Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Renowacja auta |
Mam 17 letnie auto w niespotykanej wersji i chciałbym je odrestaurować zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. W grę wchodzi: - zdrapanie starego lakieru - odrdzewianie - chyba przez piaskowanie - wstawienie koniecznych reperaturek - kilka małych łat - ocynkowanie karoserii - ewentualnie, lub coś innego co podniesie żywotność blachy - malowanie Auto jestem w stanie dostarczyć rozebrane do części pierwszych na lawecie, ze zdrapanym lakierem. Gdzie w Łomży, a najlepiej pod Łomżą (pewnie będzie taniej) coś takiego mogę zrobić? Jaki jest orientacyjny koszt takiej zabawy, po dostarczeniu rozebranego i pozbawionego lakieru auta? Bardziej liczy się jakość i gwarancja niż cena, ale szukam dobrego kompromisu między wykonaniem a kosztami.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Renowacja auta |
a jakie masz te auto?nie pomoge ci .. ale z ciekawosci pytam .
|
|
koszt z 10-15tysiecy
|
|
witam, auto mozesz wypaskowac na poligonowej w którymś z zakładów koszt to +-1000zl nie polecam piaskowania drzwi, dachu maski , wypiaskowałem drzwi teraz muszę je bańkować i szpachlować
|
|
Piaskowanie przy restaurowaniu auta ??!! Powodzenia... zarzuc temat na forum http://www.clublomza.fora.pl/, tam znajdziesz takich co wskrzeszaja auta, a jesli szukasz zakladu, ktory ma doswiadczenie w renowacji to Auto Chrupek w Ostrowii Mazowieckiej, http://www.chrupekauto-lr.com.pl/
|
|
odchodzi się już od piaskowania ostały piach trzyma wilgoć najlepiej suchym lodem, ten po odparowaniu po prostu znika ewentualnie używa sie sody lub szkła jakie auto?
|
|
auto: Colt RS 4WD '92 nic nadzwyczajnego, nic super mocnego, ale lubię to auto i raczej nie znajdę nic nowszego na zamianę ok, piaskowanie odpada, tak zapytałem, bo gdzieś słyszałem... SN4P: dzięki za linki na pewno sprawdzę ten Auto Chrupek, choć widzę że są mocno ukierunkowani na auta terenowe, ciekawe czy im to nie robi różnicy, ciekawe jakie mają ceny, no i do ostrowi już kawałek, ale zadzwonię do nich a podchodząc do tematu z innej strony: auto nie jest aż tak zżarte rdzą żeby zabierać się od razu za renowację, chciałem o to zapytać na początku, bo jeśli wystarczyło by mi kasy, to bym się na to skusił, ale 10-15 tys to dużo za dużo małe kilkucentymetrowe powierzchowne ogniska rdzy na pewno każdy wprawiony lakiernik załatwi, więc trochę inne pytanie: gdzie w okolicach Łomży porządnie pomaluję całe auto od podstaw (góra, podwozie, środek) z małymi poprawkami blacharskimi? tak jak wyżej: cena jest ważna, ale ważniejsza jest jakość wykonania
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |