Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Udana WIGILIA |
Chcesz mieć udaną wigilię - móc się czymś ważkim poszczycić - znam na to sosób. W bieganinie za światecznymi prezentami dla bliskich - pomyśl o tych - mniejszych braciach - bardzo skrzywdzonych przez nas - ludzi. Mówię tu o tych - co nie krzyczą nam o swojej krzywdzie, o zranionych uczuciach - tylko cicho skomlą w schronisku łomzyńskim. Pomyśl - czy mocno uszczupli Twój budżet - kupiona paczka karmy dla piaka??? A on pomerda ogonem - i szepnie coś miłego w noc wigilijną. To tak blisko - nie mów, że nie masz czasu!! Warto poświęcić tę chwilę - a może zyskasz przyjaciela??? A to jest bezcenne!!! Życzę wielu przyjaciół i ogromu życzliwych serc w te nadchodzące święta. Pamiętając o maluczkich - stajemy sie wielkimi!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Udana WIGILIA |
Ja nie mogę mieć psa :- ( bo brat Alergik i jeszcze rodzice nie pozwalają : -( a bym chciał mieć psa bo lubię zwierzęta …
|
|
Jak byłem mały zawsze chciałem mieć psa,i to wcale nie w formie "żywej zabawki" dla dziecka,ale twarde "nie" rodziców było nie do sforsowania hehe...no cóż,tak bywa Pozdro!
|
|
matka2005 - masz PLUSA (+) Pozdrawiam :) ps. jak tu do Ciebie się zwracać: 'matko', 'mamo' ? :)
|
|
adamus - mów mi mamo!! graboś - jak byłeś mały chciałeś mieć psa - teraz nie musisz go brać do domu - ale zapewnić chociaż jednemu pomoc- one tak proszą. jcb16 - możesz mieć psa - ba i rodzice na to pozwolą - weź pod opiekę jednego ze schroniska. On tam będzie non stop - ale będzie twój. A Ty będziesz się nim opiekował- przynosił mu smakołyki i - przede wszystkim odwiedzał! Czekam na inne zdłoszenia chęci pomocy mniejszym braciom - Kochani spieszcie się - święta tuż, tuż!!!
|
|
Matko droga, Podaj adres, to się włączę do akcji. Inaczej nie mogę - za daleko... Pozdrawiam Ciebie i lubię bo masz oczy do patrzenia, a nie ku ozdobie Czy Twój nick świadczy o tym, że mamą będziesz niebawem? Napisz, jeśli możesz
|
|
ryskago - dzięki za miłe słowa i pozdrowienia. jestem już mamą i... jeszcze raz zostanę właśnie w 2005r. Dlatego taki nick. Ale jak miło brzmi dla uszu (i oczu) "Matko droga" no powiedz sam - kto obecnie tak zwraca się na co dzień do mamy?? Czyli mam nick OK!!! PS - schronisko jest przy Wojska Polskiego (mijasz Agrobiznes - wis a wis stacji benzynowej) Dokładnego adresu nie znam - nigd Ale jeśli ma to y im listów nie wysyłałam (a może powinnam napisać do ktoregoś piesa??- pewnie przeczytałby z dużym zrozumieniem) Być może więcej by zrozumiał niż..... Lecz jeśli ma to być albo nie być - postaram się dokładny adres przytuliska zamieścić na stronie. Pozrawiam serdecznie miłośników ssaków (bez wyjątku - tzn wszystkich miłośników wszystkich ssaków)
|
|
A więc szczere gratulacje dla Ciebie matko2005 za to że jesteś i będziesz matką, a jak już będziesz to napisz. Pocieszymy się wspólnie :). Ja mam już dwoje urwisów Ave
|
|
Jakimiś śmierdzącymi kundlami dupę zawracają... A kot to pies? Kto pomyśli o tych ślicznych skrzywdzonych stworzonkach, których nie dane mi było przygarnąć, bo każda hetera, z któą miałem do czynienia, chronicznie nie cierpiała kotów?
|
|
Efekt motyla... |
... dotyczy także psa. I kota. I żadne dobro na świecie poczynione nie ma prawa ani możliwości przejść niezauważone, jesli jest szczere i prawdziwe, czyli z serca, a nie z pychy lub portfela pochodzące. Bo prawdziwe dobro najpierw ono czyniącego cieszy, a to już cały jeden człowiek jest roześmiany na świecie. Cały jeden. :-)
|
|
Tak jest "Efekt motyla" !!. Oglądaliście AI ??. Doskonałe odzwierciedlenie ludzkości w stosunku do 'innych'. Człowiek, zwierzę, wreszcie ....robot. Kto wie czy tak nie będzie ?!. Sami przyznacie że nasze błache dysputy nic tu nie zmienią, bo to nie my decydujemy o naszym losie. Czas i on tylko. Ave
|
|
Grzesiu, Ty nocny marku, ja też mam dwoje urwisów... Powiedz mi tylko co to jest AI, bo nie bardzo zrozumiałam. Matko, trzymam za Ciebie, daj znać kiedy świat przywita drugie Twe Dziecię, a będziemy z Tobą , to pewne. Ja to przerabiałam w styczniu br.
|
|
Z |
całym szacunkiem, MR. GRZEGORZ, ale nie tylko czas, nie tylko on. Nie zapominaj o subtelnej roli czynnika ludzkiego w skomplikowywaniu drogi świata. Więcej nawet-jeśli chodzi o losy świata z punktu widzenia ludzi, to mamy tu głos znaczący, determinujemy gros kierunków rozwoju. Co prawda to tylko my, średniaki, się tym przejmujemy, bo ani z punktu widzenia bakterii, ani galaktyk nasz działalność nikogo (niczego) nie obchodzi. Ale akurat mnie to mocno interesuje, w zwiąq z czym bardzo niechętnie poddaję się dryfowi czasu, za to z ochotą maczam patyka tuż za burtą, żeby kierunek był zgodny z moimi oczekiwaniami. Albo conajmniej patrzę w dowolnie wybranym kierunq q samodzielnie wybranemu kawałkowi horyzontu. Język mnie piecze, nie będę więcej wygryzał kiwi ze skórek...
|
|
Wigilia to również czas wybaczania ..... Przeto wybaczam : Śledczemu i jemu podobnym łamaczom zasad poprawnej polszczyzny Wronie która przedwczoraj ozdobiła mój pagon niechcianym awansem Sąsiadowi, którego pies nagminnie załatwia potrzeby na klatce schodowej :) A tak poważnie... wybaczam i proszę o wybaczenie wszystkich, którym w mijającym roku zrobiłem jakąkolwiek przykrość (również na forum 4lomza) Pozdrawiam T i g e r
|
|
AI czyli Artifical Intelligence czyli Sztuczna Inteligencja. Ave
|
|
jacko przyznaję Ci rację. Po części mamy wpływ nasze życie ale tylko w zakresie naszego istnienia/jednostki i tylko. No i z tym kiwi też masz rację :) Pozdrawiam nieobojętnych Ave
|
|
jacko: Jak to bakterii to nic nie obchodzi??? A mutacje, to niby skąd? Obaj z Grzesiem macie rację, "czynnik ludzki" może wiele, wystarczy, że jeden nawiedzony zapragnie zabrać ze sobą do grobu resztę świata, naciśnie jeden guzik i ... tak po troszku zostanie z nas garstka proszku. Z drugiej jednak strony wszystko rozgrywa się w czasie, więc, uogólniając, w ostatecznym rozrachunku to czas determinuje wszystko. Nic na to nie poradzim...
|
|
Zapomniałam dodać, że kiwi różnie smakuje w poszczególnych stadiach dojrzałości, więc może warto spróbować...
|
|
Wiele rzeczy różnie smakuje w poszczególnych stadiach dojrzałości :). Ave
|
|
Grzesiu, łobuzie, co masz na myśli???
|
|
Słowo |
Dear RysssssKaaaaaGooooo - pisząc że bakterie nie są zainteresowane naszymi manipulacjami wokół świata, miałem na myśli to, że w jakkolwiek byśmy świata z nich nie czyścili, to i tak nie doprowadzimy do ich całkowitego wyeliminowania i bakterii nie obchodzi co zrobimy na świecie, bo one sa bezpieczne i w kazdej chwili gotowe rozmnażać się bez ograniczeń, także na naszych szczątkach, w razie gdybysmy wszyscy polegli w wyniku jakowejś zarazy. Po prostu świat mikrobiologiczny naszego zniknienia by nie zauważył. Tyle że musiałoby się w nim wszystko na nowo poukładać, te mocniejsze musiałyby wytłuc te słabsze i wszystko się by uspokoiło i ogólna bakteryjna sielanka zapanowała by. A mutacje bakteryj są dla przeciętnego zjadacza chleba (z wołkami lub bez) o nazwisq Kowalski rzeczą mało przekładającą się na stan otoczenia najbliższego. Co do wpływu jednostki na losy świata, to zamiast wizji z perspektywy guzika atomowego, wolę widzieć wizję z perspektywy pewnej liczby jednostek, które na przykład przestają śmiecić, a produkowane odpadki gromadzą na składowiskach (zło konieczne) zamiast na trawnikach i poboczach dróg. Jednostka razy 5 000 000 i efekt gwarantowany. Albo zwrot. Pieniędzy? Nie. Zwrot treści pokarmowej jak się widzi stan lasów koło głównych dróg regionu. Pozdrawiam niesłychanie Pan Jacek
|
|
np. wisienki Ave
|
|
Grzesiu tudzież morelki, porzeczki i winogronka, czyż nie? jacko Dziękuję za niesłychane pozdrowienia, Panie Jacku, Może być Pan pewien, że ja w sposób maniakalny, przestrzegam, aby wszelkie odpadki, papierki etc. docierały na miejsce swojego przeznaczenia i tego wymagam kategorycznie od swoich pociech. Oczywiście nieraz klnę pod nosem, że muszę dzierżyć w dłoni obślizgłą , brrrr, skórkę od banana, bo kosza jak na lekarstwo. Wściekam się też kiedy słyszę "segregujcie śmieci", a przeznaczonych do tego celu kontenerów można policzyć (albo i nie) na palcach jednej ręki, w całej Hucie, oczywista. Wracając jednak do mutacyj... Oczywiście, że homo sapiens interesuje bakterie o tyle, o ile stanowi następną poprzeczkę do pokonania, "a reszta to mnie rybka", jakby rzekł wirus, czy inna tego typu gadzina. Pozostaje nadzieja, że składamy się z pierwiastków i na takoweż zwykliśmy się rozkładać, gdy dusze nasze przechodzą na drugą stronę lustra. Zatem w takiej, czy innej postaci, wodorem, węglem czy innym azotem będąc przemykamy sobie po tym łez padole... Pozdrawiam niewymownie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |