piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Renowacja auta

Mam 17 letnie auto w niespotykanej wersji i chciałbym je odrestaurować zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. W grę wchodzi:
- zdrapanie starego lakieru
- odrdzewianie - chyba przez piaskowanie
- wstawienie koniecznych reperaturek - kilka małych łat
- ocynkowanie karoserii - ewentualnie, lub coś innego co podniesie żywotność blachy
- malowanie
Auto jestem w stanie dostarczyć rozebrane do części pierwszych na lawecie, ze zdrapanym lakierem.

Gdzie w Łomży, a najlepiej pod Łomżą (pewnie będzie taniej) coś takiego mogę zrobić?
Jaki jest orientacyjny koszt takiej zabawy, po dostarczeniu rozebranego i pozbawionego lakieru auta?

Bardziej liczy się jakość i gwarancja niż cena, ale szukam dobrego kompromisu między wykonaniem a kosztami.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Renowacja auta

a jakie masz te auto?nie pomoge ci .. ale z ciekawosci pytam .

koszt z 10-15tysiecy

witam, auto mozesz wypaskowac na poligonowej w którymś z zakładów koszt to +-1000zl nie polecam piaskowania drzwi, dachu maski , wypiaskowałem drzwi teraz muszę je bańkować i szpachlować

Piaskowanie przy restaurowaniu auta ??!! Powodzenia... zarzuc temat na forum http://www.clublomza.fora.pl/, tam znajdziesz takich co wskrzeszaja auta, a jesli szukasz zakladu, ktory ma doswiadczenie w renowacji to Auto Chrupek w Ostrowii Mazowieckiej, http://www.chrupekauto-lr.com.pl/

odchodzi się już od piaskowania
ostały piach trzyma wilgoć

najlepiej suchym lodem, ten po odparowaniu po prostu znika
ewentualnie używa sie sody lub szkła

jakie auto?

auto: Colt RS 4WD '92
nic nadzwyczajnego, nic super mocnego, ale lubię to auto i raczej nie znajdę nic nowszego na zamianę

ok, piaskowanie odpada, tak zapytałem, bo gdzieś słyszałem...

SN4P: dzięki za linki
na pewno sprawdzę ten Auto Chrupek, choć widzę że są mocno ukierunkowani na auta terenowe, ciekawe czy im to nie robi różnicy, ciekawe jakie mają ceny, no i do ostrowi już kawałek, ale zadzwonię do nich

a podchodząc do tematu z innej strony:

auto nie jest aż tak zżarte rdzą żeby zabierać się od razu za renowację, chciałem o to zapytać na początku, bo jeśli wystarczyło by mi kasy, to bym się na to skusił, ale 10-15 tys to dużo za dużo
małe kilkucentymetrowe powierzchowne ogniska rdzy na pewno każdy wprawiony lakiernik załatwi, więc trochę inne pytanie:

gdzie w okolicach Łomży porządnie pomaluję całe auto od podstaw (góra, podwozie, środek) z małymi poprawkami blacharskimi?

tak jak wyżej: cena jest ważna, ale ważniejsza jest jakość wykonania

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org