Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Choinka Na Rynku " |
Na Starym Rynku stanął dzisiaj bardzo okazały świerk (picea abies) przywieziony z lasów koło Podgórza. Choinka ustawiona została przez Zakład Zieleni Miejskiej MPGKiM w przygotowanej na stałe rurze, w którą corocznie ustawiane jest drzewko przed świętami Bożego Narodzenia. Tegoroczna choinka ma około 18 metrów wysokości. Jutro zostaną na niej zawieszone świąteczno - noworoczne dekoracje. HEHE Licha ta choinka :-) taka łysa jak co roku ! http://www.lomza.pl/foto.php?foto=041201133621.jpg http://www.lomza.pl/foto.php?foto=041201133630.jpg Święta Tuż za pasem a mikołaj lata z pasem bo nie ma Hipermarkietu w Łomży i nie zrobi zakupów :-( Leć DO Biedronki !! Ah Biedronka Niskie Ceny CO dzienie :-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Choinka Na Rynku " |
Trochę szkoda takiego drzewa,biorąc pod uwagę że rosło tyle lat, tylko po to,by stanąć kiedyś na rynku w Łomży na kilka,względnie kilkanaście dni... :-)...no ale cóż...taki lajf.... eeej śłedczy,no co ty...? złota się na tym drzewku spodziewałeś?
|
|
A nikomu z władzy nie przyszło do glowy, żeby przygotować na rynku kawałek terenu i wsadzić tam prawdziwe, żywe drzewko. Co prawda drzewo rosnie powoli, ale już za kilknaście lat byłoby na czym wieszać i światełka i ozdoby.
|
|
Nie podoba mi się pomysł tej choinki od dawna. Szkoda drzewa to po pierwsze, po drugie wcale nie wygląda jakoś rewelacyjnie, po trzecie może kupiliby sztuczną? I tak jak z palmą w Warszawie, co roku wymieniliby listki (tudzież igiełki) i byłoby po sprawie... ;)
|
|
Może na rynku zrobić Małpi Gaj ?? a Na Środku Choina ale prawdziwa z korzeniami i by rosła jeszcze wyżej hehe !
|
|
A mi się choinka podoba Jest SUPER Świątecznie
|
|
I widzę że tylko mi się podoba inni wolą szarą rzeczywistość przetykaną czerwoną kostką polbruk
|
|
Krzywy napisał(a): > I widzę że tylko mi się podoba > inni wolą szarą rzeczywistość przetykaną czerwoną kostką > polbruk Nie tylko Tobie kolezko podoba sie choinka, jest ok w sumie jak sam mowisz nie jest tak szaro, czuje sie zblizajace swieta. Zrobilo sie milo, "cieplo", tylko zastanawia mnie jedna rzecz - KTO DO DIABLA JA DEKOROWAL??? Pod tym wzgledem jest BEZNADZIEJNA..czy u nas w Łomży nie bylo komu sie tym zajac?? - porzadnie!!!, jak, np. rozwieszone sa te swiecace sznury, ot tak..a niech maja i sie ciesza. Pare ozdob swiecacych na terenie miasta, co to jest?? Nie wiem czy ktos byl w tym czasie ..nie tak daleko w sumie..to tylko ZAMBROW!!!:) Jak tam miasto wyglada, w te szczegolne dni - jest naprawde na co popatrzec, OJ! jest:) Ale Łomża zawsze byla do tylu, ze wszystkim i tak pozostanie juz! NIGDY nie umieli nic zrobic, nie umieja nic zorganizowac. No ale by zakonczyc ten temat..CIESZMY sie z tego co mamy, i dziekujmy ze mamy TAKIE wladze miasta:)))))))))))))))) Pozdrawiam wszystkich i Zycze ZDrowych Pogodnych Swiat Bozego Narodzenia, i aby Nowy Rok 2005 przyniosl nam WSZYSTKIM wiele szczescia i pogody ducha. Badzmy zyczliwsi dla siebie. Buziaczki:*:*:*:*:*
|
|
a mi sę podoba jakos od razu świątecznie się zrobiło!!i wcale ona taka łysa nie jest:))Wiecie ile niektórzy daliby żeby mieć choć trochę podobną w swoim domu???....
|
|
Choinka na Starym Rynku nie jest taka zła, tyle że oglądając te choinki na filmach to ta nasza to zero...Jakieś ładne lamki, łańcuchy nawet jakieś ozdóbki i by było jasno, ślicznie, ciepło:)) Chociaż w Łomży długo by to nie postało...
|
|
Żyje ta Choinka na rynku ? czy już wszystkie igły pospadały ?
|
|
Swięta, święta - coraz smutniejsze wizualnie (nie rodzinnie na szczęście) w naszym Mieście. Coraz mniej blichtru- coraz ciemniej wieczorem, smutniej..... A może by tak ogłosić konkurs - z nagrodą!! - na najciekawsz ozdobienie witryny sklepowej, domu itd.. Chyba to byłoby taniej niż zakupienie ozdób wiszących gdzieniegdzie nad uliczką - mieszkańcy mieliby frajdę- a oko też byłoby na czym zawieśić!! I byłoby kolorowo, radosnie - a to się udziela.... A co do choinki - przydałaby sie faktycznie taka co mogłaby sobie rosnąć w tym miejscu - na stałe. Może byłaby mniejsza - ale wzrastałaby razem z nami.
|
|
wiecie co?jeżeli Wam przeszkadza ta cjhoinka to postawcie druga ładniejsza,z większą ilością igieł i tak dalej...Tak myśle co by to było gdyby wogule tej choinki nie postawili..wtedy Rada Miasta by oberwała:/ a poza tym to gdzie jak nie pod choinką spędzać sylwestra:)
|
|
Brawo Kurek wreszcie ktoś kto widzi pozytywne objawy stanu rzeczy
|
|
Mi też się podoba choinka i co z tego ? moze być ale by mogło wiecej tego być :P
|
|
kurek ma rację, patrzmy, myślmy pozytywnie ............ bo Święta idą !!!!. Nie czas na grymasy. Świąteczne pozdrowiena dla wszystkich :) Ave
|
|
no to robimy koncert choinkowych życzeń świątecznych :)))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |