Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto sprostuje SZOSĘ ZAMBROWSKĄ |
prostujcie ścieszki nasze ..... Czy jest ktoś taki kto wyjasni mi dlaczego szosa zambrowska jest krzywa ? Może by tak nazwę zmienić . Nie rozumiem dlaczego w naszej Łomży nic sie nie udaje,jadąc z ronda w kierunku zambrowa wpadamy na kraweżnik jadąc dalej widzimy skrzywienie prostego odcinka czy tak ma być szanowni wykonawcy i nadzorcy ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto sprostuje SZOSĘ ZAMBROWSKĄ |
no jest krzywa zgadzam sie z tym aaa on tym krawezniku to nic niewspomne juz bo to calkiem zenada (kzrywizne widac w szczegolnosci jak jedzie wiekszy pojazd typu tir lub autobus) w osobowce czuc w srodku :D a ty kaledarz to won na sciane Dla ziomów szacunek dla frajerów pogardę
|
|
bardziej mnie interesuje dlaczego wszystkie studnie sa w pasie drogowym, nowa droga niby i miejsca sporo po obu srtonach . Pozdrawiam
|
|
prawda, powiedzcie mi jeśli jest odebrana ta robota, (a pewnie jest bo robotnicy zniknęli), to kto to odbierał? To chyba jakiś przekręt, bo nie jest szczytem spostrzegawczości zauważenie takiej krzywizny prawie na całym odcinku remontu. Na starej szosie tego nie widać.
|
|
Witam Szosa Zambrowska to kompromitacja firmy która ją robiła ! Jeśli urzędnicy UM w Łomży odebrali ten remont to jest to SKANDAL. Mam cichą nadzieję, że ta ulica zostanie jeszcze poprawiona. Może urzędnicy nie widzieli beznadziejnie wykonanego zjazdu z ronda w stronę Zambrowa i tych ubytków w asfalcie. Przecież tam po zimie będzie makabra. Co na to nasi urzędnicy. Może ktoś z UM sie wypowie.
|
|
To kompromitacja projektanta, przyjęcia projektu przez UM w Łomży, potem wykonania i przyjęcia znowu przez przedstawicieli miasta do eksploatacji. Chodniki, jeśli nawet nie miały być układane nowe, na odcinku od ronda w kierunku Zambrowa nie położone, a reszta w stanie opłakanym. Zatoka dla autobusów - prowizorka, w miejscu zupełnie niedopuszczalnym - podwójna linia ciągła, przejście i skrzyżowanie. A o lokalizacji przystanków coś wiem, bo pracowałem ponad 25 lat w jednej z publicznych firm przewozowych. Cała ta przebudowa trąci skandalem.
|
|
Ul. Rybaki budowała firma z Łomży i jeszcze jedna firma z Stawisk ( PBK Łomża i Zieja ) z tego co ja wiem a ul. Chopina też budowali ci sami wykonawcy co ul. Rybaki , a Szosę Zambrowską i ul. Zdrojową Budowała firma Dromex z Wa-wy To jak mamy takie dobre firmy tu na miejscu to czemu nie wybiorą Np. na wykonanie innych ulicy w Łomży przez firmy z Łomży i okolic a nie jakiś z innych województw i jeszcze ich jakość robót jest … to poco przepłacać ? Jaka firma taka droga chyba daleko to drogą nie dojedziemy : - (
|
|
teraz jeszcze wywoza piach ktury zostal wykopany i przy tym cala ulica jest zabocona a widziliscie te slady po chamowaniu na radzie i na zjezdzie z rada w strone Zambrowa komus sie kierunki pomylily czy jak Dla ziomów szacunek dla frajerów pogardę
|
|
ja z kolei slayszalem ze ma tamtedy isc droga 2pasmowa. oczywiscie pewnie nie starczylo kasy i mamy to co mamy, jak jade samochodem to studzienki omijam bo mi zawieszenie tego nie tlumi. nowa droga a krzywo osadzone studzienki a fee nie ladnie -------- dla wykonawcy ieszcze dluzszy-----------------dla odbioru. mam nadzieje ze ktos z urzedu czyta to forum i nam wyjasni co jest grane?
|
|
|
..a ja słyszałem że teren jest uzbrajany pod budowę bloków i wąska uliczka , jest dlatego wąska i krzywa bo bloki będą duzo wysunięte w tą stronę
|
|
padło pytanie o odbiory, nie wiem na jakim etapie odbioru sie skończyło, ale jedną z osób odpowiedzialnych jest pani Arnista z UM.Myśle że to do tej właśnie pani powinny trafic informacje o niedociągnieciach,że za pośrednictwem prezydęta miasta(to taka rada) , to jusz inna rzecz. Pozdrawiam ps. z kąd inąd nie ma sie co wstydzić wkońcu idą na to nasze wspólne pieniążki (podatki i nietylko)więc jako posredni inwestorzy mamy prawo wymagać jakośći.
|
|
Uwas w Łomży fajne macie drogi to nie to samo jak w innych miastach albo wsiach na podlasiu :] Najbardziej fajna jest ul.Zjazd UWAGA NASYP USZKODZONY PRZEZ BOBRY 20 KM/H albo Sz.Zambrowska co kilka metrów studzieńka na środku i taka wąska ta droga :- Moge powiedzieć że dobrze się jedzi po ul.Rybaki i jak się jedzie na nowy most ;]
|
|
Ewentualna druga nitka drogi i tak nie poprawi krzywizny tej nitki. To nie ma nic do rzeczy
|
|
Nie chce mi się powielać-słusznych z resztą-argumentów krytyki tejże "ścieżki",a powiem tylko tyle,że po jej "zmodernizowaniu" przejechałem tamtędy góra 3 razy...i więcej nie zamierzam. Nie będę też pisać o swoich odczuciach,czy też ewentualnych pretensjach do władz miasta za tego bubla,bo musiałbym tego posta zalać potokiem niecenzuralnych słow,a to przecież porządne forum. Po prostu pozdrawiam wszystkich tych,którzy z powstaniem tej żenady zwanej Szosą Zambrowską,nie mieli nic wspólnego. :-)
|
|
czyli Janusza Nowakowskiego inżyniera drogowca byłego vice prezydenta - nie pozdrawiasz
|
|
eee...wazne ze MPK jezdzi i do szkoly jest czym jechac..
|
|
Życzę Wam, żebyście ... wyszli na prostą. Tak ju.ż w życiu jest, że szuka się różnych dróg i nie każda się sprawdza...
|
|
Jakby mieli być same proste drogi, to pytam... pokiego grzyba w aucie kierownica?
|
|
coby kierowca się zanadto nie nudził ! Ave
|
|
Kilka razy jechałem Szosą Zambrowską i nie zauważyłem żadnych mankamentów. Droga jest taka jaka była, odnowiono tylko nawierzchnię. Budomex jako wykonawca faktycznie się nie popisał. Budowali wolno, niedokładnie, zostawili dużo bałaganu (obserwowałem ich poczynania na ich głównej inwestycji, czyli budowie ciągu sanitarnego ulicy Poznańskiej) Powinni zapłacić duże kary dla naszego miasta. Sieć kanalizacyjna na Poznańskiej jeszcze nie działa, a dawno powinna być uruchomiona. Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |