Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
STOKROTKA a INNE sklepy |
i tak po bulki bede chodzil do sklepu na osiedlu nie rozumiem ludzi co chodza do "hi..../marketu" po "buleczki i mleczko" dobre jest bo mozemy kupic wszystko to co mamy kupic powstaje "ale" rano sie idzie do osedlowego a w sobote do "hi-marketu" co Wy sądzicie na ten temat? : danielos9
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: STOKROTKA a INNE sklepy |
Osiedlowe sklepy przetrwaja, bieda bedzie w Goscie, Sezamie itp. sklepach Ale to mnie akurat nie martwi - mieli wiele lat na to zeby stworzyc sklep na odpowiednim poziomie. Skoro Lomzyniacy musieli to kupowali byle jak, bo co bylo robic. Kto mial czas i samochod to jezdzil do B-stoku liznac cywilizacji, albo chcoiaz do MiniMala
|
|
patrzcie na te foty z otwarcia ooo **** POWAAAAZNE buaahahahahahaa po co takie babki co ledwo na nogach stoja sie tam pchaja ludzie jaka wiocha hahaha!!!!!
|
|
Hahahahaha ryba(k) ma racje normalnie jak w sklepie GS w Konarzycach :-) hahaha stare babki ledwo stoją na nogach i ledwo żyją i się pchają w ten tłum :-( no napewno połowa tych ludzi co tak czekali na ten sklep to starzy ludzie albo wieśniacy jak w konarzycach albo jeszcze gdzieś w na bezludziu ;-)
|
|
Starzy, emeryci, rencisci korzy za 500 zl musza przezyc miasiac. Mnie to nie bawi tylko smuci ze jest az tylu ludzi ktorzy sa tak zdesperowani zeby ryzykowac swoje zdrowie (pani z reka na temblaku) zeby zrobic taniej zakupy albo trafic na jakis gratis... Latwo wyswiewac czyjes zachowania jak sie na spodnie wydaje 200 zl, sprobuj jeden z drugim za ta kwote przezyc caly miesiac.. nie bedzie wam do smiechu
|
|
dajcie spokoj przypatrzcie sie cenom one nawet nie sa nizsze tylko wyzsze niz w osiedlowych sklepach !!!!!!!! to jest jedno wielkie g....
|
|
A ja myśle drodzy państwo że to wszystko co piszecie to prawda, i o tej wiosce i o bułkach na śniadanie, i o tym ze ludziom brakuje na chleb.Natomiast cieszy mnie fakt powstania sklepu, jestem za . Sam chce wybierać gdzie zrobie zakupy, i myślę że mieszkańcy pokazali naszym bezradnym radnym , że chcą takich sklepów. Mam na myśli market, no w pełnym tego słowa znaczeniu, niekoniecznie namiastke jak w tym przypadku. Pozdrawiam Temid
|
|
to fakt mieszkańcy maja prawo wybierać. I nikt nie ma tu prawa dyktowac mi gdzie mam robić zakupy. Sklep ładny i czysty i to wielki plus dla niego. To się nalezy łomżyniakom juz od dawna . Nie jest konkurencja dla sklepow osiedlowych pod wzgledem cen. Namtomiast poważną dla wiekszych sklepow w miescie ale tak jak to jeden z forumowiczow powiedzial mieli wiele lat na poprawe estetyki tych sklepow nie zrobili nic pewni ,ze niepodzielnie beda panowac na tym rynku. nazis
|
|
Stokrotka jest przede wszystkim za droga. Inne sklepy gdzie jest taniej będą dalej funkcjonować. Robię zakupy w Gośce i wiem, że ten sklep zostanie bo ceny w nim są tańsze od Stokrotki. Tak samo sklepy SPOŁEM - też jest sporo taniej. Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
pisanie, że GOŚKA jest tańsza to są jakieś kpiny. GOŚKA zawsze była najdroższa i wydoiła nas do podszewki. Teraz może robią jakieś promocje ale teraz to już za późno. Ich zgon to jest już fakt i nic i nikt im nie pomoże. Co do Stokrotki to cenowo nie różni się od cen w osiedlowych sklepach. Różni się natomiast wielkością i różnorodnością asortymentu. Jest tam wszystko co potrzeba w jednym miejscu. I tak powinno być. Genia
|
|
Popieram słowa geni. Gośka to najdroższy sklep w Łomży, zakupy robię tam sporadycznie. W dodatku właściciel tego sklepu niedawno zraził mnie do siebie wypowiedzią, że stare budynki nie mogą być ładne (chciał wyburzyć starą kamienicę obok Gośki żeby zrobić tam parking dla swojego sklepu - szczyt idiotyzmu). Szantażował włodarzy miasta, że jeśli nie wydadzą mu na to zezwolenia to zamknie ten swój przybytek. Po tym zachowaniu już więcej tam nie pójdę. Za to w Stokrotce trzeba się po prostu "nauczyć" kupować. Niektóre produkty są sporo tańsze niż w sklepach osiedlowych, ale za niektóre można mocno przepłacić. Co do cen w sklepach Społem to są bardzo zbliżone do Stokrotki, przeważnie wyższe niż w sklepach osiedlowych. Dużą zaletą Stokrotki jest też spory wybór artykułów, których wcześniej w Łomży nie sposób było dostać. Trochę powiewu wielkiego świata w naszej mieścinie ;)
|
|
to że Konarzyce to wcale nie oznacza że wieśniaki :P Tylko mi nie piszacie że Wy nie macie rodziny na wsio bo w to akurat nie uwieżę .A babcie???Im też od życia się coś należy za ich czasów.....hehehe
|
|
Szczerze mówiąc, dziwię się, że temat Stokrotki budzi aż tyle emocji. Takie same sklepidło jak każde inne. Znam ją od dawna, bo bywałem w niej, zanim dotarła do Łomży (od paru lat funkcjonuje m.in.w Białymstoku). I wierzcie mi, nikt się w niej nie obłowi. Nawet te promocyjne ptactwo (pewnie zleżałe od wieków w magazynach wojskowych) dla ciut dalej od Stokroty zamieszkałych nie warte jest zachodu. Ja np, zanim do tego przybytku dotrę, muszę stracić ponad litr paliwa. I gdzie jest zysk?
|
|
A ja wam wywróżę przyszłość Stokrotki. Jak na razie jest modna z tytułu braku podobnych rozwiązań na rynku łomżyńskim. Nie wiem czy pamiętacie jaką bitwę wśród handlowców o pawilony na piętrze wywołała oddawana po remoncie hala targowa na Starym Rynku. Nie trzeba było Stokrotki, aby już po pewnym czasie wszystko świeciło pustkami. Jak się sprzedaje badziewie i to po warszawskich cenach, to zgon murowany. Nikt tam teraz nie zagląda mimo, że lokalizacja jest bardzo atrakcyjna. Podobnie bedzie z tym badziewiem, jakim jawi się Stokrotka. Jeżeli właściciele butików w Stokrotce wywieszają tam identyczne ciuchy jak w sklepach całego miasta, ale żadają za nie o 20-25% więcej, jeżeli wisi tam na wieszakach tylko kilkanaście sztuk tej odzieży - to nie bedzie dobrze. Wczoraj znajoma przyniosła cytryny ze Stokrotki (paczkowane w siatce). Połowa była zgniła. Jeżeli oni dwa tygodnie po otwarciu wogóle zapominają o czymś takim, jakim jest przecena, kontrola daty ważności - to wrózę jedno: właściciele sklepików osiedlowych mogą spać spokojnie ! ADALL
|
|
macie racje jak otwierali lider szajs to duzo ludzi ucieklo z goski i pss wlasnie tam po pol roku przewaznie wiocha robi tam zakupy a reszta z powrotem wrocila tam gdzie robila zakupy wczesniej co "stokkrotne dzieki" to ludzie tam moga zostac poniewaz sprzedaja ta normalne towary a i wyglad lepszy i prestiz a o ceny nie wrto kruszyc kopii jezeli ceny sa wyzsze niz gdzie indziej nawet o 20 gr ja am pojade tyko dla atrakcji - jeszcze tam nie bylem-ale kidys pojade jak bedzie normalnie!!
|
|
po karpia szczupaka lina tplpyge pstraga to warto podjechac na sikorskiego 339 na miejscu i bardzo dobrej jakosc rybki ze sprawdzonego zrodla i jeszcze dobra rybka sum polecam bo bez osci!!!
|
|
po rybki lepiej do Mikołajek się udać ! opłaca się ! Ave
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |