niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Moje miasto

Wszyscy tylko potrafią krytykowć - powstał nowy market - niedobrze, wyremontowano ulice - nie tak, mamy wybrukowaną (ciekawą) uliczkę na Stróce - nieładnie....
A może by tak moi mili wspólnie cos wymyśleć konstruktywnego. Przecież to Nasze miasto - jeśli My wszyscy nie weźmiemy się do pracy - no cóż - wtedy faktycznie będziemy mieli na co narzekać!
Więc - kto ma pomysł - co można zrobić w naszym mieście - aby było milej, ciekawiej, aby młodzież nie musiała stać pod klatkami (bo nie ma pieniędzy na kafejki ani paby), aby starsi wyszli z domów - aby sąsiad zaczął znać sąsiada - aby po prostu bardziej chciało nam się żyć?? Tylko nie mówcie, że nie ma pieniędzy - i bez tego nic się nie zrobi. Tylu ludzi u nas nie ma pracy - sporo jest na emeryturze lub rencie - i wszyscy oni mają CZAS!
Wystarczy odpowiednia zachęta i motywacja oraz ktoś kto potrafi wykorzystać ten potencjał - ukierunkować.. A na razie - czekam na pomysły. Może już za chwilę - Łomża czymś zabłyśnie!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Moje miasto

JA I TAK WYJEDZAM I MAM TO WSZYSTKO W D... CZY TO SIE ROZEJDZIE CZY COŚ WYBUCHNIE CZY POWSTANIE NOWY SKLEP A MOZE ROZ....... SIE CAŁE OSIEDLE NAJCHETNIE TE OSIEDLA TAM GDZIE WY MIESZKACIE !!

SzUkAm MiŁoŚcI

A jedź se w cholerę i nie wracaj i krzyżyk przy drodze.

A co ty chcesz konstruktywnego wymyślać jak nikt nie pyta mieszkańca o zdanie tylko pan architekt sobie coś umyśli i robi, a może by tak zrobili ankietę na temat projektu, który wymyślili, ludzie by sami mogli ocenić to, co ma zostać zmienione w mieście, no, ale, po co przecież przyjdą inni i zrobią po swojemu!!!! Właśnie o to chodzi, że my i nasze zdanie nie liczy się dla naszych władz, więc pozostaje nam tylko ponarzekać na to, co już zrobili. A co do Ciebie KAKENDARZ to naprawdę spadaj z tego miasta jak Ci się nie podoba.

Wyobrażam sobie taką sytuację, że co "władza" zrobi- to nam sie wszystko podoba i chwalimy... chwalimy...a poprzez to umacniamy ich w stanie ogłupiającego upojenia dokonaniami. W końcu doczekamy sie miasta-koszmarku, ale z zadowoloną z siebie władzą! Na to się nie piszę bo za bardzo zależy mi na moim mieście (znacznie bardziej niż na zadowolonym z siebie Magistracie, który odejdzie, a nam zostanie paskudztwo).

Zbych

Ja chciałbym mieć fontannę. Obojętnie gdzie.
Oby ładna była.

Ja mam u siebie w stawie, a ty jak nie masz stawu, to możesz sobie kupić np. balkonową w "Marzeniu ".
Już nie włazi to gadanie o fontannie. Od kiedy to trwa, nie pamietam. Temat wraca jak bumerang. Od czego nie zacząć, na fontannie się kończy.
Jakby od fontanny zależało szczęście łomżyniaków.
A'propos architekta, toby dopiero było, gdyby była całkowita samowolka. Naokolo widac "świetne" pomysły właścicieli domów: a to innowacje architektoniczne, a to nowy porażający kolorek...Zmiłowania !
Mam dzisiaj kiepski humor, więc nie będę pisać więcej.

Ja też chcę fontannę! Nie na złość Frotce oczywiście, ale dlatego, że nasze miasto leżące nad rzeką jest suche jak Sahara! A gdyby nas władza rzeczywiscie słuchała- to nie byłoby o co się upominać... i Frotka by się nie denerwowała...:-)

Zbych

Kochani - cieszy mnie zainteresowanie tematem. Ale intecja tego była inna. To nie koncert życzeń - co chiałby Adam czy Ewa. Co mogę zrobić - co zaproponować - jakieś ciekawe rozwiązania - o to tu chodzi.
Nie rozumiem - czym się chwali kalendarz (w zasadzie dla niego już się limit dni kalendarzowych chyba wyczerpał). Tym że wyjedża? czy tym że nikt mu tego nie utrudnia. Jedź człowiecze (przepraszam nie obraziłam nikogo używając tego miana w tym przypadku?) - długo nie wracaj - a przynajmniej do czasu aż Ci rozumek nie wróci. (A to potrwa) Bo to dzięki takim jak Ty - mamy to co mamy - czyli wielkie NIC. Bo nic nie będę robił - bo: to nie ma sensu, nie ma dla kogo - bo ja wyjeżdżam. A będziesz miał do czego lub kogo wrócić?????????
Pozdrawiam i zapraszam do dalszej rozmowy- co mogę zrobić, zaproponować, dać od siebie..........

Ale by było fajnie jakby każdy z 60 tys. mieszkańców zgłosił swój pomysł na to miasto- koncert życzeń. I na jednego zadowolonego byłoby kilka tysięcy złych, ze ich pomysł nie przeszedł, bo "tamci" mieli np. lepsze znajomości.
Wybieraliscie swoich radnych (a jak nie wybieraliści, to przynajmniej mieliście takie prawo) to teraz ich atakujcie ze swoimi pomysłami- za coś przeciez biorą te diety!
A pomysł na wyjście z domów ludzi starszych? Skończyć emisję w tv ogłupiających telenowel, bo to ich śledzenie zastąpiło tym ludziom realne życie (mam takich starszych we własnej rodzinie). Kiedyś ludzie wychodzili na dwór i rozmawiali, teraz śledzą perypetie.... (kogoś tam, nie wiem kogo, bo nie łapię się jeszcze w tej kategorii wiekowej).
Pozdrawiam wszystkich którym coś się chce (tylko bez głupich dopowiedzeń, bo to nie aluzja).

Ja to bym postawil LATARNIE na środku miasta i kazdy by miał radoche
a tak kazdy mowi jak by to zminic hehe :Dmadaj napisał(a):

>

danielos9

Ja to bym postawil LATARNIE na środku miasta i kazdy by miał radoche
a tak kazdy mowi jak by to zminic hehe :
>

danielos9

Lipnie dziś na forum :-( A ja mam się spotkać z fajną laską :D

Wybaczcie, że się wtrącę...
a może byście chcieli lodowisko???
Fajna rzecz pościgać się jak za dawnych lat na zamarzniętej kałuży,
potłuc tyłek na twardej tafli, pokręcić piruety, po czym dotlenionym i pełnym werwy wracać do domu...
Chyba, że już macie.
Pozdrowienia

ryskago : Niestety, nawet przy maksimum chęci nie uda się zrobić lodowiska, bo mrozu nie ma (chyba, że sztuczne).
Ja prawdziwą zimą jeżdżę na łyżwach na starorzeczach koło Bony, czasem jadę za Jeziorko, a czasem po prostu wzdłuż brzegu rzeki, jeśli jest gruby lód.
W zeszłym roku chyba było lodowisko na strzelnicy.
Fajnie byłoby, żeby zrobiono lodowiskow centrum - na Placu Czerwonym albo na starym dworcu. Takie z muzyczką, a wieczorem z lampionami...

Człowiek się naogląda starych filmów albo amerykańskich komedii romantycznych i potem wydziwia ;-)

Frotka:
Oczywiście myślałam o sztucznym - no cóż, nawet na zimę w tym kraju liczyć nie można (o narzekam!)
Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie - zaraz bym Cię wyciągła na łyżwy...

ryskago:

a mialo byc bez narzekania

News

:)

Pozdrowienia dla Frotki i Newsa

Pozdrowienia dla wszystkich z forum a szczególnie dla : Grzesiek_Mazurek , Tiger, adamus ,graboś , Abcd , eVe-liNKa..17^ ,ryskago , Newsi reszty z forum

poczekajcie na mróz...
Lodowisko na strzelnicy będzie na 100% - jak co roku :)

Śledczy - dzięki za pozdrowienia

T i g e r

A DLAMNIE POZDRO TO GDZIE ?????????????????????????????

SzUkAm MiŁoŚcI

Bartezik - również pozdrawiam :)

Widzę, że śLeDcZy wziął się za Szymborską.
Proponuję jednak małą modulację:

Nic dwa razy się nie zdarza
i zapewne z tej przyczyny
zrodziliśmy sie bez wprawy
i pomrzemy bez rutyny

Teraz Cora to śpiewa...

thx

Ave

Kochani - lodowisko - to już jest coś. A co poza tym? Czyżby inne pomysły ześliznęły się? Co z Wami - a mówią- że ile ludków - tyle pomysłów. Tylko na tyle was stać. Do roboty - bo się zdenerwuję - jakem matka!!!
Pozdrawiam wszystkich - i życzę twórczej weny.

Moloch naprzeciwko stokrotki proponowałbym przerobić na jakąś sale sportową typu zadaszony skate-park (w srodku są słupy raczej na boisko to to sie nie nadaje), a do okoła posadzic jakiś pare drzewek, ławeczki, stylowe lampy, strumyczek, fontanna, muzyczka w tle ;]

ryskago : Dzięki za pozdrowienia.
A tak na marginesie, to skąd wiesz, że nie mieszkamy blisko siebie ? A może tuż, jak w tej reklamie Neostrady TPsa ? ;)
Ja wiem przynajmniej, gdzie pracujesz.
matka2005 :to już jesteś matką, czy dopiero zostaniesz w 2005 roku?
Pozdrawiam wszystkich maniaków komputerowych, którzy zaczynają dzień od odpalenia swego szumiącego przyjaciela .Tych,którzy nawet padnięci po
zwariowanym, napiętym dniu przed snem jeszcze sprawdzają pocztę i wchodzą na 4lomza.pl/forum, zeby zerknąć, czy coś ciekawego się pojawiło.
Miłej reszty weekendu.
P.S.Włączcie dziś koniecznie Trójkę, leci Top Wszech Czasów.
www.radio.com.pl/trojka/markomania/

matka 2005 a Ty oprócz dopingu i dobrego słowa co robisz dla ożywienia naszego miasta/osiedla ? Czytam Twoje posty z uwagą - jest w nich wiele mądrości, ciepła ... Może chcesz coś zrobić lub robisz? ... Pochwal się ... lub dołącz do maluczkich (jak ja) i zacznij coś robić w swoim najbliższym otoczeniu ....

PS
chyba, że matczyne obowiązki nie pozwalają Ci na działanie ... :)

T i g e r

Pomysł z lodowiskiem mi się bardzo podoba, ale prawdziwym.
A fontanna już jest przed WSA :P.

Pozdrawiam.
http://student.wsa.edu.pl

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

frotka:
Skoro tak, to chodź ze mną na te łyżwy hehehe
4lomza pomaga mi przeżyć dzień w pracy.
I co by nie mówić na temat tego forum, to ja Wam powiem: lubię je, powiem więcej: jestem nałogowcem i ....
gdybym ci ja miała
w chaupie interneta,
to bym przypaliła
mężowi kotleta
hej
PS. Mamy od niedawna forum nowohuckie, ale daleko mu do tego.
Może pomożecie kiedyś mi je rozruszać?
Kto wie...

Daj Gocha bliższe namiary :). "4lomza pomaga mi przeżyć dzień w pracy" to w banku tak ciężko ?? :)

Ave

Bliższe namiary dam jak odpalę wreszcie tego interneta w chaupie.
W końcu muszę przecie pracować, a nie zbijać bąki w internecie.
Czy w banku ciężko? Wiem, że bywa gorzej...
U mnie na przekwalifikowanie się trochu już za późno...
No cóż, każdy jest kowalem swojego losu i co se wykuł za młodu ...

To jest nasza polska przywara ,że lubimy ponarzekać jak to będzie źle jeżeli ..... .
Jeżeli mamy sami zaproponować działania związane ze zmianą oblicza naszego miasta to wynikają propozycje np. lodowiska i fontanny. Mi się wydaje , że jest to ważne lecz ważniejsze jest przeciwdziałanie narastającemu bezrobociu . Jestem małym przedsiębiorcą i chciałbym poszerzyć swoją działalność lecz przy takim bezrobociu nie widzę możliwości gdyż ludzie coraz mniej mają pieniędzy a rząd co roż wymyśla nowe sposoby na ściągnięcie dodatkowych podatków . Chciałbym stworzyć dodatkowe miejsca pracy lecz idąc do naszych urzędów trzeba uzbroić się w RELANIUM , ponieważ bardzo często interesant traktowany jest jak intruz . Pozdrawiam P... i U... . Piszę skrótem gdyż bywam ich intruzem .

Pozdrawiam wszystkich !!!!!

k1!
www.konkurencyjnosc.gov.pl
do 50% refundacji kosztów inwestycji (jeśli zwiększysz zatrudnienie).
Kombinuj i pisz wnioski...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org