sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obwodnica Łomży czy to możliwe?

Dziś byłem w tych miejscach co ma przejść obwodnica znaczy tylko w piątnicy byłem i ja tak myśle że ta obwodnica bedzie nad ziemią ponieważ że on musi przejść przez piątnice w takim miejscu za nowym moste w lewo zaraz jest taki duł miedzy fortem a reszta tej góry ale w tym miejscu są domy droga i tp. to tak patrząc to w jednym miejscy bedzie kilka km obwodnicy most od łomży az za piatnice i jeszcze nad kazdą drogą muszą mosty i wiadukty.Ale kiedy ma to wszystko ruszyc ? słyszałem że przetarg już był ale chyba szybciej to zrobio niż Via Baltice ? Dajcie kogos z tych co nadzorują tym .

<...> ALbo rade damy , albo jak tynk odpadamy <...>
Peja-kolejny stracony dzień.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obwodnica Łomży czy to możliwe?

Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś <rotfl>.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Przeczytałem z 100 razy i co ci boli ?

Przed wysłaniem, czy po? :D.
A na poważnie, to dla mnie mogą zrobić i most zwodzony.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

peja to przeczytaj 101 raz :D

Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz
Jak nie wiesz to lepiej śpisz
Zamknij mordę, albo w język się gryź
To potem milczenie okaże się złotem
Mój cały skład ma dwa ważne loga
Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga

Jesteście szczeży aż do bólu sami se czytaj cie mam to głebo w dup

Obwodnice łomży da rade zrobic tylko kase trzeba mieć a wszystko sie zrobi nawet most zwodzony jak w Wielkiej Brytani albo cało obwodnice prosto nad Aleją Legionów

Dj.RobiN. PoZdRaWiA

Prawdopodobnie budowa obwodnicy rozpocznie się 1 kwietnia 2005 roku. To będzie jeden długi most wiszący, rozpoczynający się od skrzyżowania Sz. Zambrowskiej z al. Piłsudskiego a kończący się na fortach i dalej już normalnie, po ziemi a czasami nawet pod w tunelu, do Kisielnicy.
Pozdrawiam peję.

No to chciałem się dowiedzieć :) Dzieki felix . Ale troche mnie to przeraża że taki długi most wiszący to chyba po jakimś czasie runie bo po odwodniczy bęndą jedzić też tiry a jak ruszą to napewno po jakimś czasie runie no ja nie wiem zobczym poczekam do 1 kwietnia 2005 jak zaczną robić.

Dj.RobiN. PoZdRaWiA

Peja vel Dj.RobiN - poziom Twojego intelektu jest tak wysoki, a Twój umysł tak lotny, że nie potrzebujesz żadnej obwodnicy. Szybujesz po bezkresnym nieboskłonie absurdu. Chylę czoła przed Twoją prznikliwością i dociekliwością osiągającą, nie przymierzając poziom Romana G., jedynego sprawiedliwego.

Ciemność widzę...

P.S. Na pewno runie Dzidżeju, na pewno! Na Twą głowę...

1 kwietnia 2005 ?
To będzie przeprawa balonowa !

Tak, tak - ma ruszyć budowa 1 kwietnia 2005 r. Wypatruj uważnie, wyjadą buldożery i inny ciężki sprzęt. Tam, gdzie ze względu na podmogły, bagnisty teren nie będzie mógł wjechać cięzki sprzęt użyte zostaną śmigłowce do dostarczenia materiałów do robót drogowych.
Most przez dolinę i rzekę ma być dwupoziomowy, dolnym poziomem mają jeździć pociągi na Mazury, a górnym samochody, a dalej dwupoziomowym tunelem w okolice Kisielnicy i tam już wierzchem. Między sadem Wykowskich, Zawadami i Giełczynem ma być dworzec PKP oraz ma tam dochodzić metro. No i oczywiście w okolicy Czerwonego Boru Port Lotniczy Łomży i Zambrowa o znaczeniu regionalnym. Słyszałem, że jest już powołany dyrektor portu w budowie. Został nim redaktor poczytnego tygodnika W. T.

franciszek

A będzie wreszcie lotnisko? Powinno być, no i podziemne tunele .... :)
Pozdro.

gdzie ta lokalizacja w koncu ma byc

Pasja

To Franciszek dostarczył nam więcej danych na ten temat.
A tak serio, to obwodnica Łomży jest dopiero w sferze projektów. W minionych latach dużo się o niej mówiło, ale dyrekcje dróg i autostrad i w Warszawie i w Białymstoku niewiele do tej pory zrobiły. A od projektu do jego realizacji też mija kilka lat.

O obwodnicy mówi się od dawna. Od wielu lat trwają dyskusje na temat jej przebiegu i nic z tego nie wynika tak jak na temat remontu i przebudowy ulicy Poznańskiej.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org