek wolontariuszy zanim jescze dotrze do sztabu (połowa zbierajacyh to dresy, którzy zebrane pieniadze przeznaczą napewno nie an dzieci). To jest największy poblem ;/
|
|
Co do wypowiedzi SxxxK Jeśli ktoś idzie na taka akcje tylko po to, aby jak najwięcej z tej puszki wyjąć to ja uważam takich ludzi za przestępców, którzy nie tylko okradają fundacje bo on akurat z tego ma najmniej, ale przede wszystkim chore dzieci. Jestem ciekaw co poczują jak za parę lat może się okazać że ich nowo narodzone dziecko przeżyło dzięki sprzętowi kupionemu przez WoŚp. Może dopiero wtedy zrozumieją co robią ???
|
|
Sa tacy, których nawet własne dziecko nie rusza... Po takich wszystko, co nie dotyczy ich własnego tyłka, spływa jak po kaczce.
|
|
Moim skromnym zdaniem, akcja taka jak WOŚP, w naszym kraju, jest pewnego rodzaju fenomenem. Może dlatego że łatwiej jest dać kilka złotych, niż samemu się angażować w pomoc?. A może dlatego że tak zaczyna wypadać. Napewno jednak ogromna większość naszych rodaków (i nie tylko) daje te pieniążki z potrzeby serca. W kraju w którym pacjent, czy duży czy mały jest tylko zbędnym balastem, wręcz kulą u nogi Pana Doktora, a politycy mają nawet zdrowych gdzieś, akcja taka jest wręcz niezbędna. Bo kto Nam pomoże jeśli nie my sami?!. Ave
|
|
Czego by nie mówić pod adresem Orkiestry, to zawsze jednak wnosi dodatkowe fundusze. I nieważne, czy ludzie dają, bo tak wypada, czy ze szczerego serca, ich sprawa. Ważne, że dają i niech dają jak najwięcej. Cel jest szczytny...
|
|
bumboks, sio:) nie wiem.
|
|
WOŚP fajne akcje,duży zarobek dla miejskich złodzieji następnie wspaniała zabawa dla nich przy lekko zarobionych pieniądzach. dla dzieci sprzęt jest,ale... kto oglądał Najsztub pyta w niedzielę wie o co chodzi. a odemnie coś dla was : http://www.pomorze.wszechpolacy.pl/wosp/galeria.html prawda o ręszcie pieniędzy Jurka O. pseudonim Owsik
|
|
Staram się coś dać ( bez specjalnego zachwytu nad orkiestrą) , odpowiednio więcej w niemałych podatkach.
|
|
Owszem szytny cel, akcji podobnych więcej. TVP własciwie wypromowała ją, pewnie mając swoje interesy na celu, choć przy okazji coś pożytecznego wyszło. Wydaje mi się, że państwo zostawia niektóre fragmenty działalnośći dla orkiestry, czyli traktuje te datki jako coś w rodzaju podatku dobrowolnego. A to już nie jest to, to mnie już zniechęca. Polska Akcja Humanitarna robi ogromną pracę ciszej, cześciej, ale wracając do WOŚP sumując, zostaje trochę radości i urządzeń w szpitalach, to fajnie.
|
|
Akcja napewno potrzebna tylko ile pieniążków jest przeznczonych na samą organizację:serduszka,koncerty,światełko do nieba...Wszystko piękne a społeczeństwo wcale nie bogatsze...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |